Reklama

Reklama

Yellowstone

(seriál)
Trailer 1
USA, (2018–2023), 45 h 19 min (Minutáž: 37–93 min)

Hrají:

Kevin Costner, Kelly Reilly, Dave Annable, Kelsey Asbille, Wes Bentley, Gil Birmingham, Ian Bohen, Luke Grimes, Cole Hauser, Jill Hennessy, Danny Huston (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(53)

Původní dramatický seriál zachycuje rodinu Duttonových v čele s Johnem Duttonem (Kevin Costner), která ovládá největší dobytčí ranč ve Spojených státech. Uprostřed měnících se aliancí, nevyřešených vražd, starých ran a těžce získávaného respektu je ranč v neustálém konfliktu se svými sousedy – rozrůstajícím se městem, indiánskou rezervací a prvním americkým národním parkem. (Paramount Network)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (135)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

1. řada má hodně silné momenty, předvádí filmařinu na velmi vysoké úrovni a má jen pár hluchých míst. Odejít si chvíli od televize se často nevyplácí, protože zde každý okamžik má svůj význam. Každý rozhovor a takřka každá věta má nějaký smysl. Až poslední díl přišel s dlouhými záběry plnými zvažování "co a jestli" a já u něj málem usnul. Těším se na další řadu, ale možná 1883 nebo 1923 bude lepší volba. 2. řada je drsnější, ale zase s některými až neuvěřitelně chovajícími se postavami (hodně mě štvou Bath a Jamie, že je Bath taková p*ča a jak jí vše prochází, a naopak je Jamie je takový po*raný ko*ot, kterýmu bych ale přál jen to nejlepší). Ale ta drsnost seriál posouvá o dost dál od často přirovnávaného Dallasu. Což je jedině dobře. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Papírově by to mělo jít úplně mimo mě. Americké westerny (až na pár vyjímek) vlastně nemusím a western hozený do součastnosti zní skoro až odpudivě. Navíc mě moc nebaví takové ty Houseofcartovské politickomocenské přetlačované.. a tohle je vlastně taková přetahovaná, akorát na ranči... Přesto mě to svou syrovostí a upřímností pohltilo. Chlapácké pózy, potlačené emoce tlačící se na povrch, generační traumata, vypiplané charaktery, ambivalence, rituály, povinnost, vzdor... to všechno Sheridan namixoval a vybalancoval tak zručně, že to empatickému divákovi musí vyrazit dech. S01: Nářez 95%, S02: Vrství se to (což sebou přináší plusy i mínusy) 85%, S03: Kvalitativní propad. Je znát, že tady nejspíš Sheridan paralelně rozpacovává několik dalších projektů(Mayor of Kingstown, Those who wish me dead, 1883..) a Yellowstone pokračuje dál dost na volnoběh (což má za následek, že spousta jindy geniálních dialogů najednou působí jako prázdná póza) 60%, S04: Yellowstone je zpět. 80% ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Sheridan se ukázal mnoha způsoby. Známe ho jako člověka, který dokázal svou kariéru nastartovat nešpatným akčním dramatem z prostředí kartelu. Poté v celku velmi dobrou honičku po odpadlících a zakončil to geniální atmosférickou kriminálkou z hor. Tam se skoro nedalo moc co vytknout. Ale poté přišel Yellowstone. Seriál, který začal velmi slibně a dokázal zajímavě rozehrát hru cowboyů v 21. století. Jenže... stejně takhle to zůstane. Celý ten koncept. Prostě slibně, ale vlastně nijak. Žijeme si ve světě, kde je asi nějaký problém s investory, který se řeší až moc, indiány, které neřeší nikdo a mezilidské vztahy se mění jak názory Donalda Trumpa. O stupiditě některých postav ani nemluvě. To vše je zakomponováno v seriálu, kde mne skoro žádné postavy nezaujali a za celou jeho délku se toho vlastně ani nic moc nestane. Zase mne opět mrzí jenom nevyužitý potenciál. Který ještě ke všemu udělal tvůrce, kterého jsem považoval za naději budoucí kinematografie, což byl i důvod, proč jsem po tomto díle sáhl. A druhá série mě mine. A nad návštěvou kina dalšího jeho filmu ještě popřemýšlím. Je asi vidět, že komplexnější záležitosti ještě nejsou v jeho portfoliu úspěchu. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Sjel jsem všech 39 dílů během týdne (plus ty co právě běží) a verdikt dopadl dle očekávání: výtečná americana série, nejlepší od Sons of Anarchy. Obří ranč ve státě Montana je zlatá volba a vyloženě prostředí pro T. Sheridana. Pravý opak než ta dnešní připosraná "hollywoodská" Amerika :) Druhou velkou devizou jsou herci+postavy, prakticky každý baví a vzbudí sympatie, docela dlouho mi přišlo, že je to tu samý sráč a záporák (což mám rád). Kevin Costner rovná se dokonalý boss charisma, ale rozhodně to není jenom jeho one man show. Kelly Reilly je od teď legenda, tak osobitou ženskou postavu jsem dlouho neviděl. První řada byla drsná a plná mizérie, což se postupně mění, přibývá koňařských "cowboy life promo" scén a romantiky (nevytýkám). I díky tomu je ústřední motiv udržet si půdu za každou cenu (přes super nabídky, mrtvoly, angažmá v politice) stoprocentně předsvědčivý. Časy se mění, ale "I am the opposite of progress" – na pozadí máš ten dojímavý smutný sentiment, že tohle je ta Amerika, co už delší dobu pomalu a nenávratně mizí... No není to neprůstřelný bez chyb a slabších míst, ale těžko najdeš lepší současný western, vřelý doporučení. S01 80% S02 80% S03 75% S04 90% <3 ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Game of Thrones divokého západu, mixnutá tím nejlepším z Dallasu. Neo-western, který má vlastně téměř všechno. Skvělé rodinné drama, politické pletichaření, vtip, šarm a samozřejmě důraz na životní styl cowboyů, který vyobrazuje tak akorát zábavnou a zároveň informativně bohatou formou, kdy divák nahlédne pod pokličku tomuto složitému mikrosvětu se svými vlastními pravidly a zároveň okusí idylickou chuť nespoutané přírody. Peak je na hraně dvojky a trojky, kdy se celek rozjede jako splašený vlak, ale i když poslední epizody výrazně zvolní a namísto bohaté zápletky je to spíše jak reklama na Marlboro, pořád je to s přehledem nejsympatičtější "westernovský" svět za hodně dlouhou dobu. Costnera a Hausera si dovolím považovat za absolutní božany, na kterých to stojí a padá bez ohledu na to, jak to ve finále dopadne s pětkou. ()

Galerie (382)

Zajímavosti (9)

  • Four Sixes Ranch, na který je za trest poslán Jimmy (Jefferson White), ve skutečnosti existuje a nachází se v Guthrie v Texasu. (Punisher)

Související novinky

Costner a drama kolem Yellowstoneu vysvětleno

Costner a drama kolem Yellowstoneu vysvětleno

20.09.2023

Ještě začátkem roku platil Yellowstone za jeden z nejsledovanějších a díky péči scenáristy Taylora Sheridana (Sicario, Wind River) taky nejstabilnějších seriálů v Americe. Jenže s tím, jak… (více)

Pokračování Wind River nabírá obsazení

Pokračování Wind River nabírá obsazení

09.03.2023

Před tím, než se stal králem televize díky seriálům Yellowstone či 1883, získával si scenárista a režisér Taylor Sheridan obdiv na filmové frontě díky snímkům jako Sicario nebo Wind River. A právě… (více)

Reklama

Reklama