Reklama

Reklama

Příběhy ze záhrobí - Série 4

(série)
Horor / Fantasy / Komedie / Thriller / Povídkový
USA, 1992, 6 h 13 min (Minutáž: 23–29 min)

Tvůrci:

Steven Dodd

Hrají:

John Kassir, Treat Williams, Frances Sternhagen, Henry Gibson, Tom Hanks, Bibi Osterwald, Clive Rosengren, Gracia Lee, Don Perry, Sônia Braga, Dylan McDermott (více)
(další profese)

Epizody(14)

Recenze (3)

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá řada sice znamená oproti těm předchozím kvalitativní propad, ale má tři vynikající epizody, které se řadí k tomu nejlepšímu co TFTC nabízí: Kuchařský horror What's Cookin' se Supermanem a rockerem Meat Loafem, strašidelný The New Arrival s Twiggy, Terminátorem 2 a trpasličí dámou z Poltergeista, plus parádní Split Personality s Joem Pescim v pro něj tak typické roli sebejistého hajzlíka. Ze zbývajících dílů stojí určitě za zmínku Beauty Rest, což je dámská variace na výtečnou klasiku Top Billing z předchozí série. Špatná není ani Donnerova westernová Showdown, která by se ale atmosférou i příběhem hodila spíš do Zóny soumraku. Vlkodlačí epizoda Werewolf Concerto s čtvrtým Jamesem Bondem a nóbl slečinkou z Formanových Vlasů mohla být další klasikou, kdyby ovšem ve finále dávala nějaký smysl. None But the Lonely Heart s dalším "Vlasáčem", tentokrát Georgem Bergerem (Treat Williams) v roli uhlazeného sňatkového podvodníka, a v režii Toma Hankse, ještě naplňuje talesovské standardy, zbývajících sedm epizod už se ale pohybuje od průměru (Seance) až k jednomu z nejslabších kousků celého seriálu, King of the Road. Ten nespasí ani Brad Pitt v hlavní roli. Největším zklamáním je epizoda On a Deadman's Chest Williama Friedkina, točící se kolem tetování zpěváka heavy metalové kapely The Exorcist. Což na papíře možná vypadá dobře, ale na televizní obrazovce je to fiasko. Navíc v ní někdo (po jinak skvělé Abra Cadaver z minulé řady tentokrát nutno dodat slovo opět) neuhlídal nezbedný mikrofon, jehož zjevení v záběru je dalším hřebíkem do rakve s tímto nepodarkem. //// Přestože je čtvrtá série jako celek kvalitativně možná i o dvě třidy níže než předchozí řady, ony tři epizody, které jmenuju úvodem (a částečně i Beauty Rest, jíž shazuje pouze fakt, že jde o recyklovaný nápad) jasně ukazují, že seriál je stále schopen přijít s vysoce kvalitními kousky, hladce překonávajícími původně nastavenou laťku. I tak je tato řada druhou nejhorší ze sedmi. Na silné tři hvězdy to však vystačí. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hello boys and ghouls. Crypt Keeper presents "Tales from the Crypt vol. 4". Titul "Príbehy zo záhrobia" (Tales from the Crypt) je americký televízny projekt, ktorý bol primárne zameraný na horrorových fanúšikov a divákov, ktorí majú radi napätie, strach, krv a teror. Stala sa z toho svojim spôsobom kultová záležitosť. V priebehu rokov 1989 až 1996 bolo vyprodukovaných sedem sérií, ktoré dohromady obsahujú deväťdesiat tri samostatných epizód. Na tomto projekte sa podieľalo mnoho skúsených režisérov, scenáristov a známych hereckých osobností. Tento seriál sa stal jednou z vlajkových lodí televízneho káblového kanálu HBO (Home Box Office). V poradí štvrtá séria bola natočená v roku 1992. Je vyskladaná zo štrnástich častí. **** ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úžasné strašidelné povídky, které díky krátké stopáži (cca 20 minut) mají vysoké tempo a celou dobu udrží diváka v napětí. Jsou geniálně vymyšlený, vždy s nečekaným koncem, něco jako náš DRÁKULŮV ŠVAGR. Každý díl uvádí prohnilá, zato velice zábavná kostra, která se mi moc líbí. [22. hodnocení, 1. komentář, 79%] ()

Reklama

Reklama