Reklama

Reklama

Ils

Obsahy(1)

Film je natočen podle skutečné události. Clémentine je učitelkou na francouzském gymnáziu v Bukurešti a Lucas je spisovatel. Tento páreček žije šťastně ve velkém domě, který se nachází kdesi uprostřed lesů. Jednou v noci se zcela změní jejich život. Ještě to nevědí, ale jsou pozorováni. Když nastane noc, Clémentine a Lucas zjistí, že "ONI" jsou tady... všude... také v jejich domě. Kdo jsou oni? Co chtějí? Odpovědi mohou být hrůzostrašné. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (516)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Kulervoucí debut francouzské dvojice Palud - Moreau, kteří si svou pověst nadaných tvůrců posrali americkým remakem Oka. Ils je totiž parádní ukázkou toho, na čem mají být horory vlastně založeny. Neskutečně hutná atmosféra, spousta tmy, naslouchání znepokojivým zvukům a tajemný, skoro až neviditelný nepřítel. Už úvodní scéna má tolik napětí, o kterých si většina spřízněných hororů může nechat zdát. Žádná přehnaná brutalita, většina násilí proběhne mimo záběr. Tady jde hlavně o strach z neznáma, sebezničující paniku a marný boj o holý život. Závěr je díky tomu vskutku mrazivý. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoiler**Tak já si hodně dlouho myslel, že vraždí duchové a ona to nakonec byla cigáňata. No jo, země původu: Rumunsko. Mohlo mě to napadnout.**Konec Spoileru Horor, myslím že zde to slovo můžeme s klidem použít, takže horor je naprosto schématická záležitost. Tvůrci mají očividně hodně nastudováno. Skoro mi vše přišlo, jako takový amatérský film, ale samozřejmě té nejvyšší kvality. Film skutečně postupuje podle všech zákonitostí hororu. Přesně víte, kdy se připravit na leknutí a kdy by mělo přijít mrazení v zádech, proto se taky nic z toho nedostaví. A hudba je pro horor naprosto typickou záležitostí. Tudíž je zde potřeba film pochválit. Po té řemeslné stránce je zvládnut skutečně precizně, ale tak nějak v něm chybí něco navíc. Škoda, že hlavní hrdinové nepobrali více sympatičnosti. Kdybych dal 3*, tak bych ostatním filmům ublížil, takže to budou takové pěkné 2*. ()

Reklama

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Tísnivý, utlačovaný strach v útěku před něčím NEVIDITELNÝM a hlavně nevyhnutelným. V ILS jsme se seznámily s výbornou atmosférou zvuků. Trochu mi Paludovo řemeslo připomnělo prostředí Blair witch. Kamera se zvukem v hlavní roli. Pokud si ILS pustíte v noci máte se na co těšit. ***** Možným úpadkem hodnocení může ovlivnit závěr, který nemusí každému pasovat. Pro mě oba palce nahoru. ***** ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Co děti, mají si kde hrát...? Slušelo by se říct, že mě po tomhle hororu z kategorie "odnaučím vás chodit v noci na záchod" do Rumunska už nikdy nikdo nedostane, jenže já si bez své party a našich dobrodružství v lesích a horách Karpat už neumím představit léto a to si přece nenechám zkazit něčím, co je nade vší pochybnost jen pomlouvačná urban legend. Navíc mi kolegové z IMDB tvrdí, že se to "based on true event" netýká Rumunska, ale ČR. Tak díky, to mě fakt uklidnilo... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Když dlouho nepijete alkohol, tak se pak ožerete i po malém množství. Stejné je to s horory. Dlouho jsem žádný neviděl, a proto jsem měl u tohohle dost strach. Natočené je to velice slušně a režisér strašně dlouho neukáže vraha. Jednu chvíli jsem si myslel, že ho snad neukáže ani jednou za celej film. Ta závěrečná lesní přituhovačka zdaleka nebyla tak dobrá, jak začátek v domě. Celkové vyvrcholení mě ale nezklamalo. Pro mě je tento film dalším důkazem, že francouzi vládnou modernímu hororu. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (9)

  • Tvorcom po odprezentovaní filmu vyčítali, že sa inšpirovali projektmi typu Blair Witch (1999) pri natáčaní scén. Režiséri však túto inšpiráciu striktne odmietli. (Arsenal83)
  • Dům, ve kterém se odehrává převážná část filmu, se nachází v rumunské Bukurešti. Dům je tak velký, že produkce nebyla schopna obstarat k natáčení veškeré jeho prostory. (Hrabka)

Reklama

Reklama