Reklama

Reklama

Dark Matter

(seriál)
Trailer
Sci-Fi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2015–2017), 27 h 58 min (Minutáž: 42–45 min)

Předloha:

Joseph Mallozzi (komiks), Paul Mullie (komiks)

Kamera:

Craig Wright

Hrají:

Melissa O'Neil, Anthony Lemke, Alex Mallari Jr., Jodelle Ferland, Roger Cross, Zoie Palmer, Marc Bendavid, Melanie Liburd, Shaun Sipos, Torri Higginson (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Šesťčlenná posádka opustenej vesmírnej lode sa prebudí z hibernácie v hlbokom vesmíre. Majú vymazanú pamäť, chýbajú im spomienky na to, kto sú, alebo ako sa dostali na palubu. Jediná stopa k ich totožnosti je nákladný priestor plný zbraní a cieľové súradnice nastavené do vzdialenej ťažobnej kolónie, ktorá sa nachádza vo vojnovej zóne. Bez poňatia, na ktorej strane bojujú, čelia smrteľnému nebezpečenstvu. Dokáže posádka utiecť pred svojou minulosťou alebo ich minulosť dostihne? (Comicbox.eu)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

erased 

všechny recenze uživatele

Z trailerů a ostatních informací dostupných před odvysíláním pilotu jsem si sice vysnil úplně jiné, více mysteriózní pojetí celého seriálu, nicméně ani v současné podobě není Dark Matter vyloženě k zahození. Chudý rozpočet jde na něm ovšem kvůli nulové stylizaci a cestování po různých planetách oproti podobně laděným Killjoys vidět až příliš, naopak kvůli většímu počtu postav nedokáže žádná z nich nijak zvlášť přirůst k srdci. Přesto dokáže posádka Razy příjemně zabavit a čas u seriálu ubíhá svižně. Na zmíněnou žánrovou konkurenci jí ale kousek chybí. ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Pro ty, co jsou stále zahořklí kvůli tomu, že Firefly bylo zrušeno (jako já), je tento seriál úplně ideální. Moderní space opera s ansámblem různorodých postav na palubě vesmírné lodi, psanci, kriminálníci, dobráci. Krom toho aspektu westernu je to v podstatě to samé. Nechybí tomu akce a vtip. A nejlepší postava je Android. ()

Reklama

Pavoll 

všechny recenze uživatele

Veľa ľudí pravdepodobne tento kúsok zavrhne len čo uvidí vizual a efekty. Podobne efekty su v serialoch ktoré su 10 a viac rokov staré(myslím že aj BG mala lepšie efekty a to je prva seria už 11r stara). Mne to vôbec nevadí a preto si tento serial dokážem užiť. Tak ako pri hraní hry nepozerám na grafiku(hlavne že viem čo je hlava a čo zbraň), tak tento názor mám tiež pre filmy a serialy. Pomaly začínam uvažovať že dám ešte vyššie hodnotenie ako mam teraz. 8/10 ()

sirien 

všechny recenze uživatele

Začátek byl možná trochu rozpačitější, ale když to zrušili, tak mě to vcelku dost naštvalo - seriál má na "béčkové sci-fi" nebývalou konzistenci co do technologií a podoby světa, má zajímavou dlouhodobou zápletku i její vývoj a velmi živou dynamiku velmi dobrých postav - a do toho všeho má i velmi hezkou post-kyberpunkově (space-kyberpunkově?) temnou atmosféru a celkově to myslím mohla být velmi solidní záležitost - bohužel ten začátek jí nedal dost silný nástup. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Vzpomínka na léta předešlá, ať už co do vyčpělého stylu psaní postav, levných interiérů nebo klasické zápletky. To Firefly (ale i jiné scifárny) tam z toho byly dost cítit, ať už v dobrém nebo ve špatném. Cast byl sympatický, byť demografií dost jednotvárný. Největší vadou na kráse pro mě byly akční scény a hit-or-miss snaha o humor. Nebýt Jodelle Ferland ze Silent Hillu, tak o tento seriál ani nezavadím. O moc bych sice nepřišel, ale jako sympatické oddechové béčko s velkým B mi to v paměti zůstane. ()

Galerie (475)

Zajímavosti (5)

  • Když se v 11. epizodě Dvojka (Melissa O'Neil) vrátí z kosmu do lodi a mluví s Tashou (Jessica Sipos), střídá se záběr zepředu a zezadu. V záběru zepředu má Tasha vždy zvednuté ruce v bojovém postoji, v záběru zezadu je má však spuštěné k bokům. (spacemaster)
  • Joseph Mallozzi často na svém blogu zveřejňuje dodatečné informace k seriálu včetně doplnění příběhu a vystřižených scén, které nebyly vysílány. (spacemaster)
  • Mezi postavami komiksové předlohy a seriálu je několik rozdílů. Jednička (Marc Bendavid) měl původně zelené oči, v seriálu je má hnědé. Android (Zoie Palmer) byl původně navržený jako muž. (UncleMorty)

Reklama

Reklama