Reklama

Reklama

Šípková Růženka

  • USA Sleeping Beauty (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Nezapomenutelný příběh vytvořený v duchu tradičních disneyovek jako je Sněhurka a sedm trpaslíků nebo Popelka, je strhujícím spojením příběhu lásky, naděje a dobrodružství. Krásná princezna nadaná laskavostí a půvabem kdysi, ještě než usnula, vyvolala žárlivost zlé víly. Trojice dobrosrdečných dobrých vil se snaží ze všech sil ochránit milovanou princeznu, ale ani všechna jejich kouzla nestačí na strašnou Paní všeho zla. Když je Jitřenka očarována a upadne do spánku, musí statečný princ Filip překonat mnohá nebezpečí včetně závěrečného boje se zuřivým drakem chrlícím oheň, pokud chce princeznu probudit z věčného spánku! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (110)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Tááák, naše dítko je již v takový životní fázi, že je schopná vydržet u celýho "filmu". Začalo to samozřejmě KLedovým Královstvím 1 a 2, ale to nestačí, tak sme se pustili do samotnýho krále všech pohádek, což teda jako musím uznat, že Walt Disney skutečně je. Co se týče příběhu, tak tohle vlastně vůbec neznám, páč amíci mají uplně jinou Šípkovou. Tady hodně figurujou tři sudičky a Zloba. Takže pro mě nepoznanej příběh. Všecko supr, na konci parádní drak. Ale co mi krapet leze na nervy, tak sou ty songy, který sou všecky zpívaný chorálama a nemaj vůbec žádný koule. Ještěže se tohle posunulo mnohem dál a mnohem poslouchatelnějc. Vizuál je jako dycky bomba! ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

Dle mého mínění nejlepší Disneyovka. A to ne kvůli Růženky, ani Prince, ale kvůli zlé čarodějce - tato osoba mě děsila ještě hodně dlouho ve spaní, celé dětství jsem měl trauma, že mě jednou v noci u postýlky navštíví. Uff, naštěstí se tak nestalo. Disney byl vskutku mistr ve vylíčení záporných postav. Viz také Sněhurka, Aladin, Lví král, Herkules, Popelka, Malá mořská víla, Petr Pan, 101 dalmantínů, aj... ()

Reklama

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Tak jsem napravil další disneyovský rest a v případě Sleeping Beauty ta delší doba čekání ani tolik nevadila. Pohádka je to sice jako obvykle krásně nakreslená, pro děti super, ale pro dospělého už je to horší, nuda se postupem času dostavuje čím dál častěji. Víc než o Růžence je to o třech potrhlých sudičkách. Pěkné, ale příště si to dám leda s dětma. (Blu-ray, orig.) ()

Metal Lord 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jsem Šípkovou Růženku viděl až teď, tak musím uznat, že ačkoliv vypadá parádně, velký dojem na mě bohužel neudělala. Sněhurka, Popelka, Lví král i Aladin pro mě vždy byly působivější. Každopádně i tak je toto stále dobře odvedená práce od Disneyho a proto to hodnocením rozhodně nepotopím do průměru. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

U nás docela neznáma klasická Disneyovka (ale so známym názvom). Kúzlo a príbeh to má, ale Geronimi už splietal viacero prvkových elementov z už známej Popolušky, Snehulienky a dokonca prírodné zázemie z Bambi. Takto je z toho akurát pôžitok pre skutočných pamätných nadšencov. Animácie sú na vysokej úrovni, lenže bez inovačných pohnútok. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (31)

  • Film měl na svou dobu astronomický rozpočet 6 000 000 dolarů. Přípravy snímku zabraly 6 let. (Němi)
  • Po dvou klasických pohádkách Sněhurka a Popelka Walt Disney žádal od Růženky něco úplně nového. Hlavní výtvarník filmu se tak inspiroval ve středověkých tapisériích, které měli filmu dodat dobovou autenticitu. Tyto obrazy postrádaly hloubku a vše bylo do detailu zaostřené, animátoři tak museli dělat přesný opak všeho, o co se Disney snažil v předešlých filmech, které na iluzi hloubky stály. Postavy a prostředí jsou tak neustále do detailu ostré a byl posílen 2D efekt. (Němi)

Související novinky

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Reklama

Reklama