Reklama

Reklama

Chystá se odveta století. Rocky Balboa se znovu utkává s Apollo Creedem v pokračování jednoho z nejuznávanějších filmů v dějinách. Rocky Balboa (Sylvester Stallone) obstál v zápase se šampiónem těžké váhy a fanoušci volají po odvetě. Ale Rocky utrpěl v souboji těžká zranění a ohlásil odchod na odpočinek. Snaží se začít nový život, ale zjišťuje, že svému skutečnému poslání stejně neunikne. Ring ho láká a Rocky se musí připravit na zápas svého života. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (501)

MM11 

všechny recenze uživatele

Ukázkově zbytečné pokračování, připravené pouze na přání producentů, jelikož se Rocky stal mezitím idolem tisíce průměrných Američanů, kteří viděli hlavní postavu jako svůj pomník. Stallone se nám tentokrát ujal režie a světe div se - docela to neskřípe. Scénář sám však už bohužel nemá možnost přinést něco skutečně zásadního a tak přináší pouze omleté, leč působivě zrežírované, známé klišé. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Blbina. Jednička byla taková celkem koukatelná outsiderovská pohádka, tenhle film o revanši a Apolo Krýdem je jen slabý odvar. Mimochodem, je docela vtipné, že jsem se v textu distributora překouknul a myslel jsem, že Rocky Adrianu připravil o ruku (a ne požádal), tak jsem se to marně snažil vybavit... ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Rocky je stále Rocky, ale jednotke sa akosi nedokáže vyrovnať. Prvá čás holt navždy zostane tým pravým, kultovým zážitkom každého športovo-filmového nadšenca. Začiatočná hodinka bola len prachprostou predohrou a až potom sa všetky lákadlá začali pomalinky objavovať na scéne. Pochopiteľne, od Rockyho tréningu až po záverečný súboj je to už za plných päť, ale všetko čo tomu predchádza nemožno považovať za nič viac než iba obyčajný priemer. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Když děláte dvakrát stejnou věc, nemusí se vám povést stejná věc. V jedničce fungovalo všechno, od základních lidských emocí až po motivační boxerskou formuli s odzbrojujícím zakončením, ve dvojce už baštíme víceméně pouze nostalgii, hlavní postavy, které se snaží být ještě sympatičtější, a závěrečný fight, kterému Sly dodal opravdu kvalitní náboj. Pořád se jedná o žánrovou klasiku, ale nebýt jedničky, těžko by italský hřebec posbíral tolik věrných fanoušků, ať už z řad obyčejných diváků či filmové kritiky... ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Po ťažko rozbiehajúcej sa jednotke je tu dvojka, ktorá sa rozbieha trochu rýchlejšie. Stalloneho réžia sa mi ľúbi trošku viac, dialógy majú šťavu a celé je to skratka viac akčnejšie, štýlovejšie, vtipnejšie, svižnejšie ako prvý diel. No prvý diel je aj tak o chlp lepší. Konečne sa rozbieha boxerská séria Rocky. Soundtrack opäť super. Obľúbený soundtrack: Redemption, Conquest, Overture. 90% - 5* ()

Galerie (91)

Zajímavosti (66)

  • Nemocnica, do ktorej boli Rocky (Sylvester Stallone) a Apollo (Carl Weathers) prevezení na začiatku, je Pennsylvánska nemocnica. Zdravotná sestra, ktorá žiada Rockyho o autogram, nosí gombík s nápisom "Som hrdý na to, že môžem pracovať v prvej nemocnici v krajine, ktorá v roku 1976 oslavuje 225 rokov." Pennsylvania Hospital bola založená v roku 1751 a nachádza sa na 800 Spruce Street vo Philadelphii. (Pat.Ko)
  • Toto bol posledný film zo série Rocky, ktorý produkovali a distribuovali United Artists, keďže o 2 roky neskôr spoločnosť sa predala a po zlyhaní filmu Nebeská brána (1980) prešla do Metro-Goldwyn-Mayer. (Pat.Ko)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama