Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hororový klasik George A. Romero spojil sily s literárnym hororovým klasikom Stephenom Kingom a na základe filmového scenára Romero natočil poviedkový film s riadne čiernym zmyslom pre humor. Deň otcov je o chlapíkovi, ktorý vstal z mŕtvych, aby konečne na svoj sviatok ochutnal tortu od svojich detí, Jordy Verrill (King) je farmár, ktorý objaví meteorit, ktorého sa dotkne a začne sa meniť na rastlinu. Debna je o debne, v ktorej je niečo živé a hladné. Nasledujú ešte dve poviedky v duchu Alfred Hitchcock uvádza a Poviedky z hrobky. (tron)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

topi 

všechny recenze uživatele

Legenda, kultovka, absolutní srcovka! Pro mě nejlepší povídkový hororový dýchánek! Zalovil jsem ve svém deníčku z roku 1991 a našel jsem datum 28.3.1991 s poznámkou: " Na videu dával film Vůně cibule a Creepshov horory - Tatínkovy narozeniny, Spanilá smrt lorda Hemilla, Něco se přes nás převalí, Kisna a Oni po nás lezou. " Tak zněl tehdy jednohlasný dabingový překlad tohoto klenotu, který jsme s bráchou a matkou sledovali v ložnici na malé černobílé televizi a nejvíc jsme byli hotoví z Opičáka ze čtvrté povídky. V té době jeden chlápek měl napojený video na celej panelákovej systém a každá domácnost si mohla naladit jeho kanál a tak jsem měl možnost skoro den co den zhlédnout snad všechny filmy, které tenkrát kolovaly na VHS. Jo to byla doba, kdo nezažil, nemůže pochopit. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

PROLOG: Tento film má naprosto stejný komentář s filmem "Creepshow: Plíživý děs": Mám rád (a především při podzimních večerech) takovéto projekty. Tedy pár cca dvacetiminutových příběhů tvořících film. Nejedná se ani tak o horror jako o mystery žánr. Takovýchto projektů bylo natočeno nepočítaně, ale tyto horroro-mysteriózní u mne mají vždy dveře otevřené. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ja poviedkové filmy nevyhľadávam ale ked už na nejaký natrafím a pozriem si ho tak dúfam že bude aspoň dobrý a tento bol taký priemer,nič výnimočné.Den otcov-Prvý príbeh je poňatý silným cynizmom a velkou dávkou irónie-3/5,Meteorit-Druhí príbeh je dost nezáživný a nudný a King tu hral totálneho paka-0/5,3 Príbeh je o podvedenom manželovi,ktorý sa pomsti ako svojej manželke tak aj jej milencovi.A roho psychopatického manžela si zahral L.Nielsen v takejto role som ho ešte nevidel ale seklo mu to.Po emocionálnej stránke najsilnejšia poviedka a ešte aj s dávkou čierneho humoru-3/5.Bedna-4Príbeh mal v sebe efektnosť a aj strašidelnosť a aj maska toho monštra bola z tých lepších.A tu ukecanú puču som chcel zabiť aj ja.-4/5Chrobáci 5.diel niekedy filmy z hmyzom možu byť dosť nechutné a táto si svoju úlohu splnila dokonale-4/5.Niektoré boli lepšie,niektoré stáli za hovno. ()

Slimak 

všechny recenze uživatele

První soubor děsivých, nebo spíše děsivě absurdních povídek je o ždibec lepší než druhé pokračování.Každý příběh má rozhodně něco do sebe a o žádném se nedá říci že by byl slabý.Ovšem u mne osobně vyhrála druhá povídka, one man show OSAMĚLÁ SMRT JORDYHO VERRILLA...ve které exceluje sám Stephen King.To byly časy. ()

Pirabin 

všechny recenze uživatele

Za každou dobrou povídku...Ta s Lesliem Nielsenem je skvělá, ale byl bych rád kdyby skončila dřív, než tím koncem, kterým skončila, protože jsem se rozhodoval mezi jednou hvězdičkou nebo žádnou. Jinak pokud to čtete a neviděli jste, ani jednu vyhněte se té druhé, něco tak hrozného jsem dlouho neviděl. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (13)

  • V dětském pokoji v úvodní scéně visí plakát z filmu Dracula (1931). (Alfréda)
  • Mramorový popelník, který hraje celkem významnou roli v prvním příběhu, se objevuje ve všech pěti povídkách. (Chatterer)
  • Jordy Verrill (Stephen King) sleduje ve svém domě zápas wrestlingové federace World Wrestling Federation, ve kterém se střetli Bob Backlund a The Samoan No. 1. (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Creepshow znovu

Creepshow znovu

31.10.2005

V roce 1982 spojil své síly kultovní hororový režisér George A. Romero se spisovatelem a scénáristou Stephenem Kingem a dali dohromady film Creepshow. Soubor pěti hororově komediálních povídek se… (více)

Reklama

Reklama