Reklama

Reklama

Oscar 2016

(pořad)
  • USA The 88th Annual Academy Awards (více)
Publicistický
USA, 2016, 210 min

Režie:

Glenn Weiss

Hudba:

Danny Elfman

Účinkují:

Chris Rock (moderátor), Margot Robbie, Jared Leto, Olivia Munn, Charlize Theron, Ryan Gosling, Jacob Tremblay, Lady Gaga, Benicio Del Toro (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Slavnostní vyhlášení 88. výročních cen Americké filmové akademie, živě z Dolby Theatre v Hollywoodu. Uvádí Ch. Rock, komentují T. Baldýnský a S. Michailidis. Cena Americké akademie filmového umění a věd se udílí pravidelně od roku 1929. Letos budou tedy vyhlášeny výsledky jejího již 88. ročníku. V přímém přenosu z Dolby Theatre v Hollywoodu se dozvíme, které snímky a tvůrčí osobnosti si letos odnesou legendární zlatou sošku, která, ačkoli jde o pouhou přezdívku, je po celém světě známá jako Oscar. Mezi nominovanými snímky letos mimo jiné najdeme tituly jako Šílený Max režiséra George Millera, Marťan Ridleyho Scotta nebo Most Špiónů Stevena Spielberga. Šanci na ocenění hereckého výkonu mají také Michael Fassbender, Leonardo DiCaprio či Matt Damon mezi muži a Jennifer Lawrence, Cate Blanchett nebo Brie Larson mezi ženami. Slavnostním ceremoniálem, který bude již podruhé moderovat herec Chris Rock, nás z pražského studia provedou také filmoví publicisté Tomáš Baldýnský a Saša Michailidis. (Česká televize)

(více)

Recenze (166)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Kdybych neměla vsazeno, moc bych si asi letošní vyhlašování neužila. Nejlepší z celého večera pro mě bylo vystoupení Lady Gaga, a když se na pódiu objevili roboti ze Star Wars. Naopak Chris Rock mě vůbec neoslovil. Byl nepřirozený a jeho snaha být vtipný byla jeden velký trapas. Navíc, celá ta hra na černýho a na bílýho mě dost brzy začala nudit. A příští rok rozhodně kašlu na červený koberec a radši si ještě o hodinu přispím. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Nakonec se z aféry OscarSoWhite podařilo vytěžit hodně. Chris Rock měl perfektní ostrý úvod, na pódium chodili ceny předávat afroameričtí kolegové, Leo konečně získal Oscara (a měl skvělý proslov o globálním oteplování), Mad Max měl šestioscarovou krasojízdu, Sam Smith rozhodně potěšil a v medailonku o zesnulých tvůrcích byl na jednom z prvních míst zmíněn Miroslav Ondříček. Jo, jsem s přenosem - zjevně jako jeden z mála - velmi spokojený. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Chris Rock, stejně jako Ellen DeGeneres předminulý rok, katastrofálně nezvládl svou úlohu moderátora. Přičtěte si k tomu, zřejmě na poslední chvíli přidanou, přednášku o rasové rovnoprávnosti, a máte zde jeden z nejhorších přenosů cen Filmové Akademie. Co se samotných Oscarů týče, pro mě osobně, až na pár výjimek (Spotlight), to nebylo žádné velké překvapení. Avšak konečně, KONEČNĚ si ho Leonardo DiCaprio také odnesl! Gratuluji všem výhercům! ()

Katarine 

všechny recenze uživatele

Otřesný Chris Rock, otřesný překlad (ač chápu, že to není nic jednoduchého, pánové to občas bohužel hodně nedávali) a otřesné reklamy co 15 minut (Američani jsou v tomhle fakt magoři). Ale potlesk všem oceněným. Ač jsem některé filmy neviděla, což rozhodně v nejbližší době změním, tak si myslím, že bylo asi vše zasloužené. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Pár vtipov odvážnych, drvivá väčšina trápnych, moderátorov hlas mi trhal uši. Hudobné čísla vydarené, predovšetkým to Grohlove. S rozdelením cien som tiež spokojná, aj keď môj tip na film bol iný a cenu za najlepší mužský herecký výkon vo vedľajšej úlohe by som udelila všetkým nominantom ... ale to je už môj problém. Takže máme to za sebou, život ide ďalej. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (2)

  • Leonardo DiCaprio při předávání Oscarů využil svůj čas na pódiu, aby hovořil o globálním oteplování: „Naše filmová produkce se musela přesunout na jih této planety, abychom našli sníh. Změna klimatu je skutečná a opravdu se právě teď děje. Je to naléhavá hrozba, které musíme společně čelit. Neberte tuto planetu za samozřejmost.“ (Delock)
  • Již od vyhlášení nominací doprovázel tento ročník Oscarů skandál ohledně údajně rasistického přístupu Hollywoodu. V žádné ze čtyř (hlavní/vedlejší-muž/žena) hereckých kategoriích totiž nebyl nominován žádný Afroameričan. Na tuto událost reagoval nejznatelněji afroamerický režisér Spike Lee, který se odmítl ceremoniálu účastnit. Akademie filmového umění a věd reagovala velmi záhy, a to sice prohlášením presidentky Cheryl Boone Isaacs, že dojde k reformě přijímání členů Akademie, aby bylo větší zastoupení menšin a žen. Celá tato aféra totiž zřejmě vychází z faktu, že člen Akademie medián je 63letý bílý muž. (Gypaetus)

Reklama

Reklama