Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hororový klasik George A. Romero spojil sily s literárnym hororovým klasikom Stephenom Kingom a na základe filmového scenára Romero natočil poviedkový film s riadne čiernym zmyslom pre humor. Deň otcov je o chlapíkovi, ktorý vstal z mŕtvych, aby konečne na svoj sviatok ochutnal tortu od svojich detí, Jordy Verrill (King) je farmár, ktorý objaví meteorit, ktorého sa dotkne a začne sa meniť na rastlinu. Debna je o debne, v ktorej je niečo živé a hladné. Nasledujú ešte dve poviedky v duchu Alfred Hitchcock uvádza a Poviedky z hrobky. (tron)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Čo dodať k legende poviedkového hororu, a asi najlepšej filmovej antológii. Komiksami, iróniou a čiernym humorom skrz naskrz pretkaný masterpiece, s efektami a maskami made by Maestro Savini, parádne vypointovanými poviedkami od Kráľa. Samotný King je neskutočný v úlohe vidláka Verrilla, Nielsen netypicky v zápornej úlohe patrične "vychcaný". Šváby v poslednej poviedke naozaj zimomriavkové. A spojovák s Tomom Atkinsom a Savinim ako smetiarom klasika z najväčších. Ostatne ako celý film. A štylizované spracovanie úchvatné. ()

Slimak 

všechny recenze uživatele

První soubor děsivých, nebo spíše děsivě absurdních povídek je o ždibec lepší než druhé pokračování.Každý příběh má rozhodně něco do sebe a o žádném se nedá říci že by byl slabý.Ovšem u mne osobně vyhrála druhá povídka, one man show OSAMĚLÁ SMRT JORDYHO VERRILLA...ve které exceluje sám Stephen King.To byly časy. ()

Reklama

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Scénář - King, režie - Romero. No, rozhodně to mohlo být lepší a ne tak moc béčkové. První povídka celkem ušla. Druhá, kde se sice představil sám King, byla pro mne bohužel odpadem. Další, kde se objevil Leslie Nielsem, pro něj v trochu netypické roli, byla zase o mnoho lepší a mrazivější. Povídka o bedně s tajemným obsahem, byla celkem děsivá, ale na druhou stranu i docela pobavila. Poslední povídka byla zřejmě nejlepší. Nebýt tedy druhé povídky a několika dalších horších míst, jistě by měl film vyhlídky minimálně na 4 hvězdičky, ale prostě to nejde. Jinak to je celkem zajímavé a rozhodně se na to ještě někdy rád podívám. ()

Zyne 

všechny recenze uživatele

Hudba: John Harrison...soubor hororově laděných povídek z hlav autorů Stephena Kinga a George A. Romera slibovala velký zážitek. a velký zážitek to skutečně je. nejedná se sice o extrémně mrazivou a strašidelnou podívanou, ale všechny povídky jsou natolik kvalitní, že se ani chvilku nenudíte a Creepshow je tak především velmi zábavným dílem. vyzdvihnu kvalitní masky, creepy hudbu a neobvyklé herecké výkony některých představitelů (Leslie Nielsen záporákem, Stephen King retardem...) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pri sledovaní Creepshow sa vynorili spomienky premiéru na STV 30 rokov dozadu. Druhú a tretiu poviedku som si pamätal skoro naspamäť, naopak na zvyšné tri som úplne zabudol. Rovnako aj dnes mám dojem, že práve meteorit a pláž sú najlepšie, čo je ale aj vec vkusu a toho, čo v hororovom žánri preferujete. Obe sú určite najlepšie vypointované, na čom sa už zhodne možno väčšina. Creepshow má úžasnú osemdesiatkovú atmosféru, dôležitú úlohu hrá nostalgický faktor (kto film videl dávnejšie), avšak asi málokto bude považovať celok za kvalitatívne vyrovnaný. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (13)

  • Skupina The Black Dahlia Murder natočila podle filmu klip k písni „Everything Went Black“. (The_Second)
  • Stephen King měl alergickou reakci na makeup, který musel nosit při ztvárnění role Jordyho Verrilla. Aby byl vůbec schopný svou roli zahrát, musel být nadopován prášky proti alergii. (ČSFD)
  • V dětském pokoji v úvodní scéně visí plakát z filmu Dracula (1931). (Alfréda)

Související novinky

Creepshow znovu

Creepshow znovu

31.10.2005

V roce 1982 spojil své síly kultovní hororový režisér George A. Romero se spisovatelem a scénáristou Stephenem Kingem a dali dohromady film Creepshow. Soubor pěti hororově komediálních povídek se… (více)

Reklama

Reklama