Reklama

Reklama

Shang-Chi a legenda o deseti prstenech

  • USA Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou je superhrdina čínského původu Shang-Chi, který je konfrontován se svojí minulostí, když je zapleten do sítě tajemné organizace Deset prstenů. Jedná se o druhý film ze čtvrté fáze MCU. Ve filmu uvidíme skutečného záporáka Mandarina. (Falcon)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (581)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem byl příjemně překvapen. Občas se opravdu vyplácí nic nečekat a následně být příjemně překvapen. Shang-Chi jak kdyby do Marvel univerza jaksi nepatřil. Jiné světy, jiné postavy, nějaká ta nová fauna, flora, i ta barevnost toho nového světa je tak nějak jiná, jaksi barevnější. A přesto tu potkáte mezi těmi novými postavami, jako jsou hláškující Awkwafina nebo herecká perzona Tony Leung, pár těch Marvel světem protřelých, aby si je všechny do kapsy nakonec strčil geniálně střelený Ben Kingsley. To, že je všechno digitální až běda, jsem nakonec přijal. I tak ta akce měla místy neskutečný nápad. Na závěr nezbývá, než dodat, že takto se uvádí do nových světů, Marvelu se to zde povedlo rozhodně lépe, než s Wakandou v Černém Pantherovi. To prolnutí asijské kultury a bojových umění mě zde vysloveně baví. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Marvel, ktorý našťastie, a po dlhej dobe, nevyzerá vôbec ako Marvel. Ide totiž, minimálne z polovice, o regulérne východoázijské fantasy so všetkým, čo k žánru patrí. Problém je, že ma nikdy žiadne východoázijské fantasy poriadne nebavilo a Shang-Chi nie je žiadnou výnimkou. Zaujímavý je fakt, kto sa ukáže byť hlavným záporákom filmu, pričom v záverečnom akte sa aj tieto pozície menia. Asi nikoho neprekvapí, že na filme sú najlepšie scény s Benom Kingsleym. Subjektívne ma ale rovnako "ázijský" Snake Eyes bavil viac. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„MUSÍŠ ZACHRÁNIT RODINU!…“ ///    Je dobře, že nám má svět Marvelu furt co ukázat. Tentokrát je to (konečně) pořádnej asijskej nářez! Odsejpá to, jsou tady fajn akční nápady a dočkáme se taky souboje draků. Pravda, ke konci to trochu zbrzdí, taky toho humoru mohlo bejt víc. Jsem starší generace, takže potěšili Tony Leung s Michelle Yeoh a překvapil „Mandarin“ Ben Kingsley. Taková akční pohádka, která nedělá Avengerům ostudu.   ///  NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcu bejt největší „Pán prstenů“. 2.) Baví mě řežby v MHD.           /// PŘÍBĚH  ***  HUMOR  *  AKCE  ****  NAPĚTÍ  * ()

Morien 

všechny recenze uživatele

"Make it very colorful but also somehow entirely gray." Tak nějak to řekl Ryan George v Pitch Meeting a nejenže to skvěle vystihuje tenhle film, ono to vystihuje celé MCU. Ale aby nebylo mýlky, tenhle film jsem si užila o trošku víc než většinu marvelovek, možná proto, že se u něj dá občas i trochu zapomenout, že je to vlastně marvelovka. Soundtrack mě dojal a Tony Leung je prostě the boss. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina je sympaťák, Awkwafina kupodivu není až tak na vraždu jak jsem čekal, ale jinak tu nic není. Dobrá wushu akce ze začátku, ale fantasy v druhé půlce to posouvá do vod současných Čínských blockbusterů, a to fakt není pochvala - neexistuje rozdíl mezi tímhle a třeba Velkou čínskou zdí. 6/10 ()

Galerie (53)

Zajímavosti (55)

  • Na karaoke zpívají Shaun/Shang-Chi (Simu Liu) a Katy (Awkwafina) písničky – „Magic Carpet Ride“ od Steppenwolfů, „A Whole New World“ z pohádky Aladin a „Old Town Road“ od Lil Nas X. (Kubaaa97)
  • Před událostmi v osmidílné komiksové sérii Spider-Island učí Shang-Chi na žádost Madame Web Spider-Mana unikátní bojový styl v souladu s jeho pavoučí silou a smysly. Díky tomu se před Spider-man: Daleko od domova (2019) hodně spekulovalo, že by se v rámci MCU mohl poprvé objevit po boku Petera Parkera a až potom ve vlastní sólovce. (3T)
  • Zločinecká organizace Golden Daggers je odkazem na stejnojmennou skupinu, kterou v komiksech Shang-Chi (Simu Liu) pomohl svrhnout. (Kubaaa97)

Související novinky

Příští Avengers film našel režiséra

Příští Avengers film našel režiséra

26.07.2022

No, tak to šlo docela rychle. Kdekdo by čekal, že Marvel potažmo producent Kevin Feige využije šance, a vše důležité a neodkladné oznámí na Comic-Conu, případně si to nechá za pár měsíců na D23 Expo.… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Nová sága MCU bude odhalena již brzy

Nová sága MCU bude odhalena již brzy

21.06.2022

Kevin Feige potažmo další lidé z Marvelu rozhodně nelhali, když neustále tvrdili, že snímek Avengers: Endgame znamená konec celé jedné kapitoly vyprávění o superhrdinech. První tři fáze zde zkrátka… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Reklama

Reklama