Reklama

Reklama

Muž se železnou maskou

(TV film)
  • Velká Británie The Man in the Iron Mask (více)
Trailer

Obsahy(1)

V historickém dobrodružném filmu podle příběhu Alexandra Dumase se opět setkává legendární čtveřice mušketýrských přátel: D'Artagnan, Athos, Porthos a Aramis. Vláda hýřivého francouzského krále Ludvíka XIV. podle nich Francii dvakrát nesvědčí, a tak se rozhodnou využít znalosti tajemné identity muže se železnou maskou na tváři. Ten dosud strávil značnou část života zavřený ve vězení, ačkoli se žádného zločinu nedopustil – kromě toho, že se Ludvíkovi k nerozeznání podobá. (Filmhouse)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (58)

honajz 

všechny recenze uživatele

Sice v tom hrají hned dva mí oblíbení herci - kdy jeden z nich překvapivě není Prisoner, to ten druhý - a dokonce se mi líbí, jak Chamberlain dokázal své postavy odlišit, na televizní film to má slušnou výpravu, ale scénář je dost mizerný, Louisa mi přišla tuctová, hodně vatoidních scén včetně plesů nebo několikaminutových jízd na koni, ještě že tu máme aspoň toho D´Artagnana. Vlastně tady k mnoha zvratům nedojde, Filip je v podstatě skoro vzápětí vysvobozen, záměna proběhne bez jakýchkoliv pochybností a problémů - chtělo to prostě o něco více zdramatizovat. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Variace na Císařova pekaře - Pekařova císaře, akorát s tím rozdílem, že to Frantíci dotáhli do konce. Občas decentně tajemné a lehce trýznivé (nasazování masky), ale jinak takové to očekávané pletichářské dobrodrůžo s nádechem romantiky, co někdy s příběhem zbytečně spěchá a nedodá mu důvtipu. Plané mušketýry, prostopášné aristokraty i jejich bratrské náhražky zastiňuje Patrick McGoohan. Asi za to může ten jeho pohled arogantní přezíravosti se špetkou (nebo spíše hrstkou) zmrdství.. ()

Reklama

Gig 

všechny recenze uživatele

Ono je jedno, že to nebylo podle Dumasova románu, že tam vypadli tři mušketýři. Ono to mělo šťávu. Výborná hra mezi Colbertem a Foucetem. A ten konec "Bratře, nepolíbíš mě?" Je plno železných masek: jedna brilantně francouzská, ale na můj vkus příliš snažící býti vtipný. druhá zase typicky americká bez taktu, kdy se královně "tyká", atd atd... Pro mě zatím vítěz tématu Filip vs Ludvík. "Jsem Ludvík, jsem Ludvík..... Ludvík!" ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Doplnění jednoho restu. I když má tento film samozřejmě s historií máloco společného, je to svižné, správně dobrodružné i romantické a díky velmi schopnému netuctovému záporákovi Fouquetovi (kterému jsem docela fandil :) ) i dost napínavé. Určitě nejlepší zpracování příběhu a jedna z nejlepších adaptací Dumase vůbec. P. S. Je třeba rovněž zmínit velmi povedený klasický dabing v čele s hlasem Eduarda Cupáka, který propůjčil hlas ústřední Chemberlainově dvojroli. ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Určeno pro děti a mládež, tak jako romány Alexandra Dumase (aspoň dnes). Proto to dnes leckomu může připadat naivní....Nicméně zpracováno s vkusem a grácií, jen kdyby první půlka nebyla tak zdlouhavá. Výborné zobrazení pletich a intrik na královském dvoře. Skvělí Sejk s Cupákem v dabingu. Závěr se záměnou je dechberoucí a přitom dost komplikovaný, pochopil jsem to úplně až na druhý pokus. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Po zhlédnutí tohoto filmu se rozhodl Steve Harris svou novou kapelu pojmenovat podle mučícího přístroje - železné panny - Iron Maiden. (mak.)
  • Hoci bol tento film vyrobený pre televíziu, bol uvedený v kinách v niekoľkých krajinách vrátane Dánska, Maďarska, Východného Nemecka a Západného Nemecka. (Arsenal83)

Reklama

Reklama