Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pátém díle série Dominic Toretto (Vin Diesel) se svou partou elegantně sejmul mocného brazilského narkobarona. Velkou úlohu v tom sehrály jeden most v Rio de Janeiro a obří sejf, který po něm Domovi parťáci táhli. Nikdo z nich neměl tušení, že svědkem celé události byl zločincův syn Dante (Jason Momoa). Ten od toho dne osnuje plán pomsty, která má ošklivě postihnout nejen Toretta, ale i všechny jeho blízké, včetně Domova osmiletého syna. A protože na děti se nesahá, rozhodne se Toretto Danteho zastavit. Bohužel však příliš pozdě přijde na to, že tak odhodlanému a rafinovanému soupeři ještě nečelil. Zvlášť když má Dante neskutečný organizační talent a vytvoří tým, který spojuje jediná věc – nenávist k Dominicu Torettovi a jeho kámošům. Opulentní bitva, kterou střet obou táborů vyvolá, se bude odehrávat po celém světě, přičemž asi nejvíc bude hořet asfalt pod koly rychlých a zběsilých aut v nádherných kulisách italské metropole. Římské koloseum se tak znovu stane svědkem soubojů na život a na smrt. (CinemArt)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (416)

InJo 

všechny recenze uživatele

Temný rytíř pro auty posedlé teenagery s IQ spálené pneumatiky. Absurdně předražená demence, která většinu času celkem funguje pouze jako slepenec zcela debilních, nicméně jakž takž zábavných akčně-komediálních scén a epizodek. Ostatně od chvíle, kdy v devítce duo "legračních" černochů autem odletělo do vesmíru, tuhle sérii nelze vnímat jinak než jako bláznivou akční komedii na hraně sebeparodie. Už je toho ale zkrátka moc. Porušování fyzikálních zákonů v akčních scénách, návraty mrtvých postav, deus ex machiny - všechny dlouhodobě známé neduhy téhle značky tady už dosáhly takového bodu tuposti a absurdity, kdy už si to nedokážu užít ani jako čistokrevný žánrový výplach. Momoův šílený záporák byl zpočátku vítaným osvěžením, nakonec se z něj ale stala jen špatná parodie Ledgerova Jokera (na steroidech a na piku). John Cena a Alan Ritchson (můj nový akční idol) jsou fajn, ale nemají dost prostoru (Statham má jen párminutové cameo). A Diesel předvadí to, co vždycky - otravně mudrujícího supermana, který každý problém vyřeší autem. Původně jsem byl ochoten to vzít přece jen na milost, z posledních pár minut už jsem se ale (z vícero důvodů) málem pozvracel. Pokud je něco z poslední doby skutečným výsměchem a urážkou vkusu a inteligence fanouška akčních filmů (a žánrové kinematografie obecně) a naprostým dnem současné vysokorozpočtové hollywoodské zábavy, pak je to finále Rychle a zběsile 10. 45 % ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Fast GTP. Ten scenár musela písať umelá inteligencia. Nečudujem sa, že to stálo tristo mega, zaplatiť tomu množstvu prvotriednych hercov, aby zo seba vydávali také vety v takých scénach, muselo stáť strašne veľa. O to väčšia škoda je, že hlavného záporáka hrá mizerný Jason Momoa, ktorý nikdy nemal prekročiť televízny tieň. A akcia? Unavená a príliš digitálna. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle je už v podstatě úplně zbytečný film. Původní myšlenka se kamsi ztratila a v podstatě tento díl lehce kanibalizuje celou obchodní značku Fast and Furious. Nepřináší nic nového jen pár nových honiček, tentokráte s kutulálející se bombou věčným Římem. Zatímco skoro šedesátník Vin v tom nátělníku pořád ještě připomíná sebe sama z jedničky, pak třeba taková Rodriquézová vypadá fakt už děsně a to ani nemusí nasazovat ty své ultra drsný pohledy. Film je jako celek nuda a nelze od něj čekat víc než od dalšího dílu Kobry 11, kterej ale co se týče nákladů stál stejně  jako rozpočet menší africké zemičky do roku 2035. Víme zkrátka, že tam bude Semir, Andrea, Bonrath, Herzberger a další. I tady člověk očekává honičky a devastaci všeho, co se ocitne kolem zrcátek aut hlavních hrdinů. Opět je tu jen malý rozdíl od Kobry v tom, že zatímco tam se ekologicky likvidovaly starý fauvéčka, první oktávky, mondea a laguny, tady jde o dražší kousky. Akorát, že jsou animované. No, přiznávám, že mi ty honičky nebavily a nebavil mi ani rádoby vtipný záporák. A začínám být už fakt alegrický i na ta společná jidla, kdy se všichni drží za ruce a blekotají cosi o tom, že rodina... Dávám tedy jen za jedno nitro a doufám, že někoho nenapadne natočit jedenáctku. * ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pětku si dobře pamatuju. Moc fajn atmosféra brazilského Ria, méně vrtících se prdelek, víc kaskadérské realistické akce a závěr s ukradeným sejfem, se kterým by naši hrdinové rozmašírovali na kaši aspoň tři rodiny s dětmi. A právě tohle finále si připomeneme, protože při něm zařval jistý brazilský narkobaron, který měl syna. Jmenuje se Jason Momoa, má křiklavý šatník, zřejmě nevyčerpatelné finanční možnosti a chce se hrozitánsky pomstít. Brm brm. Za mě to není taková nesoudná paseka, jak jsem čekal. Dokonce si troufám tvrdit, že desítka ožila s určitou energií a atmosférou. Režírující Louis Leterrier má s epickou destrukcí dost zkušeností, kutálející se námořní bomba v ulicích Říma je fajn, autořežba na mostě zrovna tak. Obecně je akce solidní, dostatečně přehledná a nenudící. Tedy až na samotné finále, kdy už definitivně chybí ruční brzda, sráží se tu helikoptéry, skáče se autem z letadla či se sjíždí z ohnivé přehradní nádrže dolů. A celkově (závěr znovu vede) to má i dosti kolísavou úroveň digitálních triků. Kromě ustáleného Torettova týmu se objevují a zase mizí různé vedlejší postavy z minulých dílů, které byly záporné a teď jsou kladné, či naopak. Ale to bych ještě bral. Podstatně horší je to s Dieselem. Justin Lin už měl jeho ega plné zuby, nedivím se mu. Ten jeho vážnej ksicht už by měl někdo přejet, ty jeho laciné bláboly o famílii už snad nemůžou žrát ani dvanáctiletá děcka. Nesoudnost hadr. Jedenáctku zvládnu, ale na něj a jeho rádoby životní pravdy se fakt netěším. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $340miliónov║ Tržby USA $145,960,660║ Tržby Celosvetovo $704,709,660▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Po akčnej stránke zas nenormálne abnormálny úlet. Toho Diesela napadajú čoraz väčšie konini. No dobre pokiaľ to po aj ten X-krát stále ľudí baví, prečo nie. Ja som to zniesol bež nejakej väčšej ujmy, len škoda že z toho Momoa urobili takého prašteného psychouša, ten mi tam v takejto úplne bláznivej polohe moc nesedel. /60%/ ()

Galerie (69)

Zajímavosti (24)

  • Slovo "rodina" je vo filme povedaná 56x. (EvilMatus)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

Reklama

Reklama