Reklama

Reklama

Strážmistr Topinka

(seriál)
  • Slovensko Strážmajster Topinka
Trailer
Česko / Slovensko, 2019, 11 h 11 min (Minutáž: 50–53 min)

Režie:

Petr Zahrádka

Kamera:

Miloslav Holman

Hudba:

Andy Čermak

Hrají:

Robert Mikluš, Jiří Bartoška, Veronika Freimanová, Jenovéfa Boková, Marek Geišberg, Miroslav Donutil, Gabriela Marcinková, Václav Kopta, Tomáš Jeřábek (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Postavy ze seriálu Doktor Martin se vrací v nové sérii, jejímž hlavním hrdinou je tentokrát protějovský policista Tomáš Topinka (R. Mikluš), který v podhorském městečku řeší nejrůznější případy. Ať už jsou banální či skutečně dramatické, svérázná Topinkova figura každé vyšetřování prožívá jako velkou kauzu... (Česká televize)

Recenze uživatele otík k tomuto seriálu (12)

Zločin na poště (2019) (E01) 

Komu se na seriálu Doktor Martin líbil strážmistr Topinka, tomu se musel líbit i tento navazující díl. Topinka svým způsobem řeší krádež bankomatu, přičemž se zamiluje a taky navštíví Martina při ošetření. Sice Donutil i ve svém krátkém cameu ukáže, že v rámci fenoménu Doktor Martin jsou jeho hlášky to nejlepší, ale i díky větší roli pro Marcinkovou a díky Bartoškovi a Taclíkovi to ujde. Jen škoda určité sterility, prostě nemá nás co překvapit. ()

Zločin v penzionu (2019) (E02) 

Tohle byl krásný a vtipný díl. Jasně, musí vám sedět do reálu nezapadnutelná postava strážmistra Topinky, ale pokud divák akceptuje určitý nadhled, dostane milý příběh s malinkou detektivní zápletkou. A konečně je tu více na obrazovce i Bartoška, což rozhodně není ke škodě. Naprostá spokojenost. ()

Zločin na farmě (2019) (E03) 

Bizarní případ vyžaduje bizarního vyšetřovatele. A tady pro jistou dva (magory). Topinku už známe, ale slovenský policista Ostrý se nám tu představí jako slovenský Topinka. A oba vytvoří sehranou dvojici, proti nimž ani ovce páchající sebevraždu nemají šanci. Hodně nahláškovaný díl, bohužel tempo žádné a přejíždění policejních vozů sem a tam vyložené rušivé. Ale i tak zábavný průměr. ()

Zločin v ordinaci (2019) (E04) 

I zcela banální případ krádeže hodin z ordinace doktora Elingera se v rukou policisty Topinky mění v mezinárodní případ s nejvyšší prioritou. No proč ne! Je tu více Donutila i Bartošky, opět slovenský policajt Ostrý a hodně jezdění na koni. Pohodka. ()

Zločin na hřišti (2019) (E05) 

Topinka, velký případ "otravy" celého fotbalového mužstva a herec Slováckého divadla David Vaculík v roli jednoho z protějovských fotbalistů. Pěkný díl, vtipný, sice výrazně naivní, ale zase s dostatkem Bartošky. Lehký nadprůměr. ()

Zločin na tanečním parketu (2019) (E06) 

Díl začíná netradičně drsně - vraždou podnikatele v Ostravě. Pak se už vracíme do Protějova, kde se chystají místní tradiční slavnosti. Topinka nenechává nic náhodě a "rázně" pomáhá s organizací. Do toho přijede Bartoška se svým týmem, aby hlídal další dva protějovské podnikatele, kterým by mohl nájemný vrah jít po krku. Tentokrát se dočkáme i trochu netradičně poctivé akce, po delší odmlce se do děje vrátí Miloš Tomáše Měcháčka a trochu si i zarepuje. Rozhodně lepší průměr, dobrý díl. ()

Zločin na křižovatce (2019) (E07) 

Prozatím nejslabší díl. Detektivní linka je úplně prdlá, nápad s figurínou také nestojí za řeč. Jediné, co pořádně utkvělo v paměti, je scéna, kdy Topinka čumí do okna ženské, která se sprchuje. I role Bartošky začíná být hodně slabá. No uvidíme, jak to půjde dál. ()

Zločin ve zkušebně (2019) (E08) 

Lepší průměrný díl, ve kterém se Topinka setká se svými idoly - komisařem Majerem a strážmistrem Štrosem. Jenže tohle setkání nedopadne pro Topinku zrovna nejlépe. Případ s rozšlapanými bubny je na vedlejší koleji, ovšem ke konci je rozřešen přímo poirotovsky. ()

Zločin ve vlaku (2019) (E09) 

Určitě jeden z těch podařenějších dílů, není tu sice až tak extra moc srandy, ale je to příjemný díl o hledání "vzácné" známky, která byla ukradena ve vlaku mířícím do Protějova. Navíc se do děje z celovečerního filmu vrací bývalá policistka, nyní propuštěná a snad i polepšená Klára Volná. Topinka se tu tolik nepitvoří, vtipná je určitě scéna, kdy chce seknout se svým povoláním a téměř si strhá výložku. ()

Zločin v lese (2019) (E10) 

Po Zločinu ve vlaku přichází překvapivě Zločin v lese. A samozřejmě o žádný zločin nejde, jen o strašení praštěného správce CHKO a o Topinku, který stojí na jeho straně a chce tomu přijít na kloub. Zcela průměrný díl, který umí pobavit v maličkostech, ale v celku je to totální průměr. ()

Zločin v knihovně (2019) (E11) 

Většinu dílu je tentokrát Topinka v akci, pátrá se pátrá, ale nějak se zapomnělo na děj. Scénář je mizerný, herci nemají co hrát, kamera nemá co točit. A navíc velmi citelně chybí aspoň chvilka s doktorem Martinem. Ten vždy díly aspoň trochu odlehčil, tady je to pořád to samé. Jeden z nejslabších dílů. ()

Zločin na svatbě (2019) (E13) 

Závěrečný díl to tak nějak hezky uzavřel. Topiku sice nemusím v naprosto civilní policejní roli, ale aspoň dějové linky tady dávaly smysl. Osobně bych však raději Topinku viděl u nějakého speciálního případu než u svatby své matky. ()

Reklama

Reklama