Reklama

Reklama

Gangy New Yorku

Trailer 2
USA / Itálie, 2002, 166 min

Režie:

Martin Scorsese

Hudba:

Howard Shore

Hrají:

Leonardo DiCaprio, Daniel Day-Lewis, Cameron Diaz, Jim Broadbent, John C. Reilly, Henry Thomas, Liam Neeson, Brendan Gleeson, Gary Lewis, Stephen Graham (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v New Yorku v letech 1846 až 1863. Irští přistěhovalci a původní britští a holandští osadníci se formují do pouličních gangů, aby převzali kontrolu nad organizací života a obchodu v jeho ulicích. Film se soustřeďuje na dva nejdůležitější gangy. Dead Rabbits („Mrtvé králíky“) a Native Americans („Rodilé Američany“). Ústřední postavou je mladý Ir Amsterdam Vallon (Leonardo DiCaprio), který chce pomstít smrt svého otce (Liam Neeson), bývalého vůdce gangu Dead Rabbits. Mužem zodpovědným za jeho vraždu je Bill přezdívaný Řezník (Daniel Day Lewis), hlava konkurenčního gangu Native Americans. Roku 1860 je Vallon propuštěn z vězení a postupně nahradí svého otce v roli vůdce gangu. Jeho hlavní myšlenky ale patří pomstě. Plán mu však zkomplikuje vztah ke krásné ale nevyzpytatelné kapsářce Jenny Everdane (Cameron Diaz)... (Intersonic)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (768)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

V první řadě bezpochyby velkolepá show, až v té druhé pouze omleté drama o honbě za pomstou. Velkolepá výprava a herecké výkony zakrývají matnost a pochybnou autenticitu příběhového klání a Scorcese si svým cynismem velice často koleduje o výprask. Přesto se toho za tu půltřetí hodinu odehraje tolik, že jakékoliv nicotné chybky umírají ve stínu monumentálnosti. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Skvěle stylizovaná historicky New-Yorská mlátička s famózním Day-Lewisem, ovšem až zbytečně dlouhá, bez nějaké přidané hodnoty a vlastně i místy nudná. Scorseseho mám hodně rád, ale toto patří mezi jeho vlažnější tvorbu. Rozhodně to ale nebylo špatné, jen takové obyčejné a jediné, co zdvihává film nad průměr je právě famózní výprava...7/10 ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

10 nominací na Oscara? 74%? What?! Ze začátku jsem pořád čekala co z toho bude a překvapení, nebylo z toho nic. Jen nuda, a ještě hrozně dlouhá nuda, konec se trochu vylepšil, ale celkový film bych zkrátila tak na hodinu a půl, to by bylo super. Emoce na nule, váhala jsem mezi 3* a 2*, ale... na 3* to prostě nemá a nedám mu je ani za ten pohled na New York úplně na konci. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Scorsese při svém letitém filmovém zkoumání odvrácené strany New Yorku doputoval v čase nejdál kam mohl - k samotným kořenům města i organizovaného zločinu v něm. A právě téma války newyorských gangů poloviny 19. století, jejich vylíčení, výprava, silné obsazení a působivě zahraný záporák Day-Lewise, jsou hlavními trumfy jinak jednoduché, nepřekvapivé a mírně rozvleklé storky o pomstě. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Příběh o pomstě málokdy vypadá na plátně tak dobře, jako ten z Nového Jorku. Z pochmurného pološera však k mým očím dotazila dějově poměrně neoriginální předvídatelnost plná vražd, loupeží, korupce a boje o moc mezi jednotlivými tlupami zbojníků. To jsou ingredience, jejichž chuť pro mé vjemové orgány neskýtá příliš lahodnosti a tradiční povinně přepálená stopáž "mafiánských" snímků si ode mne ani násilím nevynutí žádný desátek v podobě další hvězdičky. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (42)

  • Natáčelo se v New Yorku a v Římě. (PaTeXx)
  • Postava Bill "Mäsiar" Cutting (Daniel Day-Lewis) sa prezentuje výraznou averziou proti vtedajšiemu americkému prezidentovi Abrahamovi Lincolnovi. V jednej scéne napríklad prehlási: "We should have run a better man against Lincoln when we had the chance." a krátko potom na podobizeň prezidenta na ulici hodí nôž. Daniel Day-Lewis o 10 rokov neskôr vo filme Lincoln (2012) paradoxne tohto amerického prezidenta sám stvárnil. (0verseer)
  • Když štáb, tou dobou už v mnohatýdenním skluzu, uspořádal 20. prosince 2000 vánoční oslavu, dostal Martin Scorsese od spořivého producenta Harveyho Weinsteina zlatou Davidovu hvězdu, doprovázenou sebeironickým komentářem: „Mysli jako Žid. (NIRO)

Související novinky

Daniel Day-Lewis ohlásil herecký důchod

Daniel Day-Lewis ohlásil herecký důchod

21.06.2017

Kdyby se dával dohromady seznam nejlepších žijících herců, stoprocentně by na něm nechyběl Daniel Day-Lewis. Šedesátiletý držitel tří Oscarů je legendou, která do svých rolí dává úplně všechno, a… (více)

DiCaprio krutým zabijákem

DiCaprio krutým zabijákem

12.08.2015

Gangy New Yorku, Letec, Skrytá identita, Prokletý ostrov a Vlk z Wall Street. Pětice společných filmů Leonarda DiCapria a Martina Scorseseho je impozantním odkazem, který se již brzy rozšíří o šestý… (více)

Slávni režiséri pre UNICEF

Slávni režiséri pre UNICEF

02.05.2005

Štúdio MK Film Productions za podpory medzinárodnej organizácie UNICEF nakrúca poviedkový film ALL THE INVISIBLE CHILDREN, ktorý bude pozostávať zo siedmych krátkych filmov od rôznych režisérov, z… (více)

Reklama

Reklama