Reklama

Reklama

Tam někde

(seriál)
  • USA Over There
USA, 2005, 9 h 36 min (Minutáž: 43–46 min)

Hrají:

Josh Henderson, Luke Macfarlane, Erik Palladino, Keith Robinson, Sticky Fingaz, Sprague Grayden, Nicki Aycox, Brigid Brannagh, Ash Christian (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Tento dramatický seriál vypráví o příslušnících armádní jednotky, kteří svou vojenskou povinnost plní na misi v Iráku. Zaměřuje se na složité situace, jimž musí čelit, zabývá se dopady války na ně i na jejich rodiny doma. Zkoumá fyzické, emocionální i kulturní problémy, s nimiž se den co den setkávají. Je to první scénář napsaný pro televizi, který se odehrává v současné válce, do níž se zapojily Spojené státy americké, a která trvá. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele kenkaku k tomuto seriálu (14)

Tam někde (2005) 

Sérii jsem viděl poprvé před 15ti lety a byl jsem z ní celkem na větvi (hodnocení celku bylo 4 hvězdičky). “Ghost town” epizoda, “zátaras” a “taxi” mi uvízly v paměti. Co jsem ale intuitivně potlačil byl ten hnus okolo (který jsem si nechtěně připomněl při druhém pokusu nyní). Tím “okolo” myslím scény z USA, které až příliš hodně konstruují akční scény z Iráku. A ve chvíli, kdy i ty scény z Iráku se otočily na konverzační cvičení, seriál se změnil v solidní nudnou šaškárnu. V hrubé rovině tedy platí, že jen první polovina seriálu je koukatelná (druhá je na hranici odpadu). A když se k tomu přidají ambice (pokusy) o artové pojetí některých scén. V akčních scénách vysloveně hnus. Proto aktuální hodnocení vychází z průměru jednotlivých epizod (kde jsou další komentáře). ()

Pilot (2005) (E01) 

Po 15ti letech druhé shlédnutí. Musím říct, že mě primárně irituje ta snaha o umění za každou cenu. Scéna s EOD vyloženě trapárna (3x kamerou nájezd na zraněného). Jinak akce natočená velice povedeně. Hloupě vyznělo jen scéna s “paničkou na záchodě”. ()

Roadblock Duty (2005) (E02) 

Veškeré scény s blokádou silnice jsou dokonalé. Naprosto perfektně vystavěné. Zbytek je bohužel čistokrevný odpad (opravdu sondy do duše vedlejších postav mě nezajímají). ()

The Prisoner (2005) (E03) 

Scény z “ghost townu” opět perfektní a dokonale vystavěné. Bohužel se děj mělní scénami z nemocnice (otravné) a dalšími ze života “prsnice záletné” (ještě otravnější). Naštěstí je jich méně než minule. ()

I Want My Toilets (2005) (E04) 

Sice tu máme celkem unikátní misi, nicméně řeší se vše možné, jen ne identifikace “cíle”. Hodně se žvaní a rozumuje. Máme tu navíc dokonce tři civilní linie + řešíme choutky “paninky”. Velice nudné a otravné. ()

Embedded (2005) (E05) 

Klasická ukázka vzniku fakt news. Zajímavé, ale příliš roztěkané o irelevantní linky (proč tam cpát lazaret, otce na mateřské a zanášivou pindu?). Úplně zbytečné a kazící dojem. Za vrchol idiocie považuji krok reportérka (a nedotažení celé kauzy taky ničemu neprospívá). ()

It's Alright Ma, I'm Only Bleeding (2005) (E06) 

Pokračujeme v nedodělcích z minula (hledáme reportéra), ale většinu času se buď žvaní nebo věnuje irelevantním linkám z civilu (navíc ty nejvíce otravné). Chybí víc “vykonávání dveří” a méně “zanášivé pindy”. Zatím bezkonkurenčně nejhorší epizoda, ze které kdyby se posledních 5 minut přilepilo k té předchozí, bylo by stačilo. ()

Mission Accomplished (2005) (E07) odpad!

Scénáristům definitivně došly nápady. Více se tu věnujeme čemukoliv mimo Irák (kde se samozřejmě výhradně tupě žvaní a citově ždíme). Tohle je rozhodně nejnudnější (a nejdebilnější) epizoda série. Po všech stránkách. ()

Situation Normal (2005) (E08) odpad!

Tak mám pocit, že seriál se definitivně vyčerpal. Pokračujeme ve sledování “tupé bloncky na výletě” (jako kdyby to někoho zajímalo) a jak jinak více času jsme mimo Irák (a vážně nic z toho co se tam děje mě nezajímá - ani jedna z milionu linií). Bohužel když už dojde na “tam někde” nic se neděje (protože jednotka dělá chůvu dělníkům a opět se jen někdo s někým handrkuje). ()

Spoils of War (2005) (E09) 

Scén “z civilu” ubylo, bohužel to ale neznamená, že jde o epizodu nadupanou akcí. Nic moc se tam neděje a jen se filozofuje. ()

Suicide Rain (2005) (E10) 

Nic extra dynamického, ale funkční. A většina děje je z Iráku. Takže oproti hrůzám několika posledních epizod doslova paráda. ()

Orphans (2005) (E11) 

Scéna se sirotky sice originální, ale bohužel zadupaná do země “lapáliemi” z USA. Opravdu kvůli tomuhle jsem na seriál koukat nezačal. ()

Weapons of Mass Destruction (2005) (E12) 

Buď byly scény z Iráku o dost záživnější, nebo pitvání soukromí partnerů vojáků šlo do pozadí, ale jde o zcela koukatelnou a ne nijak extra otravnou epizodu (ze začátku i celkem zábavnou). ()

Follow the Money (2005) (E13) 

Na rozloučení proběhla alespoň solidní přestřelka (i když patosu v USA jsme ušetřeni nebyli). Nebýt jeho, bylo to i za víc. ()

Reklama

Reklama