Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hororový klasik George A. Romero spojil sily s literárnym hororovým klasikom Stephenom Kingom a na základe filmového scenára Romero natočil poviedkový film s riadne čiernym zmyslom pre humor. Deň otcov je o chlapíkovi, ktorý vstal z mŕtvych, aby konečne na svoj sviatok ochutnal tortu od svojich detí, Jordy Verrill (King) je farmár, ktorý objaví meteorit, ktorého sa dotkne a začne sa meniť na rastlinu. Debna je o debne, v ktorej je niečo živé a hladné. Nasledujú ešte dve poviedky v duchu Alfred Hitchcock uvádza a Poviedky z hrobky. (tron)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Pět hororových povídek, s pointou ve stylu nelsonovského "cháchá", nabízí zábavu typickou pro rozverná osmdesátá léta. Zapomeňte na civilnost, vše je tu podřízeno nadsázce či smyslu pro třeskuté vtípky z obchodu s legráckami. Nedokážete-li se zasmát zvuku prdícího polštářku, patrně pro vás Creepshow nebude tou správnou volbou. Po krátkém prologu s malým vášnivým čtenářem hororů, jehož ztrestá chrapounský otec, se nám představí první povídka Otcův den. V hlavní roli olezlá, vylezlá a vlezlá mrtvolka toužící po sladkém dortíku. A že si jej nakonec upeče sama, to by čekal málokdo. Roztomilá zombie vybíjená. Pak přichází na řadu to nejhorší z celého souboru, Osamělá smrt Jordyho Verilla. Jordy Verill je farmář, Stephen King a debil. Po nálezu meteoritu počne obrůstat mechem, koukne na televizi, vypije pivo, vykoupe se a zastřelí. Byl jsem rád. Třetí příběh s mnohoznačným názvem Něco, co tě úplně pohltí, nemá nic společného s deepthroatem, ale pro mě osobně byl tím nejlepším, co mi tahle antologie nabídla. Parádní výjeb s Leslie Nielsenem alá Carpenterova Mlha. Poté najdeme pod schody staré univerzity Bednu z roku 1834 a v ní uskladněný a hladový „asiYetti“ sežere, na co přijde. Milé a krvavé. A na závěr si dáme rendez-vous se šváby, kteří v množství větším než malém navštíví byt jednoho starého a protivného dědka a dezinsektor nemá zrovna čas. Krásně nechutné. V epilogu pak už jen dostane chrapoun, co si zaslouží a zábavná projížďka panoptikem hrůzy končí. Příjemně nostalgická čtyřka. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jako vášnivý čtenář S.Kinga se vždy dopředu děsím, jak bude vypadat jím inspirovaný film (většina je velmi nepovedená). A vida, spojení sil s Romerem přineslo své šťavnaté ovoce. Povídky v comicsovém hávu mají napětí, tajemno, krev, nemrtvé, brouky, překvapení i humor. Osobně mám nejraději Den otců a Bednu, ale i zbylé jsou velmi dobré, zejména švábi, švábi, švábi...Ve Dni otců je nádherný hammerovský hřbitov s báječnou zombie mající oči plné červů. Cosi z bedny má stále hlad a nesmíme zapomenout na Kingovo oblíbené: mrtví se někdy vracejí! Jen nechápu, proč je nahoře kategorie fantasy? Že by krátké obcování s voodoo panenkou hned předurčilo žánr? Jinak zájemcům doporučuji následné comicsové zpracování od Berniho Wrightsona, špičkově nakreslené a hlavně místy daleko brutálnější než film. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $8miliónovTržby USA $21,028,755Tržby Celosvetovo $-║ Tak z týchto horrorových poviedok som mal triašku ako hrom, ešte v časoch keď som mal asi tak 10rokov, a hlavne z tej o Debne, tú som veru dosť prežíval.... dnes sa aspoň z akejsi nostalgie k tomu vraciam a zostáva mi len možnosť zaspomínať si na detstvo a strach čo mi podobné počiny privodili. Terajšie prehodnotenie tejto "Show hrôzy" nestojí za moc, svojou kvalitou to spĺňa jedine kritéria ako tak v rámci prepracovania masiek, ináč to je všetko riadne béčkové a miestami až nehorázne amatérsky podávané, čo sa dá povedať že to bol aj zámer tvorcov ale asi nechceli aby to tak jednoducho vyznelo a zanechalo len pachuť. Pre dnešného diváka bude táto horror show asi len slabý výkrik do tmy, pri toľkej brutalite čo sa dnes do filmov tlačí. /55%/ ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Čo dodať k legende poviedkového hororu, a asi najlepšej filmovej antológii. Komiksami, iróniou a čiernym humorom skrz naskrz pretkaný masterpiece, s efektami a maskami made by Maestro Savini, parádne vypointovanými poviedkami od Kráľa. Samotný King je neskutočný v úlohe vidláka Verrilla, Nielsen netypicky v zápornej úlohe patrične "vychcaný". Šváby v poslednej poviedke naozaj zimomriavkové. A spojovák s Tomom Atkinsom a Savinim ako smetiarom klasika z najväčších. Ostatne ako celý film. A štylizované spracovanie úchvatné. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Niečo na štýl poviedok z krypty. Vyzerá to ako riadny brak, ale je to zábavné, seriózne krvavé, čiernohumorné so správnou dávkou tajomna. Romero to vie. 5 poviedok zabalených v jednej minipoviedke. V prvej OTCOVE NARODENINY o dedovi, ktorého zrazu vo veku 184 rokov nečakane ranila mŕtvica sa na svoje narodeniny vydriape z hrobu, lebo má veľkú chuť na tortu si zahral aj Ed Harris. V druhej OSAMELÁ SMRŤ JORDYHO VERRILLA sa predvedie sám Stephen King v úlohe vidláka na ktorého farmu padne špeciálny meteorit. NIEČO ČO ŤA ÚPLNE ZAPLAVÍ je o vrahovi, ktorý svoje obete zakopáva na pláži tesne pred prílivom. No a vraha tu hrá Leslie Nielsen. On dokonca aj vedel hrať. DEBNA je o zubatej príšerke schovávajúcej sa v krabici pod schodmi. Asi najlepšia časť. UŽ SA K TEBE BLÍŽIA je o šváboch. Veľa hnusných šváboch. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (13)

  • Místem natáčení byl Pittsburgh. (Chatterer)
  • Jordy Verrill (Stephen King) sleduje ve svém domě zápas wrestlingové federace World Wrestling Federation, ve kterém se střetli Bob Backlund a The Samoan No. 1. (Zdroj: ČSFD)
  • Stephen King měl alergickou reakci na makeup, který musel nosit při ztvárnění role Jordyho Verrilla. Aby byl vůbec schopný svou roli zahrát, musel být nadopován prášky proti alergii. (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Creepshow znovu

Creepshow znovu

31.10.2005

V roce 1982 spojil své síly kultovní hororový režisér George A. Romero se spisovatelem a scénáristou Stephenem Kingem a dali dohromady film Creepshow. Soubor pěti hororově komediálních povídek se… (více)

Reklama

Reklama