Reklama

Reklama

Pravěk útočí

(seriál)
  • Velká Británie Primeval (více)
Velká Británie / Německo / Francie, (2007–2011), 27 h 10 min (Minutáž: 42–48 min)

Hrají:

Douglas Henshall, Lucy Brown, Andrew Lee Potts, Hannah Spearritt, Juliet Aubrey, James Murray, Ben Miller, Mark Wakeling, Laila Rouass, Jake Curran (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(36)

Obsahy(1)

Osm let uplynulo od tajemného zmizení manželky profesora Nicka Cuttera. Helen Cutter měla provádět výzkum v lesích, který se týkal neznámého obrovského zvířete. Po 8 letech se její manžel dostává na stejné místo za stejným účelem, ale nečekaně objeví kromě obrovského dinosaura také zvláštní anomálie. Ta dovoluje procházet mezi dvěma obdobími v historii země. Mezi přítomností a velmi vzdálenou minulostí, obdobím Křídy. Po tomto obrovském objevu je profesor Cutter a jeho výzkumný tým nucen stát se tajným vyšetřovacím týmem vytvořeným Ministerstvem vnitra. Postupně začnou odkrývat tajemství existence a hlavně vzniku anomálií, které se začnou objevovat velmi často a na velmi zvláštních místech. K tomu všemu se ještě profesoru Cutterovi začíná zjevovat jeho pravděpodobně mrtvá manželka Helen... (Djkoma)

(více)

Recenze uživatele Drky k tomuto seriálu (1)

Pravěk útočí (2007) 

Podle mého názoru je tento seriál u nás špatně přeložen do češtiny, protože se nejedná o Pravěk, který útočí, ale jedná se o roztodivné potvůrky, které jen občas útočí. Primeval totiž není pouze o pravěku, ale i o budoucnosti. To ovšem nic nemění na tom, že seriál mě hodně baví a vždy jsem napnutý co zase přinese další díl. Možná bych ovšem uvítal trošku jinou formu seriálu, myslím tím ne každý díl nový příběh, ale zdlouhavější děj ve více dílech. Další věc, která mě na tomto seriálu štve(asi nejvíce) je to, že ztrácí své hlavní hrdiny a dosti hloupě a nečekaně - vždy se dalo jednat úplně jinak a hrdinové mohli přežít! Zdejší nízké hodnocení může být dáno i tím nedoslovným překladem do češtiny! Já to ovšem prokoukl, takže 4* a hodnocení 80% ()

Reklama

Reklama