Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Zloba – Královna černé magie vypráví dosud nezpracovaný příběh legendární zlé královny z klasického snímku společnosti Disney Šípková Růženka z roku 1959, a seznamuje diváky s její zradou, která nakonec způsobila, že se její kdysi čisté srdce proměnilo v kámen. Královna Zloba, hnaná touhou po pomstě a urputnou snahou udržet si trůn, uvrhne na novorozenou dcerku lidského krále, Auroru, krutou kletbu. Jak princezna roste, ocitá se přímo v samém středu narůstajícího konfliktu mezi lesním královstvím, které si zamilovala, a lidským královstvím, ze kterého pochází. Zloba si uvědomuje, že princezna může být klíčem k míru mezi oběma říšemi a je tak nucena k nemilosrdným činům, které oba světy navždy změní. (Falcon)

(více)

Videa (33)

Trailer 3

Recenze (1 132)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu jsem měl dlouho dopředu jasno v tom že ho chci vidět, jen jsem furt váhal zda nezkusím 3D, když jsem se ale dověděl, že film se u nás sice ve 3D bude promítat, ale jen s dabignem, bylo rozhodnuto. Jedním z důvodů proč jsem se na film těšil byla totiž naše milá mnohonásobná etnomatka Angelina Jolie, mám jí rád holku jednu ušatou a těch pár let co si dala od filmu pauzu mně zkrátka chyběla a já jí chtěl nejen vidět, ale i slyšet. Nejbohatší pracovnice Unicef se vrátila ve velkým stylu. Angie si vychutnává každou vteřinu před kamerou a postavu Maleficent si vysloveně užívá. Angie je tady naprosto překrásná a společné scény s Aurorou jsou z hereckého hlediska absolutní perlou filmu. Ty její postupné vnitřní emotivní proměny byly zahrány fakt oscarově. Další gejzíry mého nadšení vyprdly z vizuálního pojetí filmu. Obraz je skvěle vyvedenou kombinací fantazie dítěte (všechny ty příšerky, víly, atd. ) a člověka s velkým talentem pro kompozici. Možná v pár scénách člověk vzpomene na Avatara nebo Lotříka, ale tenhle film má pořád svou vlastní vůni, která vychází především z příběhu. Asi by se zaplnili všechny tramvaje v ČR, kdyby si do ní měl stoupnout každej kdo zná pohádku o Šipkové Růžence, ale kdyby do nich měl nastoupit jen ten, kterýho napadlo tuhle stokrát ohranou pohádku převyprávět takovýmhle způsobem, tipuju, že by jsme se všichni tlačili na peronu a čuměli na prázdný tramvaje. Film je jednoduchej tak, aby s ním neměli problém i ti nejmenší, ale současně má svý kouzlo i pro dospělý, již zmíněný začínající vztah mezi Maleficent a Aurorou, má v sobě ohromnou vyspělost a něhu. No a pak už je to pro každýho, kdo je dítě ofiko a nebo neofiko - dospěláka s duší détěte, jeden velkej balzámek. Ke konci si oficiální i neoficiální děti určitě společně zafandí dobru a budou moc rádi že na světě existují lidi, který umí svou hlavu plnou fantazie (už jen navrhnout ten kostým pro Angie musela bejt práce neoficiálního a nesmírně talentovanýho dítěte) přetavit na pohyblivý obrázky a ukázat jí v podobě krásně citlivě odvyprávěné pohádky plný fantazie. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

„Keď vinou zrady a smútku srdce zatvrdne a naplní sa pomstou, príde niekto, kto ho opäť roztopí a vyčarí úsmev na tvári. To najkrajšie je však, že je to niekto, od ktorého by sa to dalo čakať najmenej.“ Po dlhej dobe čarokrásna fantasy rozprávka a konečne po dlhom čase niečo z tohto žánru, čo si budem môcť pozrieť aj s mojimi deťmi (tak, že pochopia aj dej). V tomto smere snímok po všetkých stránkach predčil všetky moje očakávania. Sú tu lietajúce roztomilé víly, prapodivné milučké tvory a hlavne omamne nádherná, okrídlená a rohatá Angelina, ktorej táto postava veľmi pristala a zo všetkých jej filmov sa mi tu páčila najviac. Snáď ani nepoznám iný snímok, kde by spomalené zábery (lietajúca Angelina) vyvolali tak hlboký estetický efekt. Vizuálna stránka je skrátka niečo nádherné. Príbeh je ľahučký, oddychový, evokujúci predstavu starej známej rozprávočky o Šípkovej Rúženke. Nechýbajú v ňom silné miesta ani miesta humorné, všetko dohromady tvorí dielo, ktorého pointa na záver pohladí na duši. Odporúčam hlavne rodičom s deťmi, keď prší a nedá sa ísť von, nie je nič lepšie ako táto fantasy nádhera. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Čo môže spôsobiť kariérizmus, alebo aký môže mať vplyv na život predtým blízkeho človeka a že tento prerod k zatrpknutosti môže navrátiť do normálu materinský cit. Citlivé spracovanie klasickej rozprávky ukazuje, že nie vždy Hollywood iba zprzní to, čo dôverne poznáme, v tomto prípade nám pootvára v téme ešte ďalšie nové obzory. Casting Angeliny bol geniálnym ťahom, pokiaľ ste tento pocit mali pri traileroch, alebo pri plagátoch, tak film vám ho iba umocní. Lenže prečo musí byť každý nový rozprávkový svet iba kópiu a kombináciou z dôverne známych filmov? Prečo kúzeľný les musia obývať otravné CGI zvieratá a prečo tri víly nemohli pôsobiť v malom vydaní menej infantilne? Kombinácia týchto dvoch prístupov, čiže urobme to aj pre deti a dospelých zároveň, sa v Maleficent trochu bije a bráni mi dať štvrtú hviezdu. 70%. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Na nové vlně pohádek s novými posunutými významy stále ještě vyloženě neujíždím, ale jestli jsou některé další alespoň takhle vymazlené jako Maleficent, tak to vidím velmi nadějně. Sice pořád ještě nesleduju ani seriálové Once Upon a Time, ale panenko skákavá, toto byla lahoda. A to nejsem fanda ani Angeliny, ani původní Disneyovky. Zkrátka když se daří, tak se daří. Protože tady je božská i ta Lanina titulková píseň a všechen ten jemný humor kombinovaný s epikou. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $180miliónovTržby USA $241,410,378 Tržby Celosvetovo $758,539,785Tržby za predaj Blu-ray v USA $45,659,674 //počet predaných kusov 2,159,739Tržby za predaj DVD v USA $35,561,771 //počet predaných kusov 1,906,141║ štúdio Disney sa snaží ako hrom o tom niet pochýb aby globálne prerazili naplno nielen v počítačovo animovaných rozprávkach ale aj v hraných projektoch, a z veľkej časti to vychádza aj u tejto zaujímavej takpovediac nádstavbe k Šípkovej Ruženke, samozrejme takých dekoračných chybičiek sa tu nájde dosť, tie prevažne zahľadí pôsobivý výkon Angeliny Jolie, taká Elle Fanning zrovna nie je tip dievky ktorá by svojou krásou v danej úlohe nejak zvlásť ohúrila ale za to je roztomilá a súhra so zlou vílou je sedí, jedovitý démonický pohľad Sharlta Copleya tiež nie je na zahodenie ale mohol sa v príbehu o štipku viac rozmachnúť a udrieť, mohlo to byť viac vypäté, lebo takú príjemnú sávajúcu temnotu z toho bolo cítiť, škodá že miestami sa kalkuluje na schématickosti a viac sa neexperimentovalo, plusom je že niektoré scény vyznejú príjemné roztomilo a nežne , trikovo dosť dobré, trošku som pocítil prírodnú rozmanitosť a nádych veľkoleposti ako u Avatara, fantasy tvory ladili, jedine čarovné víly boli až moc otravné a graficky prestrelené, Slovenský dabing opäť v pohode /videl v kine 3D verziu: 70%/ ()

Galerie (107)

Zajímavosti (23)

  • Šlo o do té doby nejdražší film společnosti Disney. Rozpočet překonal i předcházející nejnákladnější snímek Tron: Legacy 3D (2010). (Dr Lizal)
  • Film měl americkou premiéru 30. května 2014, v den 55. výročí uvedení klasické animované disneyovky Šípková Růženka (1959). (rafix)

Související novinky

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Johansson nejlépe placenou herečkou

Johansson nejlépe placenou herečkou

19.08.2018

Jako každý rok přichází magazín Forbes s žebříčkem nejlépe placených herců současnosti a v tom letošním jsme se pak dočkali hned několika změn. Na prvním místě se totiž umístila herečka Scarlett… (více)

Kdy se vrátíme do země Oz?

Kdy se vrátíme do země Oz?

18.06.2016

Hrané pohádky frčí jako nikdy předtím. U Disneyho zabodovali hlavně se Zlobou a Popelkou a příští rok se bude pokračovat Kráskou a zvířetem. Nové pohádky se ale chystají i všude jinde a s tou… (více)

Připravte se na záplavu pohádek

Připravte se na záplavu pohádek

26.04.2016

Ačkoliv pokračování Sněhurky a lovce ukázalo, že se diváci nehrnou na každý pohádkový film, ty od Disneyho se pravidelně mění v hity. Loni to prokázala Popelka a letos hlavně Kniha džunglí, která… (více)

Reklama

Reklama