Reklama

Reklama

Dark Matter

(seriál)
Trailer
Sci-Fi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2015–2017), 27 h 58 min (Minutáž: 42–45 min)

Předloha:

Joseph Mallozzi (komiks), Paul Mullie (komiks)

Kamera:

Craig Wright

Hrají:

Melissa O'Neil, Anthony Lemke, Alex Mallari Jr., Jodelle Ferland, Roger Cross, Zoie Palmer, Marc Bendavid, Melanie Liburd, Shaun Sipos, Torri Higginson (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Šesťčlenná posádka opustenej vesmírnej lode sa prebudí z hibernácie v hlbokom vesmíre. Majú vymazanú pamäť, chýbajú im spomienky na to, kto sú, alebo ako sa dostali na palubu. Jediná stopa k ich totožnosti je nákladný priestor plný zbraní a cieľové súradnice nastavené do vzdialenej ťažobnej kolónie, ktorá sa nachádza vo vojnovej zóne. Bez poňatia, na ktorej strane bojujú, čelia smrteľnému nebezpečenstvu. Dokáže posádka utiecť pred svojou minulosťou alebo ich minulosť dostihne? (Comicbox.eu)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

somebody.l 

všechny recenze uživatele

Konečně po tak strašně dlouhé době je tu sci-fi seriál, který se odehrává ve vesmíru, a není to jen katastrofická nehoda, která způsobí apokalypsu a zhroucení civilizace. Díky nejvyšší entitě a tvůrcům za to, že něco takového vytvořili. Ani to nepotřebuje světoborné efekty a známé herce. Stačí, aby to bylo tajemný, aby postavy byly zajímavé (což jsou všechny, některé více než ostatní, ale tak to bývá) a každá ta postava měla nějaký příběh, který je třeba odkrýt, abychom je úplně poznali. Viděla jsem všechny díly a zatím mě to hodně baví. Není to SG1 nebo Atlantis, ale mnohem lepší než SGU, takže si nestěžuju :). ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Pro ty, co jsou stále zahořklí kvůli tomu, že Firefly bylo zrušeno (jako já), je tento seriál úplně ideální. Moderní space opera s ansámblem různorodých postav na palubě vesmírné lodi, psanci, kriminálníci, dobráci. Krom toho aspektu westernu je to v podstatě to samé. Nechybí tomu akce a vtip. A nejlepší postava je Android. ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

1. série Letos v létě na Syfy debutovala dvojice seriálů, která si získala mou pozornost. Zatímco Killjoys vsází na představení vesmíru a světů, tak Dark Matter se soustředí spíš na postavy a rozvíjí vztahy a napětí mezi nimi. Šest lidí se totiž probudí kdesi ve vesmíru na opuštěný lodi a nic si nepamatuje. Nabízí se spousta otázek a je třeba na ně najít odpovědi. Ta záhadná atmosféra se mi od začátku líbila a nutila mě sledovat dál, protože mě zajímalo, kdo má vymazaní vzpomínek na svědomí a jak to všechno dopadne. Postavy se dají vcelku rychle oblíbit a každá z nich nabízí zajímavý příběh, který je možné rozvíjet. Jen bych je pojmenovat, protože ty čísla mě matou. Herci jsou taky fajn, občas se dostaví i povedený vtípek a zápletky zatím nenudí. Samozřejmě je zde pár věcí, které by seriál mohly obohatit a udělat zajímavější, ale třeba se dočkáme později. Chci z tohohle světa vidět víc, a tak se můžu radovat z prodloužení. Mě se tyhle "béčka" od Syfy, která si zbytečně nehrají na víc, prostě líbí. 2. série Dark Matter se vrátil se druhou sérií a bavil stejně jako loni. V dnešní době je nedostatek kvalitních sci-fi seriálů, při kterých se hrdinové potloukají vesmírem a tak je třeba si tyto kousky hýčkat. Překvapilo mě rychlé odstranění jedné z postav a nabrání (i postupné filtrování) nových postav. Tentokrát ještě méně epizodní než loni a příběh hlavně čtyřky je velmi zajímavý. Vzhledem k zakončení série jsem neskutečně zvědav na to, co se bude dít dál. 3. série Jak se později ukázalo, tak třetí série byla poslední, což je hrozná škoda. Posádka Razy mě pořád bavila a závěr přímo křičí po pokračování. Nechápu, jak to v tomhle může někdo chtít utnout. Oproti Killjoys bylo nabídnuto i pár zábavných epizod na odlehčení a hlavně, děj celé série docela šlapal. To je zase jeden z těch konců, co zaslouží facku. Ale třeba to ještě někdo nějak zachrání. ()

Standic1 

všechny recenze uživatele

No vida, pilot mě velice zaujal a zatím se to vybarvuje pěkně. Hlavně doufám, že to neupadne do stereotypu, protože zatím to působí neokoukaně a postavy jsou sympatické. Držím palce! Hodnocení až po první sérii :) PS: nečekejte žádnou trikovou bombu, přeci jen je to začínající seriál... :) 3.9.2015 - doplnění po shlédnutí první série - rozhodně lepší z dvojice novinek. Oproti Killjoys nepůsobí tak křečovitě a herci jsou mi o dost sympatičtější. Zajímavý závěr série sice potěšil, ale pořád tomu něco chybí a bohužel ne každý díl byl povedený. Tak jako tak se těším na druhou sérii a doufám, že kvalita půjde jenom nahoru :) ()

viviak 

všechny recenze uživatele

Na tento serial mam naozaj tazke srdce. Zacalo to tak nejak klasicky-pozeram ze scifi-vesmirna lod-tak vyskusam. Problem nastal hned v pilotnej epizode, ktora bola taka nejaka rozpacita a dalsich cca 7 epizod bolo pre mna prakticky uplne sračkovych a vela krat som aj posuval. Serial sa stal pre man en rutinou a pozeral som ho len zo zotrvacnosti alebo skor som sa chcel raz za tyzden pobaviit na ultra trapnostiach :D Ono rozoberat to moc podrobne netreba len asi tolko, ze vsetky akoze vtipne sceny boli na zaplakanie a postavy boli take trapne ze som si zakryval oci pred monitor-dej nula bodov. O tom aky to bol pruser svedci uz to, ze jedina postava ktora sa mi naozaj pacila bol android. Z "normal" postav prakticky nikto, mozno leda "3" ktory bol spravnym arogantnym curakom a zaroven bol vtipny-vsetci ostatni boli uplne nahovno-lover booj Korzoo, not so frigidna kapitanka, forrr-pretended samuraj fajv ktoru obliekali ako ufnukanu lezbu no a nygga 6. Prekvapenie sa vsak zrodio cca last 5 epizod v rade-postavy sa zrazu zacali tak nejak riadne vykreslovat, trapne a nevtipne dialogy zacali miznut, zrazu to malo aj nejaky rozumny dej, zrazu sa mi zacali postavy pacit a naviazal som sa na ne...bohuzial, po tomto peknom rozbehnuti to v tom najlepsom konci. Čo zaverom? Serial s tažkym srdcom hodnotim na 50% a ak by sa pripadna druha seria neisla v duchu poslednych epizod, tak by som si ju aj rad pozrel. btw:Never trust nygga. ()

Galerie (475)

Zajímavosti (5)

  • Když se v 11. epizodě Dvojka (Melissa O'Neil) vrátí z kosmu do lodi a mluví s Tashou (Jessica Sipos), střídá se záběr zepředu a zezadu. V záběru zepředu má Tasha vždy zvednuté ruce v bojovém postoji, v záběru zezadu je má však spuštěné k bokům. (spacemaster)
  • Kosmické stanice v seriálu se otáčejí kolem vlastní osy a mají tvar, ze kterého lze usoudit, že otáčením simulují gravitaci na vnějších stěnách. Jak však můžeme vidět, lodě mají vlastní umělou gravitaci a lze tak předpokládat, že i stanice dokáží gravitaci vytvářet. Je tedy zbytečné a pro navigaci lodí, které se s nimi chtějí spojit i nevhodné, aby se otáčely kolem osy. Jde nejspíše o chybu v seriálu pramenící ze snahy udělat záběr kosmické stanice více dynamický. (spacemaster)
  • Mezi postavami komiksové předlohy a seriálu je několik rozdílů. Jednička (Marc Bendavid) měl původně zelené oči, v seriálu je má hnědé. Android (Zoie Palmer) byl původně navržený jako muž. (UncleMorty)

Reklama

Reklama