Reklama

Reklama

Uneseni

(seriál)
všechny plakáty
Trailer
USA, 2002, 14 h (Minutáž: 84 min)

Tvůrci:

Leslie Bohem

Scénář:

Leslie Bohem

Hudba:

Laura Karpman

Hrají:

Dakota Fanning, Matt Frewer, Emily Bergl, Heather Donahue, Joel Gretsch, Adam Kaufman, John Hawkes, Ryan Hurst, Camille Sullivan, Eric Close, James McDaniel (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Sú tajomstvá, ktoré si každý nechávame pre seba. Sú však tajomstvá, ktoré před nami niekto tají. Séria z produkcie Stevena Spielberga, ktorá získala najprestížnejšiu televíznu cenu EMMY. Rozpráva generačný príbeh troch rodín, ktoré zohrali kľúčovú úlohu v histórii únosov mimozemšťanov. Zasadené do kontextu konkrétnych historických udalostí nanovo prepisuje pozemské udalosti a dodáva im mysterióznu príchuť. Šialene silný príbeh o stretnutiach ľudstva s mimozemskými civilizáciami, kde napätie celkom ovládne obývačky a kde budete počuť svoj vlastný dych. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Jestliže spousta filmů a seriálů s mimozemským tématem staví na více či méně tajemném "možná jsou to oni" tak v tomhle seriálu nastal od první epizody zcela nepokrytý posun k faktu "Jsou to oni, ale nevíme, proč jsou tu". Sledovat ovšem pouze konečnou odpověď by bylo chybou, stejně tak jako klasickou konspirační linii, která je tu navíc maximálně zjednodušena. Tenhle seriál je především o obyčejných lidech, kterých se to vše týká, o jejich osudech, osudech jejich rodin a blízkých. Viděl jsem ho celý v rozmezí dvou dnů, takže s návazností nebyl nejmenší problém, naopak, i přes značné časové rozpětí bylo vše velmi plynulé a nenásilné a co se postav týče i dobře prokreslené a zahrané. Tu čtvrtou hvězdičku nakonec pomohla rozsvítit Dakota Fanning, která je v závěrečné části seriálu opravdovou třešinkou na dortu. Ale stejně jako třeba v případě J.H.Osmeta tahle hvězdička spolehlivě zhasíná s jakýmkoli dabingem. Proč si vzal tenhle projekt pod křídla Spielberg je nanejvýš patrné a tato informace velmi pomůže nasměrovat vaše očekávání. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Creator: Leslie Bohem .. Hm. Hned po úvodní letecké sekvence odehrávající se na konci druhé světové války jsem byl mírně nadšen. WW2 můžu a filmy založené nebo nějak propojené s ní jsou mé dvojnásob oblíbené (viz Indiana Jones 3, ...). Potěšilo mě to i proto, že jsem si dlouho myslel že 'Unesení' jsou (jen) ze současnosti. Hodnocení vychází ze zatím prvního viděného dílu a za týden určitě počkám do pozdních hodin na další. Alespoň se namlsám na 'Válku světů'. .. ()

Reklama

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

První díly byly skvostné, plné napětí a nového a toužili jste si pustit další díl, aby jste nasáli, co možná nejvíc informací. Bohužel někde za polovinou se to zlomilo a úroveň napětí a touhy šla velmi nízko. Jakmile jsme se v časové lince zasekli a sledovali jsme "přítomnost", tak to najednou ztratilo svoji sílu a táhlo se to a loudalo.. A jak se blížil konec, tak jsem pořád čekala nějaké rozuzlení, nebo něco velkolepého, ale dočkala jsem se tak akorát slzavého údolí. Jedno však bylo velmi nadprůměrné a sice malá Dakora Fanning! To děvče je neskutečně citlivé a herecky nadané. Jí jsem teda věřila všechno. Ale její seriálová matka mě vytáčela svým hysterickým projevem (uznávám, že to po ní režisér možná chtěl).. ()

mrx.friend 

všechny recenze uživatele

To, že na tomhle seriálu nese podíl Spielberg, nikdo nezapře - občas jsem měl pocit, jako bych koukal na prodlouženou a vylepšenou verzi Blízkých setkání třetího druhu. Během 10 epizod sledujeme dění napříč bezmála 60 lety a vychází se z již tak profláknutého incidentu v Roswellu. Seriál sice nepřichází s žádným šokujícím rozuzlením, ani s vlastní, ojedinělou, teorií o návštěvách mimozemské rasy na naší planetě - naopak, rozpracovává vesměs známé, ale divákovi je to podáno strašně vkusně a decentně. A pokud si v hlavě sjedu celý ten příběh znovu, musim smeknout, jak do sebe všechno zapadlo, jak se vzájemně během toho půlstoletí propojily postavy, které jsme měli tu šanci vídat, a jaký záměr scénárista přiklepl (nebo se ho tedy spíše držel) "bytostem z jiné galaxie". Nejlepší bylo finále, to nezklamalo a bylo v něm všechno - vyvrcholení, napětí, podmanivá hudba, ale hlavně? Emoce. Přiznám se, že už je tomu nějakej pátek, co jsem něco u obrazovky tak obrečel. Taky bych tu rád zmínil zápisky z deníku Allie, které nás doprovází ve vyprávění - byla to osvěta. Mnohokrát jsem se nad těmi monology pozastavil a musel uznat, že tomu tak na tomhle světě a v životě lidí (leckdy bohužel) je. A poznámka na závěr: nečekal bych, že zrovna v takovém seriálu dostane hlavní štěk uřvaná a usoplená Heather ze Záhady Blair Witch, ale hrála tu bezvadně - dokonale jsem jí tu mrchu, kterou měla na plátně ztvárnit, věřil. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

První díly mě dokonale připoutaly k obrazovce a hltal jsem každou minutu, s postupem času to bylo horší a horší a závěrečné díly byly utrpení. Postupem času přestal být příběh tak epický a sem tam z toho sálá i telenoveloidní feeling. Předpokládám, že to byl záměr, nicméně děj by se dal krásně shrnout do max 6-7 dílů, při vypuštění nudných pasáží. Nikdo mi nenamluví, že ta obrovská halda jakože detailů je v tomto seriálu důležitá, zvláště pak po posledním díle. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (11)

  • Příběhy o únosech a zpozorování UFO se zakládají na opravdových příbězích lidí, kteří věří na mimozemšťany. (HappySmile)
  • Seriál se odehrává v období od srpna 1944 do prosince 2002. (sator)
  • Postava Allie Keysové byla časopisem TV Guide zvolena jako 16. největší sci-legenda. (HappySmile)

Reklama

Reklama