Reklama

Reklama

Náš učitel

(seriál)
  • Francie L'Instit
všechny plakáty
Drama / Rodinný
Francie / Švýcarsko, 1993, 46x90 min

Hrají:

Jocelyn Quivrin, Jean-Luc Borgeat, Isabelle Bouysse, Thierry Redler, Nadia Fossier, Isabelle Renauld, Vanessa Larré, Lionnel Astier, Bruno Dega, Dora Doll, Fanny Valette, Florence Thomassin (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Viktor je sympatický učitel , který zastupuje v nejrůznějších městech Francie své kolegy , jenž z rozličných důvodů opouštějí školu. V novém působišti se rychle seznamuje s prostředím i se všemi svými svěřenci a mnohokrát jim pomůže vyřešit složité životní situace.... (oficiální text distributora)

Recenze (2)

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Francouzský seriál, jehož jedinou stálou postavou je učitel Victor Novak, jenž na své motorce projíždí Francií (někdy ale působí i mimo Francii, např. v epizodě Duhovka vyučuje v kanadském Montrealu) a v každé epizodě navštíví pokaždé jinou základní školu coby dočasný suplent za jiné učitele. Každý díl je tak zaměřen na jinou problematiku jeho nových žáků. Určitě bych to nezařadil jako žánr rodinný, spíš psychologické drama. V letech 1998-99 ČT zakoupila 12 dílů (první tři řady) a v roce 2003 odvysílali devíti-dílnou 4. řadu v dost nedůstojném dopoledním čase a od té doby se seriál na české obrazovky nevrátil. Určitě se na to dalo koukat, většinu tehdy odvysílaných dílů jsem shlédl a dva si i nahrál, ale dějové linie epizod už si nevybavuji. Pokud by to ČT hodlala zreprízovat, popř. přikoupit jiné díly, určitě bych se rád koukl znovu. Po letech se ke mně dostaly některé díly ze 3. a 4. řady a zvyšuji své hodnocení ze 3 na 4 *. 75% ()

GAVIN17 

všechny recenze uživatele

Část tohoto seríálu jsme měli možnost vidět i v České televizi - mne zaujaly a v mé filmotéce na VHS se nachází tyto tituly: "Psi a vlci" -- "Duhovka" -- "Milovat srdcem" --"Ze břehu na břeh" -- "Pokrevní bratři" -- "Cesta ke hvězdám" -- "Ruce pryč od naší školy" --"Slíbila jsi mi,mami"-. Seriál je zajímavý tím, že mladým divákům přibližuje různá místa Francie, od mořských pobřeží po horské krajiny a řeší v jednotlivých různé, často i velmi palčivé problémy, které trápí dnešní děti, a to nejen ty francouzské, jako je třeba rasová nesnášenlivost, chudoba, AIDS, homosexualita, rozvody rodičů, pokrytectví, týraání dětí a podobně. Viktor Novak téměř vždy urovná situaci tak, aby měl divák jistotu, že vždy se dá najít řešení, jen chtít a nebýt lhostejný. Myslím, že zdařilý seriál pro děti i dospívající... ()

Reklama

Reklama