Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ticho bylo prolomeno... „Znepokojivé" (Time), „působivé" (The Wall Street Journal) a „napínavé" (Newsday) pokračování Mlčení jehňátek má „neobyčejný úspěch" (Us Weekly)! Anthony Hopkins je ve své staronové roli rafinovaného zabijáka Dr. Hannibala Lectera „perverzně dokonalý" (Rolling Stone), když po čase opouští svůj úkryt a vtahuje agentku FBI Clarice Starling (Julianne Moore) do životu nebezpečné hry, která prověří její sílu, chytrost... a loajalitu. Příval hrůzy a napětí a šokující vizuální efekty dělají z Hannibala „nejpůsobivější film, jaký kdy bude k vidění" (Joel Siegel, „Good Morning America"). (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (662)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Celou dobu takový slabší průměr, ani s Ridleym Scottem a Hansem Zimmerem se prostě nepodařilo vrátit tu atmosféru z prvního dílu. Anthony má mnohem víc prostoru, běhá si po svobodě a jaksi mi přijde, že je mu to víc ke škodě než k užitku. Protože právě v tom, jak hrůzostrašně dokázal Hopkins působit jenom svým vystupováním a mluvením, bylo pro mě schované kouzlo Hannibala Lectera. Ve dvojce se najednou může jít projít, kam chce, může se proletět letadlem a... pro mě najednou ztrácí to "something", už mi zdaleka nepřipomíná toho kultivovaného doktora s vybranými způsoby, kterého nikdo neoblafne a který je vždy na věcí. Julianne (jakkoliv ji mám ráda) taky není Jodie a scénář se prvnímu dílu rozhodně nevyrovná. Na druhou stranu, posledních deset minut je krásných, že si to ty tři hvězdičky zaslouží :-) ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Povedené pokračování snímku Mlčení jehňátek. Čekalo se na něj rovných deset let, ale výsledek je velice dobrý. Hannibal je stále ďábelský a neztratil nic ze svého kouzla. Jodie Foster nahradila Julian Moore, ale i ona je jako agentka Clarice Starling dokonalá a myslím, že Lecter to ani nepoznal. P.S. Hannibal je jediný film u kterého se mi stalo, že jsem během jeho sledování musel na chvilku opustit teplo obýváku a vyjít se na terasu nadechnout čerstvého vzduchu. Ano, jedná se o scénu s pojídáním vlastního mozku. Na tohle vážně nejsem stavěnej. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Co myslíte, chce ji Lecter zabít, sníst, šoustat nebo co?"-"Asi všechno. Záleží na tom, v jakém pořadí." Pokračování Jehňátek, které na vysokou laťku předchůdce sice nedosáhlo, ale i tak má co nabídnout. Moji pozornost si Hannibal zasloužil Scottovou působivou vypravěčskou režií, nádhernými scénami z Florencie, nezapomenutelnými "hnusárnami"... Inu, proč ne. "Tak jak to bude - střeva ven nebo ne?" ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Je nesmyslné srovnávat Hannibala s Mlčením jehňátek, neboť jsou to dva naprosto odlišné filmy. Jediná spojující indicie je hlavní osoba filmu - Hannibal Lecter. Je jasně patrné, že režii si vzal na starost vizuální mág Ridley Scott a tah to nebyl vůbec španý. Děj je o dost jednodušší a lineárnější, přičemž se tvůrci soustřeďují více na skloubení vizualizmu (úchvatná Florencie) a brilantní atmosféry (Zimmerova hudba, vynikající kamera). Úvodní syrová přestřelka tak působí v tak citlivém, záběr po záběru detailně vypiplaném filmu, jako pěst na oko. Hopkins zde těží především ze svého hlasu, než-li skutečného herectví, což opravdové fandy Lectera může trochu mrzet, oproti tomu Oldman v roli Masona je vynikající a maskéři si zase jednou vyhráli. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Harrisovu předlohu jsem četla. A myslím, že Scottovi se podařilo vystihnout dost zvláštní styl a atmosféru knihy na výbornou. Především části z Florencie považuji za nejvydařenější z celého filmu a k postavě samotného Hannibala to prostředí neuvěřitelně sedí. Stejně tak operní pasáže či historické lokace. Navíc ta lehce bizarní brutalita druhé půlky opět vystihuje vyznění knihy. A to - prosím - Scott vůbec nezašel tak daleko, co Harris. Navíc ač Jodie Foster zaslouženě shrábla ovace za první Clarice, Julianne Moore vystihuje knižní Clarice mnohem lépe, a to i svým zjevem. A co se týče konce, tak jestli chcete vědět, jak končí kniha, zde knižní SPOILER: Masona Vergera zabije jeho lesbická sestra po tom, co mu nejprve ukradne sperma, aby mohla zplodit potomka, který by pak zdědil Vergerovo jmění. Potom zabije svého bratra Masona pomocí elektrického úhoře. Hannibal skutečně zachrání Clarice z prasečího výběhu, potom ji zdroguje a snaží se jí vymýt mozek a "vložit" jí do hlavy osobnost své mrtvé sestry Mischy. Společně s Clarice povečeří na mozku Paula Krendela, tedy jeho mozek jedí oba. Clarice vyčte Hannibalovi, že z ní chtěl udělat svou mrtvou sestru, pak se pomilují a společně utečou. Končí to tak, že je bývalý zaměstnanec věznice v Baltimooru Barney zahlédne kdesi na opeře, kde jsou jako spokojený pár. KONEC SPOILERU. To jenom tak pro ty, kteří považují děj toho filmu za absurdní. Předloha zašla mnohem dál a mně se to vlastně líbilo, rozhodně žádný Hollywoodský konec. V tomhle se ale víc přiblížil spíš pozdější seriál s Mikkelsenem. Každopádně Hannibala film mám raději než Mlčení jehňátek zkrátka proto, že je takhle "jiný." ()

Galerie (69)

Zajímavosti (38)

  • Dům u jezera na konci snímku se vyskytuje i ve filmu A co Bob? (1991). (Elisebah)
  • Ve Florencii, kde se část filmu točila, můžete zakoupit průvodce, který vás láká na místa, která navštívil Hannibal Lecter (Anthony Hopkins). (Kulmon)
  • V knižní předloze má Hannibal Lecter (ve filmu Anthony Hopkins) cestovní doklady pro útěk z Florencie ukryty v tzv. Ďáblově brnění. (Cenobita)

Související novinky

Druhé To má scenáristu

Druhé To má scenáristu

11.09.2017

Nejspíš jste si všimli, že horor To o víkendu vládnul kinům. Adaptace slavného románu vydělala za první víkend v USA 117 milionů dolarů, čímž pokořila rekordní zářijový otvírák Hotelu Transylvánie 2 … (více)

Hannibal za Alpami

Hannibal za Alpami

15.06.2005

Konečně máme potvrzené zprávy o natáčení dalšího pokračování osudů nejslavnějšího psychiatra na světě, a jak vás už asi z titulku napadlo, není řeč o Sigmundu Freudovi. Čtenáři románů Thomase Harrise… (více)

Reklama

Reklama