Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šest žen spojuje hrozné tajemství z doby, kdy byly chovankami internátní školy, ve které pevnou rukou vládla jeptiška Ursula. Když Ursula zjistila, že jedna z nich, patnáctiletá Mary, čeká dítě s místním knězem, rozhodla se ji očistit od hříchu. Maryiny kamarádky byly svědky jeptiščiny krutosti a kamarádce pomohly. Od té doby už jeptišku nikdo neviděl a škola byla zavřena... O mnoho let později je Mary brutálně zavražděna. A nejen ona. I další bývalé chovanky školy za záhadných okolností umírají. Ostatní jsou nuceny se opět spojit a společně s Eve, dcerou Mary, a jejími přáteli nalézt příčinu vražd. Vše nasvědčuje tomu, že Ursula se vrátila, aby se pomstila těm, které jí ublížily... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (80)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Sympatické béčko, které mě bavilo i po letech. Jistě, žádná bomba to není, jen standardní duchařský horor, kde ale není trapný bubák, nýbrž milosrdná sestra, předobraz to Valaka. Vizuálně příjemné, mordů dostatek. Jistě, gore mohlo být výživnější, ale i tak se divák dočká podříznutí, useknutých rukou nebo uťaté hlavy. Efektní jsou hrátky s vodou, z níž se následně démon zhmotňuje. A i přes delší stopáž mi film rychle uběhl, což se počítá. V hlavě mi utkvěly dva obrazy - dívky v noci u rybníčku a internátní škola osvětlovaná blesky blížící se bouře. To šmrcnutí do gotiky mne vždy potěší velice. Jediné, co mi vrtalo hlavou, co za postavu během telefonátu kynulo na psa, byla-li to postava.... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to vypadalo docela dobře, dobrej námět, zápletka, jenže pak, když tam začala poletovat ta jeptiška (a nedělala takřka nic jiného než to poletování) začalo to hodně rychle upadat. Ještě v Americe to šlo, po přesunu do Španělska už jsem jen stále více ztrácel zájem. Konec pak už by jen zbytečně natahovanej slepenec klišé a nelogičností. Nejvíc mě dostala Jeptiška na křídle letadla alá Pan Tau, ještě mohla zatančit..... ()

Reklama

Argondia odpad!

všechny recenze uživatele

Další takzvaný mysteriózní horor, který je spíše nepovedenou parodií. Uhozený příběh, špatní herci, záplava klišé, nejapných hlášek a triků, které mi byly k smíchu (jeptiščin škleb a rádoby děsivá scéna v letadle). Utrpení od začátku do konce. Rozuzlení příběhu byla ubohost sama. Propadák jak má být. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Horrorový žáner dlhodobo trpí brutálnou absenciou originálnych príbehov. Zabaliť recyklát do relatívne vkusného balenia je síce menej barbarské, ako ho zabaliť do použitého zdrapu toaletného papiera, ale časy, keď bol hladný horrorový fanúšik vďačný aj za ten "pekný obal" sú už dávno preč. A mimochodom, mníška, vynárajúca sa z vane s chrupom po záručnej lehote vo vás vyvolá asi toľko strachu, ako deduško Večerníček navlečený v rubáši Belu Lugosiho. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Je celkem překvapující, že na tomhle ne moc povedeném filmu pracovala skupina lidí, o kterých si dovolím tvrdit, že svému oboru dost rozumí. Režisér Luis de la Madrid spolupracoval na takových filmech jako Devil’s Backbone nebo The Machinist. Tohle je jeho první samostatné dílo a asi to nebyl zrovna vrcholný start. Co se týče samotného scénáře, nebyl zas až tak špatný. Příběh o pomstychtivé jeptišce a vraždách podle svatých žen je určitě dobrým námětem, jenže to zpracování a uvedení filmu dost pokulhává. Navíc se ve filmu objevuje hodně nelogických po sobě jdoucích scén. No a ten konec nebudu raději komentovat. Sice jsem to pochopil, ale moc mi to nedalo. Určitě je dobré se na tento film podívat, ale ti kteří mají rádi španělské hororové klasiky by mohli být hodně zklamáni.Samotné ztvárnění ducha jeptišky bylo pěkné a určitě jedním z větších pozitiv filmu. Bylo vidět propracování do nejmenších detailů, a to je pro duchařiny jen dobře. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Luis de la Madrid soutěžil o Barcelonskou cenu v kategorii nejlepší režie. (Terva)

Reklama

Reklama