Reklama

Reklama

Pravěk útočí

(seriál)
  • Velká Británie Primeval (více)
Velká Británie / Německo / Francie, (2007–2011), 27 h 10 min (Minutáž: 42–48 min)

Hrají:

Douglas Henshall, Lucy Brown, Andrew Lee Potts, Hannah Spearritt, Juliet Aubrey, James Murray, Ben Miller, Mark Wakeling, Laila Rouass, Jake Curran (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(36)

Obsahy(1)

Osm let uplynulo od tajemného zmizení manželky profesora Nicka Cuttera. Helen Cutter měla provádět výzkum v lesích, který se týkal neznámého obrovského zvířete. Po 8 letech se její manžel dostává na stejné místo za stejným účelem, ale nečekaně objeví kromě obrovského dinosaura také zvláštní anomálie. Ta dovoluje procházet mezi dvěma obdobími v historii země. Mezi přítomností a velmi vzdálenou minulostí, obdobím Křídy. Po tomto obrovském objevu je profesor Cutter a jeho výzkumný tým nucen stát se tajným vyšetřovacím týmem vytvořeným Ministerstvem vnitra. Postupně začnou odkrývat tajemství existence a hlavně vzniku anomálií, které se začnou objevovat velmi často a na velmi zvláštních místech. K tomu všemu se ještě profesoru Cutterovi začíná zjevovat jeho pravděpodobně mrtvá manželka Helen... (Djkoma)

(více)

Recenze uživatele M.a.t.t. k tomuto seriálu (1)

Pravěk útočí (2007) 

Za odvahu a nápad majú tvorcovia Primevalu uznanie. Spočiatku je naviac potenciál zúžitkovávaný zaujímavým spôsobom, tématika anomálií a cestovania v čase baví a veľkým plusom je aj typický britský humor, bez ktorého by seriál asi nefungoval. Jedinou výraznou slabinou je vlastne len kvalita trikov. Lenže všetky spomenuté pozítíva platia len do istej doby. Neustále zmeny v hereckej zostave, sú aj napriek čiastočnému oživeniu problematické a seriál postupne straca akékoľvek zaujímavé smerovanie, vrší jedno klišé na druhé a ešte k tomu dosť nezaujímavým spôsobom. Pád do priemerných a časom až podpriemerných vôd, z ktorých sa vytráca humor a už aj tá naivita prekáža čoraz viac, bol vlastne len logickým vyústením. 50% ()

Reklama

Reklama