Reklama

Reklama

Rychle a zběsile 8

  • USA The Fate of the Furious (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Dominic Toretto (Vin Diesel) zradil svou rodinu. V jedné z nejúspěšnějších filmových sérií všech dob je sice možné cokoliv, ale tohle je víc než automobilové seskoky padákem, průlety aut mezi mrakodrapy, nebo tažení obřího trezoru ulicemi Ria. Rychle a zběsile 8 rozhodně nepojede na neutrál. Na stranu zla přetáhla Doma legendární kyber-teroristka přezdívaná Cipher (Charlize Theron), která je stejně krásná jako nebezpečná. Není tedy divu, že Toretto naprosto ztratil hlavu a vykašlal se nejen na Letty (Michelle Rodriguez), ale i na všechny staré kámoše. Že s ním má Cipher jiné plány, než jsou romantické večeře při svíčkách, je nabíledni. Kombinace její inteligence a jeho svalů a řidičských schopností z nich mohou udělat neporazitelný tandem. Aby svět zůstal v rovnováze, převezme otěže v osiřelé rodině Hobbs (Dwayne Johnson), který do ní proti své vůli přibere nového člena – Deckarda Shawa (Jason Statham), vysokooktanový záporák ze sedmého dílu, který měl původně shnít ve vězení. Společně s nimi se budeme přesouvat z divokého pobřeží exotické Kuby, přes ucpané ulice New Yorku až na pusté ledovce v Barentsově moři, abychom si užili další zábavnou a nezapomenutelnou jízdu. (CinemArt)

(více)

Recenze (909)

adamix 

všechny recenze uživatele

Kto by to bol čakal, že práve číslo 8 bude pre túto sériu to šťastné číslo. Hľadajte za ním úspech, ktorý Wan v siedmej časti len načrtol, ale Gray ho krásne dotiahol so všetkými plusmi. Akcia fičí v plnom prúde, highlightuje v New Yorku (to čo bolo s tými autami?) a v sibírskom závere chytá madmaxovský dych. Duo Hobbs a Shaw najzaujímavejšími postavami. Konečne dostali trochu viacej priestoru. Má to humor, šmrnc, gule a adrenalínom napunpované momenty. Theron fajn záporáčka a vyzerá to tak, že ju uvidíme aj v ďalšej časti, čo je dobré. Jej postava predstavuje nesmiernu krutosť, ktorá je ochotná spraviť všetko pre to, aby dosiahla svoj cieľ. Chýba však jej vnútorný príbeh, ako všetkým záporákom tejto série. Každý chce buď ovládnuť svet alebo získať hromadu prachov, čo dosť pripomína bondovských zlosynov. Cez túto zaužívanú chybičku však nechávam svoje hodnotenie na 5*, pretože mojimi očami je toto ten správny akčný, testosterónový trhák, aký má byť. ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia sa od minulého dielu nepoučili (možno ani nechcú), a opäť nám ponúkli síce zábavný, ale na hranici absurdity postavený akčný film. Scenár opäť vymýšľa všelijaké nezmyselné kľučky, ktorými sa snaží nastoliť aký taký priebeh deja. Hlavné aj vedľajšie postavy menia "tímy" a "strany", z dobrých sú zlí a zo zlých tí dobrí. Toto "dielo" sa nebojím označiť za dokonalý príklad filmu, pri ktorom je lepšie nechať mozog dočasne odstavený. Veľkolepé, no totálne nereálne akčné scény, občasný parodický nádych či bondovsko-avengerovské zachraňovanie sveta sú vskutku nezvyčajnou kombináciou. Čo sa týka obsadenia, tak každý ďalší diel naberá čoraz viac veľkých mien. Trebárs účasť Charlize Theron v zápornej úlohe je veľmi milým prekvapením, pričom vo filme ako jedna z mála dokazuje svoje herecké nadanie. Ako zaujímavosť beriem fakt, že D. Johnson funguje ako líder tímu snáď ešte lepšie ako samotný Diesel. Nuž a využitie Stathama v obrátenom garde vytvára priestor na najlepšie scény v celom filme. Ako celok je film neuveriteľná blbosť, ale je to proste zábavný blockbuster, ktorý sa dá prežiť bez väčšej ujmy. 60%. ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

A je to zpátky, dva roky utekly jako voda a máme tu další díl a jak už trailery napovídají, jde o totální úlet, jako nikdy. Neříkám, že auta skákající z baráku do baráku není přes čáru už dost, ale tady máme ponorku. V této sérii platí jednoduché pravidlo Hodně peněz=Velká zábava. Zde to tvůrci využili dostatečně a je to vidět. Tvůrci se nebáli vymýšlet čím dál větší a větší šílenosti. Naštěstí nás poslední díly naučily, že je nemáme brát vážně a pokud to nebudete řešit, tak se při nejlepším pousmějete nad nějakou pěknou bouračkou. Navíc je Vinova motivace opravdu zajímavá a musím uznat, že i nečekaná. Tvůrci se nebáli a výsledek je k nezaplacení. ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Preco chce Cipher tak moc Doma, ake mas zrucnosti, okrem toho ze vie dobre soferovat? Nie, netreba riesit hlboku zapletku ani prepracovane postavy a ich motivacie, kvoli tomu sa na toto nikto nediva. Ide tu len o vypeckovane a prepalene akcne sceny. Sem tam humor, doberanie sa. A kecy o rodine, Dom zisti, ze ma este jednu. A jeho zrada je len tiez len akoze, takze vsetko v cajku. Treba si uzit nahanacku ponorky s tankom a autami. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

S každým novým filmem už fanoušci čekají zase něco nového, něco více nemožného. Prostě pořád dokola posouvat tu hranici. Akce je tak naprosto velkolepá! Příběhově to je překvapivě dobrý, hackerka Cipher je tady příjemně nepříjemná. Opět je to ta stará dobrá Domova parta. S duem The Rock a Jason Statham to míří fakt hodně vysoko. Obzvláště otočka Deckarda a zapojení do "rodinného byznusu" je pro mě splněním přání, které jsem měl od oznámení jeho účasti. Bez Paula to je sice znát, ale má to i tak tolik osobní měřítko... 80% ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Jak natočit něco originálního, neopakovat se, ale přitom zůstat věrný sérii The Fast of the Furious? No, dle mého na to F. Gary Gray nepřišel. Záporačka je sice poprvé žena, ale jinak je to ve skrze stejné. Někdo chce přetvořit svět a přitom není ani schopen adekvátně vysvětlit proč. Hlavním důvodem je, že Cipher si myslí, že povede svět lépe než ti ostatní. A tak vydírá Dominica, aby s ní spolupracoval. Pak se ale sejde stejný tým, který se jinak nazývá rodina, protože na světě nejspíš neexistuje žádné vycvičené elitní komando, zkušení vojáci apod., kteří by to zvládli, aby tu šílenou ženskou zastavili. A zatímco Vin Diesel přebíhá, Jason Statham také. V ději následují výbuchy, neuvěřitelné triky (třeba ten s ponorkou) a happy end. Škoda, že co se týče efektů se sice tvůrci neopakují a pořád vymýšlí nové a nové hovadiny, ale jinak se opakovat začínají. Tvrzení, že v nejlepším je dobré skončit asi neznají. Škoda...mohli alespoň předstírat, že si volají s Paulem Walkerem. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Na malou chvíli se tu, a to mě nešálil zrak, objeví Luke Evans, padouch ze 6ky, tentokrát jako parťák Jásona. No a Jáson se to pere jako zamlada. A o čem že to bylo, jaderný kufřík? Jde spíš o to děcko. 5,5/10 ()

koty2201 

všechny recenze uživatele

V hodnotení predošlého dielu série Rýchlo a zbesilo som písal o tom, že asi som odhalil patern a popísal aký bol siedmy diel extrémne hlúpy. Lenže pokračovanie v podobe FF 8 ma zaskočilo a príjemne prekvapilo. Čakal som, že keďže tento diel je párny, tak zase to bude jeden z tých slabších filmov, rovnako ako tomu bolo doteraz. A svete div sa, mýlil som sa. Ôsme dobrodružstvo Rodiny ma celkom bavilo. Napriek tomu aké to má hlúpe scenáre s nelogickým chovaním sa postáv a nelogickým dejom. Tu mi to až tak nevadilo, naopak fungovalo a skvelo som sa zabavil. A to myslím neironicky.  Áno. Stále sú tú momenty ako záverečná sekvencia s ponorkou, ktorá je čistý úlet a len vrchol ľadovca (Ha-Ha ; kto pochopil, ten vie). Napriek tomu ma bavili postavy a chémia medzi nimi, bavili ma aj tie cringe poznámky, podpychovanie sa a ešte aj príbeh okolo hlavnej záporáčky stvárnenej Charlize Theron, ktorej úloha dobre padla. Síce stále vlastne len nabaľujú nové veci a dejové zvraty odkazujú stále na predchádzajúce diely, čo nie je najlepší nápad. Ale zatiaľ sa im to nevypomstilo, takže uvidíme čo príde nabudúce. Film odporúčam všetkým nadšencom infantilnej akčnej zábavy. Dovolím si tvrdiť, že FF 8 je najlepší diel odkedy sa pouliční pretekári a zlodeji, pretransformovali na poloprofesionálnu vojenskú armádu. Kiežby sa toto dalo povedal aj o budúcich častiach. Nechám sa prekvapiť. ()

walkingdead 

všechny recenze uživatele

Při tomhle dílu jsem si poprvé řekl, že už je ta série zbytečně natahovaná. Je tam pořád dost akce, která díky vysokému rozpočtu fakt stojí za to, ale už to nějak začíná nudit. No jo, jenže to vydělává šílený prachy, takže se zřejmě dočkáme i FF33 s Vinem Dieselem překonávajícím v kolečkovém křesle na raketový pohon rychlost zvuku, jen nevím, jestli na to budu mít žaludek. Takže tyhle 3* jsou docela s odřenýma ušima a zachraňuje to jen vizuální stránka. ()

Peta_Doupik 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně horší než 6 a 7. Série F&F byla vždycky over the top, ale tady to někdy bylo fakt dost úsměvné. Škoda moc CGI, přestože to víceméně všechno natočili real. Střih při bitkách připomněl nekoukatelný Taken 3. Bohužel i ty vtípky byly hrozně očekávané. Top byl zvuk, v IMAX jsem dlouho neslyšel něco tak dobrého. Jinak to bylo furt zábavné, ale stejně, zklamalo, takže jako popcorňák jen 7+/10. ()

petrsponar 

všechny recenze uživatele

Paráda jednim slovem paráda,nové rychle a zběsile je famozní..hudba parádní a jak už jsem kdysi jednou psal budeto kurevský dobrý a bylo..Jason Statham super jeho funny momenty paráda tvůrci si konečně uvědomili jeho talent . Charlize Theron skvěle napsaná top záporačka .nechci tu spoilerovat ..chci aby si diváci počkali do kina,ale jedno říct můžu jděte na to!!..od 5 dílu konečně skvěle nadupanej díl..všechno šlapalo nebránim se tomu aby další díl natočil znovu F. Gary Gray..ten 9 když má prý 10 točit opět Justin Lin P.S ani Paul Walker u toho být nemusí bylo to mega i bez něj..(ikdyž tam chyběl)7/10.A ještě na konec na konci jsem se se sestrou brečel ten konec je luxusní.. ()

moviefan4 

všechny recenze uživatele

Bravo bo dlehj dobe super Rychlo a zbesilo. Dobrá atmoška, super scénar, perfektný dej, super kamera, efekty na mega úrovni a nakoniec skvelá réžia. Predsa Gray natočil moj top film Straight outta Compton a tak som vedel že tento diel bude proste skvelý. Super hláškovanie, super akčné scény, super autá, super jadecké scény. Proste mega super diel a mega super film. ()

slavsiamir 

všechny recenze uživatele

Najlepším hodnotením je sama skutočnosť, aké masy ľudí prúdia do kina na túto ságu. Už to bolo viackrát spomínané, veľa filmov sa "poserie" už vo svojom druhom pokračovaní. Fast and Furious si za tých 16 rokov zbiera stále viac fanúšikov a séria zreje ako víno. To, že kultová jednotka bola založená viac na pretekoch a tie sú v posledných častiach iba filmovým doplnkom, vôbec nevadí. Takto sa príbeh v každej časti nabaľuje o scény, ktoré len tak ľahko a v takej súvislosti neuvidíte. Tank, lietadlo, ponorka... čo bude ďalej? Čokoľvek, ale isto to bude dobré. Neexistuje žiadna iná filmová séria (dokonca ani HP a LoTR), ktorej časti by som videla viackrát ako toto. Herecké obsadenie je časť od časti lepšie a aj hercov, ktorých som nemala rada, už po FF znášam lepšie. (The Rock). Len na Stathamovi stále pracujem. (Keď sa naširoko usmeje, je fakt hnusný.) V tejto časti mi nepadol až tak do oka malý Nikto, ten tam bol ozaj do počtu a hlavnú rolu fackovacieho panáka predsa už dávno obsadil Roman. Charlize zahrala presvedčivú mrchu a čím bola ku koncu viac nasratá, tým bola lepšia. Nakoniec musím spomenúť ešte jedného sympoša: "Kubánec" z úvodu. Zhrnutie: Najlepšou časťou s najlepším "tímovým duchom" zostáva stále 5ka a veľmi veľmi veľmi mi chýbajú Han a Gisele (Brian a Mia samozrejme tiež). Osmička však splní očakávania všetkých priaznivcov a verím tomu, že si získa aj ďalších nových fanúšikov Rýchlych a Zbesilých :) Videné 2x v kine. ()

route60 

všechny recenze uživatele

Šrotovné v akčním hávu s legračním dějem, není co bych ještě dodal ale přeci jedno ano, ukončete tuto koninu no jistě se tak nestane, :(. ()

g3rtrud 

všechny recenze uživatele

Neviem ako mám tento film hodnotiť. Začalo to veľmi dobre, Kuba bola presne to čo som od tohto filmu čakal. Samozrejme aj tu sa už objavovali trochu nelogické udalosti, ktoré sa ale vzhľadom na štandard ktorý nastavili predošlé diely dalo pozerať. Ale vybuchujúce ponorky s atómovými hlavicami, Iron Man a hacknutie polovice New Yorku už boli naozaj za hranicou toho čo dokážem zniesť. Je fajn že to film prezentuje ako očividné hlúposti a robí si z toho srandu, ale mne to nestačí. Je to škoda pretože sa pomedzi tieto šialenosti objavujú naozaj dobré scény a tiež vidno všetky tie prachy ktoré do toho boli natlačené a mohli byť využité oveľa lepšie. A možno som si len pichol málo testosterónu. ()

baclajean 

všechny recenze uživatele

Scénka s čítaním azbuky top. A potom som sa zasmial ešte presne jedenkrát. Pozerateľné, no miestami prehnanejšie než minulé diely. ()

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Dominic Toretto (Vin Diesel) a jeho žena Letty (Michelle Rodriguez) si užívají pobyt v Havaně. Idylka skončí v okamžiku, kdy Dom potká tajemnou Cipher (Charlize Theron), následně zradí a opustí svou rodinu se Cipher. Jeho přátelé nechtějí uvěřit jeho zradě a tak se ho rozhodnou najít, s čímž jim kromě agenta Hobbse (Dwayne Johnson) pomůže také jejich nepřítel Deckard Shaw (Jason Statham)… Zdánlivě nekonečná série Rychlých a zběsilých filmů to dotáhla už na číslo osm, a zatímco jiné série už po tolika dílech jenom dohasínají ve videoprodukci, tak Vin Diesel a spol. do toho šlapají stále na plný plyn (ono taky proč ne, když sedmička vydělala přes miliardu a půl). Tvůrci se tentokrát příběhově tak trochu inspirovali u loňských komiksových filmů a udělali takovou malou občanskou válku, kde Dom jde proti své rodině. Příběh je díky tomu docela neotřelý a především funkční a je zajímavé ho sledovat (i když pravda, ne vždy dává úplně smysl). Samozřejmě stále jsme ve světě F&F, který má své vlastní zákony, takže opět se dočkáme hned několika kousků, které patří spíš do světa komiksových superhrdinů (např. Domova ohnivzdornost nebo Hobbsovo laškování s torpédem), ačkoliv právě těmi vlastně ústřední postavy jsou. Většina navrátivších se herců a hereček včetně Vina Diesela podává standardní výkony, jde poznat, že své postavy znají a tedy ví, co se od nich očekává. Vyšší rychlost však zařazuje dvojka Dwayne Johnson a Jason Statham, protože právě jejich spolupráce (či spíš nespolupráce) spojená s neustálým popichováním přidává do tohoto dílu (a vlastně celé série) vydatné oživení. Co se hereckých nováčků týče, tak po právu dostává nejvíce prostoru Charlize Theron, která se určitě dá zařadit mezi ty lepší záporáky v rámci celé série, potěší také krátká účast Helen Mirren, akorát dvojka Kristofer Hivju a Scott Eastwood tu tak spíš hraje jen druhé housle. Jinak zde opět nalezneme prakticky všechny trademarky této série, ať už to jsou atraktivní lokace (Havana jasně vede), rychlá auta, pěkný holky, technický udělátka a samozřejmě kupa akce (především skvělý útěk z vězení) i humoru (Statham opět válí), to vše v rytmu tradičního hip hopu. Celkově vzato můžu o nových Rychlých a zběsilých napsat to samé, co u předchozích dílů, takže není problém i toto pokračování ohodnotit jako přepálenou akční blbinu (kterou v zásadě je), ale pokud člověk přistoupí na pravidla tohoto rychlého a zběsilého světa, tak si užije pořádnou porci zábavy a o tu jde v této sérii především, takže za mě jednoznačná spokojenost. ()

JamesVsalix 

všechny recenze uživatele

Zatím pasuji F&F8 na nejlepší díl série. Šel jsem do kina s očekáváním průměrné akční ptákoviny, která mě má usadit a jednoduše bavit nelogickými šílenostmi a pekly, které se na plátně dějí. To jsem dostal....ovšem s jednou výjimkou. Nejedná se v žádném případě o průměrnou akční ptákovinu. Ono se, dámy a pánové, jedná o špičkovou akční ptákovinu. Dlouho jsem se v kině tak nepobavil. Tvůrci si jasně uvědomili, že tohle už nejde brát vážně. Jakoby si to uvědomovaly i veškeré postavy ve filmu, kteří se sice snaží zastavit začátek třetí světové války, tedy zachránit svět před ultra-záporačkou (čmuchám Avengers), ale během toho hláškují, vtipkují...zkrátka zprostředkovávají zábavu pro ty lidi, kteří sedí v červených sedačkách a čumí na ně z toho velkého obdélníku. Vtip je podáván s perfektním timingem a je díky promakané interakci postav není iritující. Dlouho jsem se takto nenasmál. A přiblblý úsměv se mi z tváře nevytratil ani pár hodin po skončení filmu. Je mi jedno, že nedává smysl, je mi jedno, že to nemá logiku a že to popírá zákony fyziky. Já děkuji tvůrcům a hercům, že mi zprostředkovali naprosto úžasný kinozážitek. ALE....mám i pár výtek. Jedna z nich je spíše starost. Bojím se, že po tomhle už není moc kam jít a přijít s příběhem pro další dva díly, který už by se neopakoval, bude velmi obtížné. Druhá věc: moc mi nesedí skutečnost, že Chris Morgan udělal z Doma superhrdinu, kterého nejde zastavit a jakmile se objeví na scéně, je vše vyřešeno. Myslím si, a to si nedělám prdel, že Dom a jeho tým by zdatně sekundovali Avengerům, když chrání svět před emzáky, nebo bůhvíčím. Zase na druhou stranu, kde by pak byla ta sranda, že? ()

Související novinky

Druhý Old Guard nabírá posily

Druhý Old Guard nabírá posily

11.06.2022

Oscarova herečka Charlize Theron (Srážka s láskou, Šílený Max: Zběsilá cesta) zvládá docela v pohodě kombinovat jak ambiciózní dramata, tak studiové velkofilmy, tak nezávislou scénu. V poslední době… (více)

Další herní značka míří do kin

Další herní značka míří do kin

19.07.2020

Přestože si Hollywood na drtivé většině herních adaptací vylámal zuby, studia i tvůrci nadále vidí obří potenciál, který herní příběhy ukrývají. A tak to zkouší dál. Po The Last of Us, Falloutu nebo… (více)

Křehká ega na setu Rychle a zběsile

Křehká ega na setu Rychle a zběsile

05.08.2019

Následující článek není ani tolik novinkou, jako spíš zajímavostí. Točí se kolem hereckých hvězd, respektive mužských hereckých hvězd, z akční série Rychle a zběsile a nově také spin-offu Rychle a… (více)

Další spin-off pro Rychle a zběsile?

Další spin-off pro Rychle a zběsile?

15.05.2019

Studio Universal Pictures momentálně těžce sází na svoji nejvýdělečnější akční sérii Rychle a zběsile. Devátý díl nekonečné ságy vstoupí již brzy do produkce, ještě předtím ale do kin dorazí první… (více)

Reklama

Reklama