Reklama

Reklama

Strážmistr Topinka

(seriál)
  • Slovensko Strážmajster Topinka
Trailer
Česko / Slovensko, 2019, 11 h 11 min (Minutáž: 50–53 min)

Režie:

Petr Zahrádka

Kamera:

Miloslav Holman

Hudba:

Andy Čermak

Hrají:

Robert Mikluš, Jiří Bartoška, Veronika Freimanová, Jenovéfa Boková, Marek Geišberg, Miroslav Donutil, Gabriela Marcinková, Václav Kopta, Tomáš Jeřábek (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Postavy ze seriálu Doktor Martin se vrací v nové sérii, jejímž hlavním hrdinou je tentokrát protějovský policista Tomáš Topinka (R. Mikluš), který v podhorském městečku řeší nejrůznější případy. Ať už jsou banální či skutečně dramatické, svérázná Topinkova figura každé vyšetřování prožívá jako velkou kauzu... (Česká televize)

Videa (1)

Trailer

Recenze (50)

De Large 

všechny recenze uživatele

Mne sa to páčilo. Pohodový chlapík, navyše skvelý a sympatický herec. Nie vždy je potrebné riešiť vraždy, politiku... atď. Figúrka Topinka nie je blbec, za akého ho považujú, skvelo zapadli do súhry Freimanová, Bartoška, Boková, Marek Geišberg a aj Donutil, hoci tam už v zásade nebol potrebný, ale on nikdy nesklame. ()

natalanka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to nádherně vtipný seriál. Milý a hladivý humor kterému vévodí Robert Mikluš. Prostě jsem se do toho humoru doktora Martina a strážmistra Topinky zamilovala. Herci ,kteří se podíleli jsou úžasní :-) Ale Robert Mikluš si tím doufám prorazil cestu k velkým rolím. Jsem ráda, že se na tom seriálu podíleli i ostatní úžasní herci. Vyšla z toho krásná série. A je mi líto, že skončila. Škoda :-) ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Budu zřejmě, ve společnosti tolika otevřených hlav s vytříbeným vkusem, výstřední, ale s chutí napíšu, že ne každý československý divák kouká výhradně na netflix nebo HBO, ne každý má stále náladu na drsné severské detektivky, jsou dokonce i diváci, kteří nechtějí snášet drtinou většinu zvratků z novy nebo primy a rádi se večer podívají na něco bez reklam, co příjemně plyne, neruší, je to z hezkého prostředí, dobře obsazeno a je to dokonce i vtipné. Osobně jsem viděla tři- čtyři díly, byly fajn, nic, nad čím bych si odplivla. Roberta Mikluše mám ráda z Brněnského divadla a jako Topinka mě bavil. Komentáře typu, jestli má tohle Jiří Bartoška zapotřebí nejsou nutné. Proč by si pan Bartoška nemohl zahrát v něčem, na co se můžou koukat děti i s rodiči nebo prarodiči? Myslím, že toho chlapa vidí každý rád, takže proč ne? Jenovéfa Boková se dostává do rozpoložení, kdy nepůsobí jako drzý spratek, nýbrž jako šarmantní mladá dáma ( sympatická baba to je) a Marek Geišberg taky neměl chybu. Pěkné tři hvězdičky a pozdrav všem, kteří to vnímají stejně. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Oproti Doktoru Martinovi je Strážmistr Topinky už jen slabý odvar již tak jednoduchého seriálu. Topinka, respektive jeho představitel Robert Mikluš nemá takové charisma, jako Miroslav Donutil, takže se po celou dobu víceméně plácá a působí dost trapně. Jeho přehrávání je jen třešničkou na dortu v jednotlivých epizodách, které mají vesměs velmi stupidní děj, mizerný scénář a dialogy a v podstatě nemají divákovi moc co nabídnout. Snad jen opět tu naši nádhernou českou přírodu, nicméně to je na celý seriál dost málo. 1/10. ()

Heso 

všechny recenze uživatele

Zeptám se...Byl to opravdu dobrý nápad? Vždyť Doktor Martin, podle kterého Strážmistr Topinka vznikl se moc nepodařil, tak proč se podle toho točilo něco dalšího? Podle mě docela zbytečně a nerozumně vyhozené peníze. Tohle byl takový Doktor Martin o level horší, humor tu byl tak trapný a jednoduchý, až to vtipné nebylo a říkal jsem si, jestli by nebylo lepší si radši dobrou topinku udělat k jídlu, než se na něj koukat v televizi. Tu jedinou hvězdu dávám stejně jako u Doktora Martina za nádherné Valašsko, ty další však už bohužel dát nemůžu a doufám, že Česká televize investuje peníze do lepších seriálů, než byly tyto 2... ()

Galerie (597)

Zajímavosti (16)

  • Když vlak přijíždí do Protějova, přijíždí na kolej nejblíže nádražní budově, na které před ním nestojí žádná jiná vozidla. Když ale přijede strážmistr Topinka (Robert Mikluš), je vidět, že vlak by nikam odjet nemohl, protože před ním stojí plošinové vozy naložené dřívím. Po vyšetření případu před vlakem opět nic nestojí a ten odjíždí. (Frontier)
  • Přibližně ve třetině dílu se Tomáš (Robert Mikluš) probouzí zvoněním telefonu, kde mu Lucie (Jenovéfa Boková) řekne, aby okamžitě přijel k ní domů. Tomáš má vedle postele budík, který ukazuje čas 6:35 ráno. V domě od Lucie jsou pak vidět nástěnné hodiny, které ukazují čas 6:36 ráno. Není úplně možné, aby se Tomáš dostal ze své postele až do domu od Lucie tak rychle. Přibližně ve dvou třetinách dílu pak chce Mojmír (Martin Nahálka) prokázat, že byl ráno v penzionu, ovšem Marie (Veronika Freimanová) říká, že si přibližně v sedm hodin ráno dávala snídani. To také není možné, když byl o půl sedmé už v domě od Lucie. (dejv997)
  • Když Topinka (Robert Mikluš) poprvé nalezne figurínu, naloží ji do kufru auta „na stojáka“. Aby se tam vešla, musel by ji však zlomit nebo uříznout nohy, protože je v životní velikosti. Když ji však vyndavá u starosty, je celá. (Brain)

Reklama

Reklama