Reklama

Reklama

Křišťálové oko

  • Česko Magické oko (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Příběh hledání pohádkového pokladu ukrytého tisíce let, pokladu samotného Alibaby. V nitru tajuplné koule známé jako Křišťálové oko je ukryto tajemství, jak hledat legendární poklad, pro který už zahynulo mnoho lidí. Cesta vede podzemními jeskyněmi s gigantickými hady a ohnivými draky, přes drsné pouště a zrádné řeky hemžící se krokodýly. To vše je potřeba překonat k cestě za pokladem. (ČSFD)

(více)

Recenze (9)

Drslw 

všechny recenze uživatele

To je tak blbučké, až je to dobré! :D V podstate ako každý (rodokapsový) komix, ktorý by niekto chcel brať vážne. Úplne najlepší boli: profesor Fiala, tekuté piesky, zábery, v ktorých vidno mikrofón, prírodné hélium a účinok granátu v kabíne auta. Na rozdiel od kopy iných filmov sa to dá pozerať až do konca, len sa nesmiete zabudnúť smiať. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Slabý pokus příběhu, herci nic moc a když sledujete honbu je to hrozný, tekouci písek vodnatý jak jezero blbost a plameny trapný. Celková cesta je až moc jednoduchá a akce se moc nedostalo takže v celku film ve všech ohledech skažený. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Na to, aby som v dnešnej dobe z toho plesal blahom, musel by som pri tomto filme zrejme vyrastať. Nenapadá ma nič výsostne pozitívne, čo by snímok ponúkal. Ja také dobrodružstvá rád, a v dobrom prevedení ( rozumej nie technického, ale umeleckého ), by som určite chválil. Je mi však ľúto, že tie fantasy motívy boli prezentované ako pokrokové finesy vtedajších peržanov a neboli čisto fantastické. Škoda. Ale zobral som to, ako jednohubku. ()

Chřástal 

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu je toho hodně, ale máloco z toho funguje. Jasně, nápad využít k indianajonesovskému dobrodružství legendární Alibabovu jeskyni s poklady vypadá slibně, jenže to by ho nesměla kazit klišovitost (což by zase tak nevadilo) a tvůrčí rutina. To je nejbolestivější v samotné jeskyni, kdy hrdinové prostě přejdou po překonání pasti do další „obrazovky“ s další nástrahou a tak dále. Aby se neřeklo, občas někam spadnou nebo jinak umřou „nosiči vody“, čehož si hlavní hrdinové pomalu ani nevšimnou. Ale hlavně: chybí jedna (nejen) pro tenhle žánr podstatná věc - „sense of wonder“. Pocit úžasu se dostaví možná tak při zjištění, že tenhle film není tak starý, jak jste si při sledování mysleli. Nerad bych tomuhle dílku ukřividil – není to úplně špatný film, ale promarněná příležitost to je. ()

kritiklon 

všechny recenze uživatele

Srdcová záležitost z dětství :) Bezva dobrodružný film a jeho kouzlo funguje pořád. Navíc není tam nic drsného ( střílení nepočítám :D ) takže na to může koukat celá rodina :) Je to totiž taková o malinko horší obdoba Indiho Jonese ale když vezmu v potaz nesrovnatelný rozdíl v rozpočtu tak Křišťálové oko je prostě pecka. 3,5* za 74% ()

otaznick 

všechny recenze uživatele

Výprava za ztraceným pokladem Ali Baby - Křišťálovým okem, která mladého diváka uchvátí nebezpečnými překážkami v tajemné jeskyni ze které není cesty zpět. Film nedosahuje takových kvalit jako Spielbergovský Indiana Jones, ale i tak by si zasloužil víc pozornosti. ()

Reklama

Reklama