Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Duch Kayoka pokračuje v naplnění kletby nevinných obětí. Realitní makléř a jeho mladší sestra, Kyouko, navštíví dům, kde byli Kayoko a Kobayashi zabiti a kde byla dostižena i rodina Murakami. Rodiče Murakami se stali obětmi Kayokova ducha a ona brzy na to zešílela. Jak se kruh pomalu uzavírá, kletba se zdá být čím dál jasnější (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (74)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tak začiatok ma nenadchol a hlavne z tou mačkou a vzapetí ta nehoda z autom boli slabučké.Len potom prišla scéna z obesením a tá mala vysoko strašidelný podtón a tak na nevydarený začiatok som aj zabudol.Film je tento krát rozdelený na viacero častí a niektoré sú slabšie iné zas vynikajúce.Tie jednotlivé príbehy ktoré idú za sebou,sú cikcakovito poprehadzované a práve to ma držalo stále v napätí aký zmysel budú mať ako celok.Ale kurva vlasatá ta dokonale nahanala strach.V jednotke bola len plaziacou a trasúcou osobkou a v tejto časti vie bravúrne nahnať hrôzu u nej sa tvorcovia pohrali.Jednotka je vynikajúca a dvojka sa jej určite vyrovná a to hlavne strašidelnosťou a aj lakačky boli nepredvídateľné super. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Ne o moc horší než předchozí díl. Problémem je možná to, že je to už po čtvrté to samé. Mě to ale příliš nevadí. Další atmosferická podívaná a vůbec se nedivím, že se u ní může leckdo pořádně bát. Japonci jsou šílenci a tenhle subžánr hororů jim prostě jde. Zvlášť ke konci si film moc pěkně pohravá s divákem, až se z toho stává takové hororové psycho. ()

Reklama

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

V porovnání s Ringu sice Ju-On nedisponuje tak sofistikovaným vyprávěním, ale alespoň nenudí. Na tomto díle oceňuji jak nápaditá úmrtí (scénu s parukou mám nejraději), tak i postavy - členové štábu dokumentaristů v čele s Kyoko byli sympatičtí a jejich nevyhnutelný osud mne dokonce mrzel. Snímek má navíc parádní „skličující" atmosféru, což je u hororu veliké plus. Co se mě týče, je tahle japonská kino dvojka mým nejoblíbenějším zářezem v celé sérii. PS. Song hrající během závěrečných titulků byl skvělý :) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Asi největší změnou pro diváka je fakt, že děj nebude tentokrát odehrávat převážně jen v prokletém domě, ale rozšíří se i do jiných lokalit. Mnozí z těch jenž tady kritizovali tvůrce, uvádějí jako největší slabinu filmu to, že film nepřináší nic nového a jenom kopíruje svého slavnějšího předchůdce. Já s nimi ovšem moc nesouhlasím, protože tvůrci se zde rozhodli docela dost experimentovat a to hlavně s postavou samotné Kayako, která je stejně nechutně roztomilá a hrůzu nahánějící jako vždy. Právě tato postava se rozvíjela asi nejvíce a divákům opět přivodí několik velice perných chvilek svým netradičním zjevem a způsobem, jakým si tentokrát své oběti bude vychutnávat. Dvojka je sice o něco slabší, než její předchozí film, ale i tak má nadprůměrné kvality a v určitých sekvencích má i navrch. Asiaté prostě vědí, jak se mají točit pořádné horory a i tento snímek přivodí některým divákům několik bezesných nocí. Tak jako se pro mne stala nezapomenutelná scéna z jedničky ( schodiště), tak zde to bude porodní sál. Na obě předělané japonské verze nedám dopustit a vždycky si je rád pustím znovu. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerný horor, ktorý je nepriamym pokračovaním slušnej jednotky. Má celkom dobrý príbeh o známej hororovej herečke, ktorá počas jazdy autom kvôli duchovi havaruje a potratí, ale časom zisťuje, že sa v nej aj tak rodí nový život a všetko nasvedčuje tomu, že človek to nebude. A navyše spolu s filmovým štábom natáča film v prekliatom dome. Spracovanie ma ale až tak moc nezaujalo, nie je najhoršie, hlavne spočiatku to ešte vyzerá dosť dobre a aj kvôli krátkej dĺžke sa to dá bez problémov dopozerať, nejaké slabé miesto som tu nenašiel, lenže tento štýl rozdelenia na kapitoly mi až tak moc nesedí, omnoho viac by som uvítal súvislý dej. V každej kapitole sa odohrá niečo pomerne zaujímavé, ale tie najlepšie prvky nie sú dostatočne využité, ale čo ma tu najviac sklamalo, chýba tomu ten správny náboj. Mierne ma sklamali aj klasické hororové prvky, o napätí sa tu vôbec hovoriť nedá, lepšie je na tom atmosféra, celý film má takú zvláštnu pochmúrnu atmosféru, ale je na nižšom stupni, ako by bolo vhodné. A čo sa týka jednotlivých hororových situácií, tak ich hlavným problémom je úplná neoriginalita, tu vôbec nič neprekvapí, kvôli známosti témy to už ani nejde, ale zase nemôžem tvrdiť, že by neboli zaujímavé, oceňujem hlavne pôrod alebo scénu s obesením. Herecké obsadenie nie je zlé, síce tu nie je žiadna postava, ktorá by dokázala skutočne upútať, ale aj tak sú jednotlivé postavy celkom dobre zvolené a dá sa im fandiť. Réžia a technická stránka pôsobia už len takým štandardným dojmom. Predchádzajúci diel bol určite lepší, aj na toto pokračovanie sa dobre pozerá, ale ako som spomínal, chýba mu ten správny náboj. 60% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (7)

  • Keisuke (Shingo Katsurayama) v jedné scéně nalezl pomačkanou fotku, na které byl Katsuya (Kanji Tsuda) a Kazumi Tokunagovi (Shuri Matsuda), jež vystupovali v předchozím díle Nenávist (2002). (Keisuke)
  • Ve scéně, kdy se Chiharu (Yui Ichikawa), baví s Hiromi (Erika Kuroishi) o roli ve filmu, která jim byla nabídnuta, procházejí uličkou. Tou samou uličkou procházela Chiharu v prvním díle společně se svými kamarádkami Miyuki (Yukako Kukuri) a Izumi (Misa Uehara). (Keisuke)
  • Režisér Takashi Shimizu natočil japonský remake svého vlastního filmu Ju-on 2 (2000). (Terva)

Reklama

Reklama