Reklama

Reklama

Hvězdná brána - Série 7

(série)
USA / Kanada, (2003–2004), 16 h 4 min (Minutáž: 42–44 min)

Hrají:

Amanda Tapping, Richard Dean Anderson, Christopher Judge, Don S. Davis, Michael Shanks, Corin Nemec, Teryl Rothery, David Palffy, George Touliatos (více)
(další profese)

Epizody(22)

Zajímavosti (12)

  • Filmaři měli v plánu seriál zakončit 7. řadou, po níž by následovalo finále v podobě filmu. Jenže rating byl velice příznivý, a tak byl film rozdělen dvě části Ztracené město 1 a Ztracené město 2. Poté následovala 8. sezóna. (SG-1)

Hvězdná brána (1997) (seriál)

  • Christopher Heyerdahl ztvárnil v seriálech Hvězdné brána a Atlantida (od r. 2004) tři role. Ve Hvězdné bráně se objevil v epizodě Revidování (2003) jako Pallan, obyvatel planety P3X-289, kde se okolní svět stal toxickým a obyvatele chrání dóm ze skla a oceli. V Atlantidě pak ztvárnil Hallinga, vůdce Athosianů, a zároveň wraitha Todda, který pomáhá pozemšťanům při boji proti wraithům. (pusheen)

Hvězdná brána (1997) (seriál)

  • Prakticky každá poslední epizoda sezóny od konce 5. řady byla zamýšlena i jako poslední díl seriálu jako takového. Do 7. řady měla Hvězdná brána skončit navazujícím filmem odhalujícím Atlantis a později měla být pochodeň předána navazujícím seriálům. (ben666)

Hvězdná brána (1997) (seriál)

  • Tvůrci seriálu měli vždy velice dobrý vztah s Letectvem Spojených státu amerických. Ku příkladu Richard Dean Anderson, který v seriálu ztvárnil jednu z hlavních postav, Jacka O'Neilla, byl jmenován čestným brigádním generálem Amerického letectva za pozitivní propagaci letectva Spojených států amerických. Dalším příkladem může být fakt, že v epizodě Ztracené město 1 (2004) si zahrál generál John P. Jumper roli náčelníka štábu - hraje sám sebe, protože v roce 2004 skutečně náčelník štábu Amerického letectva byl. (O´Neill)

Hvězdná brána - Časy se mění, část první (2004) (epizoda) (S08E01)

  • Ústřední velící postava George Hammonda (Don S. Davis) je nahrazena postavou Doktorky Elizabeth Weirové, která je v tomto díle také nahrazena. Za původní doktorku Elizabeth Weirovovou, ztvárněnou Jessicou Steen, nastoupí doktorka Elizabeth Weirová, ztvárněná Torri Higginson, kterou můžeme vidět hned v úvodu. Obě jsou původně brunetky, ale v epizodě Ztracené město 2 (2004) je Jessica Steen blondýnkou, takže i toto můžeme považovat za změnu. (Maxim.L)

Hvězdná brána - Orpheus (2003) (epizoda) (S07E04)

  • V čase 6:17 se baví Samantha Carter (Amanda Tapping) s Danielem (Michael Shanks): „Oni letí přes půl galaxie v nejmodernější vesmírné lodi, ale svou technologii nevyužívají. Víš co bylo jejich slabostí? Voda. Proč by napadli planetu která je ze 2/3 pokrytá vodou, nehledě na déšť.“ Nejspíše se baví o filmu Znamení (2002), ve kterém se dělo přesně to, o čem se baví, a slabinou mimozemšťanů byla též voda. (TomPlaysCZ)

Hvězdná brána - Inaugurace (2004) (epizoda) (S07E20)

  • Kromě krátké scény s generálem Georgem Hammondem (Don S. Davis) se v této epizodě neobjevují žádní stálí herci. Všechny scény se stálými herci jsou flashbacky z předchozích epizod, které upozorňují na události, o nichž prezident (William Devane) a ostatní diskutují. (Gardis)

Hvězdná brána (1997) (seriál)

  • Vo filme Daniel Jackson (James Spader) vidí prvýkrát hviezdnu bránu až potom, ako rozlúštil systém symbolov na kartuši (ktorou bola hviezdna brána prikrytá), ktoré v skutočnosti symbolizujú súhvezdia a určujú tak celkovú adresu v priestore vo vesmíre. V seriáli (epizóda Stratené mesto) hovorí však Daniel Jackson (Michael Shanks) o tom, ako ju skúmal celé hodiny a pokúšal sa ju aj aktivovať. (Piri)

Reklama

Reklama