Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rocky Balboa doprovází svého přítele Apolla Creeda do ringu při zápasu proti ruskému boxerovi Ivanu Dragovi. Drago je na Creeda příliš silný a bohužel ho v zápase zabije. Balboa se viní z Creedovy smrti a je odhodlán Draga porazit. S pomocí Creedova bývalého manažera Dukea odcestuje do Sovětského svazu, aby se s Dragem utkal. (Filmbox)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (858)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně jeden z vrcholů série (dalším je pak první a poslední díl). Nejde tu jen o box jako v ostatních dílech, Rockymu nejde jen o to ukázat, že "na to má", tentokrát hlavně bojuje kvůli pomstě svého mrtvého kamaráda a za čest USA ve světě. Jednoznačně je Ivan Drago Rockyho nejlepší soupeř, soundtrack je pěkně nadupanej, trénink v Rusku má šťávu a finální zápas... no, co si budeme nalhávat, působí snad ze všech dílů Rockyho nejdynamičtěji a taky nejatmosferičtěji a nejpůsobivěji a nejvelkolepěji a... a... prostě všechna ta další honosná přídavná jména, co vás napadnou. Navíc všechno prosakuje takovou tou atmosférou 80. let: dobří Američané, zlí Rusové, která vás i po letech strhne. I tento pohled se ale v závěru filmu stírá a trochu to vypadá, jako by Rocky osobně pomáhal Reaganovi ve sjednocení těchto dvou velmocí. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Pro některé po velmi nepovedeném III. díle, už jen málo lidi doufalo, že by Stallone vyrukoval s takovou peckou jako byl tento díl. Jeden z mých nejoblíbenějších dílů, perfektní zápas, perfektní trénink, skvěle natočené, jako celek to drží pohromadě jako skála!! Sly dokazuje, že nepatří do starého železa a stále umí! Vítězství staré síly nad technikou. Také to není jenom zápas mezi boxery ale mezi světovými velmocemi, závěrečná řeč Rockyho má něco do sebe."If He Dies, He Dies!!" ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Pro někoho je Rocky kultovní série, pro mě ne, ale tenhle díl který považuji za nejlepší je čestnou výjimkou a to nejen díky neskutečně namakanýmu Lundgrenovi kterého zde Sly přivedl na scénu (za to velký dík) ale i za to, že zde na mě poprvé a naposledy v rámci této série působili nějaké emoce a konec kdy Sly zdraví svého kluka jsem skoro obrečel, takže s odstupem času odpustím filmu i tu úsměvnou proamerickou propagandu a Slyovo ukončení studené války dávno před tím než to dokázal Gorbačov! Zkrátka do háje se vším nakonec ten plnej kotel napálím, protože člověk časem hlavně při sledování většiny současné tvorby tyhle staré klasiky docení a aspoň u mě vůbec neplatí, že bych si začal všímat nějakých chyb spíš naopak. Tenhle Rocky má strhující tempo Stallone se nesnaží předstírat, že je Oscarový herec, ale o to je přirozenější. Bavil mě i jeho trénink na závěrečný duel a vše je zabaleno do naprosto bombastického soundtracku, takže vlastně jaký chyby?! Navíc Dolph i když se tu teprve rozkoukával už stihl zanechat nesmazatelnou stopu. Navíc i když tu moc nemluví, tak když už něco řekne tak to stojí za to. Nejvíc to zazdil po té bitce kdy ubije Weatherse k smrti a pak v klidu dává rozhovor do televize. Weatherse všichni obklopí a jsou v šoku ptají se co se mu stalo? je mrtvý??? a Dolph jenom lakonicky pronese : když umřel tak umřel! a vyřízeno.100% ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Celou tuto sérii beru s velkým nadhledem a pasáží, které mě v jednotlivých dílech ještě před x lety přišly dost husté a teď naopak směšné, přibývá. Nicméně čtyřku mám dost ráda, i když v momentě, kdy Sly sedí za volantem a zatímco jde střihaný klip z předešlých dílů, do hudby je přeříkáván český text (z keců, u kterých snad musí dnes trpět i sám autor) písničky, se o mě pokoušejí mdloby. Na druhé straně mě tahle pohádka o poctivém houževnatém sportovci, který se postaví reprezentantu nepřátelské země, protože "když já jsem se moh změnit, tak vy se můžete taky změnit", dostává. Rocky zároveň potvrzuje mou teorii, že k svalům není třeba drahých posilovacích přístrojů, stačí naštípat pár kubíků dříví a...... třeba mě nosit na rukou :-)). ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Rocky IV - to jsou zbytečné velkolepé americké fráze, spousta povídání o ničem a taky nejhloupěji zfilmovaný boxerský zápas, co jsem viděl (byť to jako box vůbec nevypadá:-). Lundgren alias sovětská mlátička Ivan Drago je bezesporu ten nejvděčnější cíl Rockyho rukavic. Sylvester to nandal Sovětům na několika frontách, jako Rambo je zmasakroval v Afgánistánu, jako Rocky jim bije jejich miláčka s tupým a vymytým myšlením. Proč že je to hloupý zápas? Protože takový produkt sovětského genového inženýrství v podání Lundgrena, by ze Slaye udělal fašírku. Lundgren je fakt monstrum, jen si vemte ty míry, tělo jako Herakles, znalost min. 7 jazyků, titul z nějaké chemické vysoké školy, blonďák jak poleno - kdyby žil ve 30. letech, nacisti by ho uctívali jako boha ostrova Thule. Ale jinak jsou Slyovy filmy až na výjimky hodně nahlouplé. Ten závěrečný fight moc box nepřipomínal, žádné krytí, prostě jeden druhého umlátil ve stylu "kdo vydrží víc"... ()

Galerie (121)

Zajímavosti (72)

  • Sylvester Stallone (Rocky) při premiéře filmu Creed II (2018) uvedl, že si Rockyho soupeře Draga (Dolph Lundgren) na papíře představoval jako skutečné monstrum a že Lundgrena si pro tuto roli vybral z následujícího důvodu: „Řekl jsem si 'Tohohle chlapa budou všichni nenávidět, protože je bez chybičky. Je vysoký a nemá žádné chyby... to je zajímavé, protože Rocky je na tom úplně opačně. Je plný chyb, couvá, zatímco Drago se dere dopředu. A oba umí bojovat a jejich styl je v dokonalém kontrastu'.“ (CrypzzXD)
  • Jediný díl série, kde Rocky (Sylvester Stallone) během tréninku nevyběhne schody vedoucí k Filadelfskému muzeu umění. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Rocky se dočká dalšího spin-offu

Rocky se dočká dalšího spin-offu

29.07.2022

Boxerská franšíza kolem Rockyho se rozroste. Po Creedovi se totiž vlastního filmu oficiálně dočká také Rockyho nemesis Drago. Scénář ke snímku od studia MGM chystá Robert Lawton (Crave), který mimo… (více)

Creeda 2 natočí Stallone

Creeda 2 natočí Stallone

10.10.2017

Boxerská sága o Rockym se před dvěma lety dočkala spin-offu se synem Apolla Creeda. Film za 35 milionů dolarů vydělal 173 milionů a dovedl Stalloneho ke Zlatému glóbu a nominaci na Oscara, takže není… (více)

Comeback osmdesátkových borců

Comeback osmdesátkových borců

26.11.2008

Dobrá, není to tak úplně comeback, protože hoši vlastně nikam neodešli. Celá ta léta nám zůstali věrní. Jean-Claude, Steven, Dolph. Pořád natáčejí filmy jak na běžícím pásu, ale většina z nich se… (více)

Reklama

Reklama