Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ticho bylo prolomeno... „Znepokojivé" (Time), „působivé" (The Wall Street Journal) a „napínavé" (Newsday) pokračování Mlčení jehňátek má „neobyčejný úspěch" (Us Weekly)! Anthony Hopkins je ve své staronové roli rafinovaného zabijáka Dr. Hannibala Lectera „perverzně dokonalý" (Rolling Stone), když po čase opouští svůj úkryt a vtahuje agentku FBI Clarice Starling (Julianne Moore) do životu nebezpečné hry, která prověří její sílu, chytrost... a loajalitu. Příval hrůzy a napětí a šokující vizuální efekty dělají z Hannibala „nejpůsobivější film, jaký kdy bude k vidění" (Joel Siegel, „Good Morning America"). (Magic Box)

(více)

Recenze (662)

farfalla 

všechny recenze uživatele

O deset let později (´The Silence of the Lambs´ - 1991) sáhl režisér, tentokrát Ridley Scott, po další, stejnojmenné knize Thomase Harrise. V knize jsou postavy stejné, jenom ve filmu Jodie Foster byla nahrazena Julianne Moore. Toto pokračování není špatné, ale zápletka je komplikovaná příliš mnohými zájmy. Italský inspektor Rinaldo Pazzi (Giancarlo Giannini) chce peníze, úředník ministerstva spravedlnosti Paul Krendler (Ray Liotta) chce peníze i uznání a Mason Verger (Gary Oldman) se svou bandou pomocníků pomstu. Do noblesní, historické atmosféry Florencie Dr. Lecter zapadá dobře, ale toto pokračování svého předchůdce, pokuď jde o atmosféru, napětí a závěr, nedosahuje. I Jodie Foster byla jako agentka FBI akčnější a uvěřitelnější. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Zklamání, což se dalo čekat. Skoro celý film jsem se bohužel celkem nudil. Zajímavý to začalo být tak třicet minut před koncem. Ještě k tomu, když museli dát jinou herečku do role Starlingové, to mi vždycky znechutí celý film už dopředu. Naštěstí scénky s Hopkinsem byly pořád supr, ten to celkem zachránil. ()

boro123 

všechny recenze uživatele

Hodnocení tohoto filmů nejspíš nebude z mé strany nikdy plně objektivní, vzhledem k mé velké slabosti jednak pro Anthony Hopkinse a jeho herectví a pak také pro samotnou postavu Hannibala, která mě snad nikdy nepřestane fascinovat a je pro mě jednou z nejlepších postav, co se na plátně kdy objevily. Příběh vnímám jako na temnou love story mezi Hannibalem a Clarice, nikdy nenaplněnou. Film má sice pomalý rozjezd, jakmile se ale přesuneme do Florencie, tak už je vše, jak má být, nádherné záběry města a skvělá hudba Hanse Zimmera. Julianne Moore je důstojnou náhradou za Jodie Foster a Liotta je správně slizký. Objeví se řada skvělých scén, ať už s Pazzim, prasaty nebo vrcholem u večeře. Jediné výhrady mám ke konci, u kterého sice chápu pohnutky Scotta, proč ho natočil tak jak je, ale přesto mám raději buď závěr alternativní (bonus na DVD), nebo ten knižní, který by ale bylo popravdě hodně těžké srozumitelně zpracovat. ()

Standito 

všechny recenze uživatele

Blbý scenár robený príliš na efekt, tak sa mi zdá, že tentokrát sa ani môj obľúbený rejža nepretrhol od snahy. Jediné čo stojí za zmienku sú herci- Hopkins hrá veľmi dobre a aj Julianne Moore ujde, aj keď to nie je Jodie Foster. Proste film robený čisto na komerčné účely. Ridley sklamal si ma. ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Vyrovnat se dokonalé jedničce je téměř nemožné (v její překonání zde nikdo nedoufal, že?!). To je asi hlavní problém Hannibala. Po technické stránce není filmu co vytknout, Ridley Scott je borec a o VŠECH hereckých výkonech nemá smysl diskutovat. A hudba Hanse Zimmera - paráda. Jen ten scénář... Ne, že by byl vyloženě špatný, ale přeci jen u takového kultu se očekává trochu "hlubší" zápletka než jen "pomsta" + "pár kostlivců ve skříni" (nebýt fanouškem série, dal bych ještě o * víc) ()

Ještěřák 

všechny recenze uživatele

Na strejce Ridleyho spíše podprůměrná zábava za 3,5* minus absence Jodie "Claris" Foster (-1) plus efekt pračky (-0,5) = "zasloužené" 2*. Tento film bych dobrým Chianti rozhodně nezapil. ()

mirkaaa 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s Mlčením jehňátek je druhé pokračování poněkud slabší. Není to tak napínavé jako jednička a navíc mi trochu vadila Jullianne Moore v roli Clarice Starling. Nemám sice nic proti této herečce, dokonce patří mezi mé oblíbené, ale vadí mi obecně, když v pokračováních hraje hlavní hrdinku (hrdinu) někdo jiný. Ve filmu se mi nejvíc líbily záběry z Florencie. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Tak Mlčení jehňátek už to není. Lehký rozpor mezi J. Foster a J. Moore. JM mám radši, ale když to porovnáte... Obě moc velké herečky... Škoda, že JF odmítla, ale myslím, že ji JM zastoupila celkem dobře. A. Hopkins myslím jasný a představa, že dr. Lectera hraje kdokoliv jiný, mi přijde strašná. Scéna s prasaty byla opravdu impozantní, ale jinak to byl opravdu už jen slabší odvar Mlčení... ()

Lionheart 

všechny recenze uživatele

Nebylo to tak špatné, jak jsem čekal. V Itálii to bylo naprosto úžasné, jenom to chtělo více zapojit Starlingovou (ta většinou seděla jen v bytě a poslouchala staré nahrávky). Nepochopil jsem, proč bylo zapotřebí udělat ten "mozkový" konec takový, jaký byl. Kdyby ho vynechali, udělali by líp. ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Kvůli tomuto filmu jsem jel do Florencie. Atmosfére města ve filmu je naprosto úchvatná a Dr. Lecter je největší sympaťák. ()

Hanes88 

všechny recenze uživatele

Není to sice Mlčení jehňátek, ale i tak zaujme svou atmosférou, tentokrát z italské Florencie. A jak dotyčný policajt, který chtěl získat peníze za ulovení "pana psychiatra", na začátku filmu přišel a zeptal se: "Doktore Felle?" Tak ten pohled Hopkinse...co dodat...tohle prostě nemohl napodobit někdo jiný. A upřímně...kdyby ho hrál nějaký jiný herec než charismatický Anthony...ani bych se na to možná nedíval. Takto to hodnotím na 75%. ()

Zero_Signal 

všechny recenze uživatele

Keď manželka Garyho Oldmana uvidela, ako Gary hraje Masona Vergera, tak sa s ním chcela rozviesť. To už niečo hovorí o desivosti, kurňa ! :-D a čo sa týka filmu .. "nemastný, neslaný" .. celkom zbytočné pokračovanie. ()

ClimbVibe 

všechny recenze uživatele

Člověk to nesmí srovnávat s Jehňátky, ale vzít to jako samostatný film (a v tom by mohla pomoci změna herečky pro Clarice S.). Potom máte před sebou nadprůměrnou kriminálku s pár výbornými momenty (balkon, prasata). ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

Pro mě velice důstojný díl celé hannibalovské série (ono vlastně který byl nedůstojný?). Na rozdíl od některých dalších uživatelů mi atmosféra přišla velice strhující a závěrečné finále u jídelního stolu i mimo něj, na mě zapůsobilo přesně, tak jak má - prostě se mi opravdu udělalo špatně :D. Za mě ne míň než 80 %. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Dr. Lecter si užíva slobodu a neobmedzené možnosti talianskej kuchyne. Pri chuti je aj Ridley Scott, ktorý po koloseu a zaprášenom Mogadishu neupúšťa od krvavej jazdy. Pokračovanie mi sadlo dokonale, ostré prestrelky, masochistická terapia, chladnokrvnosť, nadhľad. To všetko v spojení so skvostným obsadením a odvážnou réžiou tvorí jeden kompaktný celok, aký lahodí môjmu pohľadu viac než tomu bolo pri Jahniatkach i keď som si istý, že to tvrdím sám. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Ako poslednú časť som si nechal na pláne práve túto s najnižším hodnotením. Aj keď herecké obsadenie je aj tu excelentné. Hlavne ma prekvapila Julianne Moore. Moc ju vo filmoch nemusím a nie je mi ani sympatická, lenže v tomto filme to bolo naopak. Vyžarovala z nej akási silná aura a bola fakt sexi. Anthony je už klasika ako dobré víno alebo zápas Ligy Majstrov. Človek už tak akosi samozrejme očakáva, že podá 100% výkon. Ray Liotta je zase u mňa v očiach vždy grázlom z Goodfellas. A tu stál na strane zákona. Aspoň na prvý pohľad. Čo sa týka filmu je oproti svojim predchodcom ako dôchodca. Rozvláčny, pomalý, dosť dlho človek nevidí to čím je Hannibal známy po celom svete. A to napätím, silnými až zvrátenými zábermi. Táto časť to dosť postráda. Už mi to prišlo ako snaha vytrieskať cash z mena a nie z kvality. Avšak jeden z posledných záverov, kde spolu sedia Hopkins, Moore, Liotta je klasicky Hannibalisktická. Drsný brutál... Fakt brutál. ()

kill-tec 

všechny recenze uživatele

Kaji se a linčuji svá záda do krve, že jsem příběhy o Hannibalu Lecterovi, sadistickém a úchylném hovadu, začal sledovat až nedávno (včetně Mlčení jehňátek). Hold klasiky si nechávám vždycky o něco déle na seznamu nutného shlédnutí. Avšak, tam kde skončilo skvostné Mlčení, mělo nastat pokračování minimálně tak strhující jako jeho "první" díl. No, nejsem o tom zcela přesvědčen. Z Hopkinse stále vyzařuje děsivé charisma a jeho hlas mě nutí koukat se pod postel a zpoza záclony ještě doteď! A i když Julianne nemůže navázat na Jodiinu hereckou frekvenci, rozhodně neklopýtá. Ale nějaké to "ale" tu rozhodně je. Hannibal je v rukou zákona, vězněný pod pásy a řetězy, s krutopřísnou maskou, přece jen větší zábava, než vyprávění o starověkých malířských uměleckých dílech. Sem tam se nějaká vraždička přece jen stane, dojde i na onen pověstný kanibalismus, ale není to ta do srdce tlučící záplava emocí jako v předcházejícím počinu. Pomstychtivý zbohatlík je sice enormní hnusák a lobotomická vsuvka pro pana detektiva zase šílená podívaná, ale na výsledném dojmu to bohužel až zas tak moc nezmění. Ale mohla to být i větší pakárna, to zase jo... ()

M.I.K.E. 

všechny recenze uživatele

No spíše tak 3 a třičtvrtě * Nechci říct zklamání,ale musím přiznat že jsem čekal poněkud více.Můj nej... žánr jsou thrillery a v nich se mi líbí že každý taký to film dokáže vyprodukovat v divákovi silný zážitek,nápětí,trochu toho strachu a obavu o bezpečí hlavního hrdiny - bohužel v Hannibalovi jsem ani na vteřinu za celé 2 hodiny nepocítil ani náznak strachu či napětí. Za to jse mi ve filmu líbilo - černý humor výborný výkon Anthonyho Hopkinse,Julianne taky ušla,ale nejvíce mě z filmu zaujaly 2 věci skvělý ,,hloupý" Giancarlo Giannini a krása staré dobré Itálie 68 % ()

janistr 

všechny recenze uživatele

Po druhém zhlédnutí opravuji své hodnocení na 3*, místo původních 2. Poprvé jsem film viděla těsně po přečtení knihy a bylo to ohromné zklamání. Navíc Mlčení jehňátek je jeden z mých nejoblíbenějších filmů. S odstupem času musím ovšem svůj názor lehce přehodnotit. Tentokrát jsem si víc užívala atmosféru a snažila jsem se tolik nesrovnávat. Přesto se ovšem nemohu ubránit několika připomínkám. Hopkinsův výkon ani zdaleka nedosahuje kvalit dílu prvního. Kam se poděly ty úchvatné dialogy, které vytvářely postavu Hannibala Lectera? Julianne Moore není špatná, ale prostě jiná, než Jodie Foster (one and only Clarice - souhlasím s Geminim :)). A ještě jedna věc na závěr - tento snímek pro mě zcela postrádá napětí. Těží vlastně pouze z vizuálně propracovaných scén Florencie. ()

Související novinky

Druhé To má scenáristu

Druhé To má scenáristu

11.09.2017

Nejspíš jste si všimli, že horor To o víkendu vládnul kinům. Adaptace slavného románu vydělala za první víkend v USA 117 milionů dolarů, čímž pokořila rekordní zářijový otvírák Hotelu Transylvánie 2 … (více)

Hannibal za Alpami

Hannibal za Alpami

15.06.2005

Konečně máme potvrzené zprávy o natáčení dalšího pokračování osudů nejslavnějšího psychiatra na světě, a jak vás už asi z titulku napadlo, není řeč o Sigmundu Freudovi. Čtenáři románů Thomase Harrise… (více)

Reklama

Reklama