Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pátém díle série Dominic Toretto (Vin Diesel) se svou partou elegantně sejmul mocného brazilského narkobarona. Velkou úlohu v tom sehrály jeden most v Rio de Janeiro a obří sejf, který po něm Domovi parťáci táhli. Nikdo z nich neměl tušení, že svědkem celé události byl zločincův syn Dante (Jason Momoa). Ten od toho dne osnuje plán pomsty, která má ošklivě postihnout nejen Toretta, ale i všechny jeho blízké, včetně Domova osmiletého syna. A protože na děti se nesahá, rozhodne se Toretto Danteho zastavit. Bohužel však příliš pozdě přijde na to, že tak odhodlanému a rafinovanému soupeři ještě nečelil. Zvlášť když má Dante neskutečný organizační talent a vytvoří tým, který spojuje jediná věc – nenávist k Dominicu Torettovi a jeho kámošům. Opulentní bitva, kterou střet obou táborů vyvolá, se bude odehrávat po celém světě, přičemž asi nejvíc bude hořet asfalt pod koly rychlých a zběsilých aut v nádherných kulisách italské metropole. Římské koloseum se tak znovu stane svědkem soubojů na život a na smrt. (CinemArt)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (416)

kingik 

všechny recenze uživatele

Desátý příspěvek do akční série je excelentní. Kazí mu to jen touha tvůrců po mamonu. Znamená to tedy, že si nechávají otevřená vrátka pro další pokračování. Není to ale na to, aby se nad tím mávlo rukou. Film má přes dvě hodiny a divák se v závěru chce dozvědět, co se stalo s tou nebo onou postavou, které v průběhu dějství přibývají geometrickou řadou. A tohle bude muset oželet. Tímto dílem se táhne motiv klasické pomsty. Syn zabitého narkobarona, který je sociopat, nemůže přes svůj pyj přenést někdejší smrt svého tatíka a tak vyráží na svoji pomstychtivou misi. Vlasáč Jason Momoa versus plešoun Vin Diesel. Tohle se povedlo. Co už mě bralo podstatně méně, byla polodementní partička kolem hlavního kladného hrdiny Toretta. Tyrese Gibson, Ludacris, Nathalie Emmanuel a Sung Kang byli svorně vtipní jak vrták v zadku, hlavně ty jejich otřesné pokusy nesmrtelně hláškovat. A když bych vzal lopatou po škaredé hlavě dětského zástupce, tak jsem s vývojem filmu i jeho obsazením plně spokojen. Kdo by nebyl, když se tam natřásá žhavá Brie Larson a hned jí sekunduje Daniela Melchior. Povedly se také návraty minulých postav - Charlize Theron spojí nenadále síly s Michelle Rodriguez, na plac nastoupí i na pár okamžiků Jason Statham a mezi titulky dá o sobě vědět Dwayne Johnson. A jste-li příznivci Johna Ceny, tak se také dočkáte. Od této spektakulární série se také nemálo očekává příval akce. Film prokládá časté kontaktní bitky s automobilovými zběsilostmi, kterých je ale o hodně méně než by se čekalo. V jedné z úvodních akčních scén se na Vatikán řítí detonátor v podobě obří valící se koule. A je to napínavý a dostatečně dynamický vzruch. Režisér Louis Leterrier se do akčnosti pustil hodně urputně, takže film neustále pádí kupředu a na košaté dialogy si nikterak nepotrpí. Jak už jsem psal v úvodu, největší problém představuje to, že tenhle díl není uzavřený. Nezbývá než čekat, až se tvůrcům uráčí tuhle kapitolu uzavřít. Jestli ovšem na to někdy vůbec v budoucnu dojde. 9/10 ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ono je to sice neskutečně tupý, ale jestliže mám v hlavě plno vážných věcí a najednou na 141 minut zmizí a jsou prostě zmizelé a to jen díky tupoliádě na plátně, tak to je za mě super deal. Akcí film skutečně nešetří, je to něky za hranicí všeho myslitelného, ale kvalitně natočený a třeba ta "římská" naháněčka se fakt povedla. Na můj vkus se tam někdy zjevovalo zbytečně postav - sester, bratrů, maminek, že jsem si říkal, že kdyby byla třídní schůzka a přišli všichni Torettovi a Hujerovi nestačil by mrakrodrap. Akční čurbes se nedá brát vážně, ale kterej si jede to svý od začátku do konce aniž by se jednou zatvářil, že chce být víc než jen akční čurbes a to je docela sympatický. Někde mezi 3-4* , ale film se mě trefil do doby kdy zábava bodne a on bodnul dokonale dobře, takže nakonec 4* ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Ano, je to stejně vypatlané a digitálně přihnusnělé jako vždycky. Ale je tu docela hodně Charlize Theron v akci, Cena a Statham se taky snaží, a Jason Momoa hraje Jokera na tripu, co má na všechno šest záložních plánů x kilometrů od sebe. Takže jsem se dvě hodiny dobře bavil (i tím, jak hezky desítka pracuje se slavnými klišé téhle série) a těším se na pokračování. A ani se za to moc nestydím! (7/10) ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Pamätám si jednotku-dvojku ako novinky (jednotku si jeden týpek vo videopožičovni pýtal, ako “ten film s tým úplne nabúchaným”). Obe slabučké béčka. Trojku-štyrku som videl až po rokoch a sú to naj-shitnejšie časti. Päťka zožala veľký úspech, ale až od šestky začalo to pravé maso. Dnes je F&F megazábavná, sebaparodická, guilty pleasure sci-fi séria, so zabehnutou partou a super vedľajšími postavami (Helen Mirren, Brie Larson, Charlize Theron, John Cena, Jason Statham).  Najlepšia časť úplne bezkonkurenčne osmička (+ spin off), najlepšia scéna skok na moste a naháňačka s tankom (myslím, že zo šestky).  Desina má super záporáka a všetky trademarky a je to fajn. Zábava na maximum (čo v normálnom svete znamená tak 3,5*). Rebríček robiť nebudem, lebo mi tie “kvalitnejšie” časti tak nejak splývajú. PS: Nathalie Emmanuel je furt najsexi žena na Zemi, ale ten účes je na prd. PSS: Od Suicide Squadu rozmýšlam, koho mi Daniela Melchior pripomína a už viem: mladšia, viac sexi verzia Fiony Apple. PSS2: Čo je na tej sérii viac cringe: Torettova lesbická manželka, alebo černoch menom Roman? 😄 PSS3: Lietajúce autá. Lietajúce autá everywhere. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Od dob "Fast Five" (podle mého názoru nejlepšího filmu v sérii) jela tahle franšíza rychle a zběsile do háje. Nyní je přímo směšné, v co se tato série proměnila. Pouliční gang je v podstatě armáda nezastavitelných a nezranitelných hrdinů. Vážně, tihle lidé by nejspíš přežili i výbuch jaderné bomby - nebo pravděpodobnější scénář, Dom Tortetto by nejspíš výbuch pohltil a vystřelil by si ho z oční bulvy. Ano, až tak je to absurdní. I když má tento film blízko k nějakému filmu MCU, je drasticky lepší než předchozí příšerný film, který mě donutil přehodnotit, co je to vlastně film. "Fast X" si užijete, pokud dokážete vypnout mozek a nebrat vůbec nic, co vidíte, vážně. Příběh je takový, jaký byste čekali - špatný, ale alespoň má hlavu a patu a plyne z bodu A do bodu B. Překvapilo mě, že těch vyloženě epických trikových atrakcí, zde není tolik, ale na druhou stranu je tu spousta fyzických fightů, které mám nejradši a těch jsem si tu užil dostatek. Občas šlo vidět horší CGI, ale to se dá odpustit. Soundtrack je také docela dobrý. Ale nejvíce zde vyniká Jason Momoa, který podává skvělý herecký výkon a jeho postava Dante Reyes do filmu vnáší tolik potřebnou zábavu a humornou atmosféru. Jason se evidentně bavil, protože se to přeneslo i na plátno. Jeho šílená postava je přesvědčivější než většina, ne-li všichni předchozí záporáci série dohromady. Dále mě potěšila i sympatická Brie Larson a také Alan Ritchson, který je dalším velkým hromotlukem na scéně, tak trochu náhrada za The Rocka. "Fast X" končí stupidním cliffhangerem, ale pokud uvidíme více Danteho, jsem pro další díl. Doufám, že v příštím díle budou závodit po prstenci Saturnu :-D /50%/ ()

Galerie (69)

Zajímavosti (24)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

Reklama

Reklama