Reklama

Reklama

Shang-Chi a legenda o deseti prstenech

  • USA Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou je superhrdina čínského původu Shang-Chi, který je konfrontován se svojí minulostí, když je zapleten do sítě tajemné organizace Deset prstenů. Jedná se o druhý film ze čtvrté fáze MCU. Ve filmu uvidíme skutečného záporáka Mandarina. (Falcon)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (581)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak nic no. To bylo zase keců o dospělácký Marvelovce a skutek utek. Bohužel v tom nevidím opět nic než tradiční CGI patlaninu matlaninu okořeněnou infantilním humorem. Za těch pár aspoň jakože poctivých akčních scén udílím ty nejslabší možný dvě hvězdice, ale žádný sukces se ani v tomto případě nekoná.25% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem šel na marvelovku bez očekávání. Výsledek byl velice zábavná první polovina a pomalejší a (asijsky) přepálená druhá polovina a především finále. Ovšem času nelituji. Hlavní hrdina mi nepřijde nijak zajímavý, ale Awkwafina je hodně zábavná a Tony Leung klasicky strká všechny do kapsy. Nádech Asie komiksu celkem sluší a hlavně v první půlce je na co se dívat. Především bitka na lešení mrakodrapu je i přes svou digitálnost opravdu působivá. Co se týče akce je Shang-Chi i mezi marveláky hodně vysoko. Za mě škoda toho konce, který nepřekvapí a je hodně přepálený. Jsem hodně zvědavý, co s prsteny (mimochodem, proč to nejsou náramky, že? mrk mrk) Kevin Feige plánuje... podle první potitulkové scény budou mít zajímavý původ i budoucnost. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Sympatický Marvel MA Origin, který dopadl lépe, než jsme všichni čekali. Pro mne jakožto milovníka Asie jsem se na Shang-Chiho poměrně těšil, protože koho by nelákalo vidět Marvel verzi IP-mana, že jo a zčásti se to Marvelu i podařilo, byť je film rozdělen na 2 poloviny, kde ta první je výrazně lepší. Hlavní hrdina je neznámý Simu Liu a je překvapivě zdatný a dost sympatický na to, aby mu divák dokázal fandit ( Scéna v autobuse je opět jasný vrchol filmu- Zdravím Nobodyho) a parádní byla akční scéna s Ninjama, tu fyzicky údernou a silně kontaktní Kung-Fu akci marvel zvládl velmi dobře a byť není úplně realistická, je dostatečně efektní a strhující, abych jí to dokázal odpustit. Druhá půlka výrazně zpomalí tempo ( asi na půl hodiny Shang-Chimu dojde dech) ale naštěstí finále je opět hezky velkolepé, je podáno do Fantasy Stylu- tedy druhý nejoblíbenější žánr Číny hned po Martial Artu, takže za mne naprosto logické vysvětlení proč rozdělit film na 2 různé žánry a veklolepá bitva dvou draků byla naprosto nářezová ( od GOT a Pána Prstenů si nepamatuji větší Fantasy nálož). Chválím i parádní Soundtrack, každý jeden track je už na mém playlistu. Film však pár nedostatků má a to jest například Awkwafina, která je pro mne docela nesnesitelná, humor, který jsem tu vyloženě postrádal, opravdu nevím, co kde zde mělo být vtipného a záporák, který sice měl jasný motiv, ale ve výsledku toho moc nepředvedl. Vizuálně to trochu působí jako Marvel v začátcích, ale nad tím se dá přivřít oko. Jsem rád, že s Wu Xiou se Marvel držel při zemi. Celkově slušné, určitě lepší než Black Widow, ale do další projekce se úplně nehrnu. Příběh 3/5, Akce 4/5, Humor 1/5, Násilí 0/5, Zábavnost 4/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 3/5, Emoce 2/5, Herci 3/5. 7.5/10. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Marvel, ktorý našťastie, a po dlhej dobe, nevyzerá vôbec ako Marvel. Ide totiž, minimálne z polovice, o regulérne východoázijské fantasy so všetkým, čo k žánru patrí. Problém je, že ma nikdy žiadne východoázijské fantasy poriadne nebavilo a Shang-Chi nie je žiadnou výnimkou. Zaujímavý je fakt, kto sa ukáže byť hlavným záporákom filmu, pričom v záverečnom akte sa aj tieto pozície menia. Asi nikoho neprekvapí, že na filme sú najlepšie scény s Benom Kingsleym. Subjektívne ma ale rovnako "ázijský" Snake Eyes bavil viac. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Má očekávání byla ve všech ohledech překonána, protože takový nášup nenaservíroval Marvel už pěkně dlouho. S klidným svědomím mohu říct, že se jedná o tu nejpříjemnější podívanou plnou naprosto precizně zvládnutých akčních pasáží, což dělá Shang Chiho nejvíce akčním filmem a to hlavně z hlediska soubojů, které jsou perfektní, nechaotické, dobře natočené a nedebilně sestříhané. Rozhodně tleskám výpravě a celkovému zpracování, čekal jsem druhého Panthera a dostal jsem přesný opak. Největší plus, kromě akce, vidím ve stylu vyprávění, kdy nám je minulost servírována postupně a my se tak dozvídáme pohnutky hlavně padoucha, který nemá jednu vrstvu, ale hned několik a divák s ním snad dokonce i soucítí a chápe ho, navíc hlavní záporák zde hraje téměř druhou hlavní roli a je mu věnován maximální prostor a je naprosto perfektně zahraný. Další velké plus je rozhodně pocta klasickým asijským bojovým filmům s mýtickými až pohádkovými prvky folkloru,  tedy poskakování a všechna možná mýtická monstra, Miyazaki je zde přímo cítit....Shang Chi sám je sympaťák a rychle jsem si ho oblíbil. No a poslední velké plus, hlavní nosné téma celého filmu, je rodina, zde by se měli poučit tvůrci Rychle a Zběsile. Toto téma zde funguje na výbornou a vzbuzuje plno emocí a to hlavně v závěru. Humoru je tak akorát a rozhodně není infantilní, ale nenápadný a funkční. Shang chi je jeden z nejlepších filmů MCU a já chci pokračování..... ()

Galerie (53)

Zajímavosti (55)

  • Shang-Chiho vymysleli tvůrci (Steve Englehart a Jim Starlin) poté, co Marvel Comics odkoupili práva na Fu Manchu, kung-fu záporáka z knih od Sax Rohmer (první „The Mystery of Dr. Fu-Manchu“ vyšla v roce 1913). Po smrti tohoto spisovatele jeho pozůstalí neviděli budoucnost v komiksu, ale hlavně v televizi a prodali práva na filmy. Díky tomu tak vznikli snímky jako The Mask of Fu Manchu (1932) či The Face of Fu Manchu (1965). Marvel Comics bylo donuceno po vypršení jejich práv re-editovat příběh Shang-Chiho, a tak se stal synem starověkého čínského čaroděje Zheng Zhu, který používal jako své Alter Ego jméno Fu Manchu. (3T)
  • Na konci roku 2018 informoval Deadline Hollywood, že Marvel Studios najalo Davida Callahama, aby napsal scénář, který by modernizoval postavu a vyhnul se stereotypům. Zároveň informoval, že Marvel shání režiséra asijského či asijsko-amerického původu, který by se zhostil režírování prvního filmu o asijském superhrdinovi v rámci MCU. (Kubaaa97)

Související novinky

Příští Avengers film našel režiséra

Příští Avengers film našel režiséra

26.07.2022

No, tak to šlo docela rychle. Kdekdo by čekal, že Marvel potažmo producent Kevin Feige využije šance, a vše důležité a neodkladné oznámí na Comic-Conu, případně si to nechá za pár měsíců na D23 Expo.… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Nová sága MCU bude odhalena již brzy

Nová sága MCU bude odhalena již brzy

21.06.2022

Kevin Feige potažmo další lidé z Marvelu rozhodně nelhali, když neustále tvrdili, že snímek Avengers: Endgame znamená konec celé jedné kapitoly vyprávění o superhrdinech. První tři fáze zde zkrátka… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Reklama

Reklama