Reklama

Reklama

Pravěk útočí

(seriál)
  • Velká Británie Primeval (více)
Velká Británie / Německo / Francie, (2007–2011), 27 h 10 min (Minutáž: 42–48 min)

Hrají:

Douglas Henshall, Lucy Brown, Andrew Lee Potts, Hannah Spearritt, Juliet Aubrey, James Murray, Ben Miller, Mark Wakeling, Laila Rouass, Jake Curran (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(36)

Obsahy(1)

Osm let uplynulo od tajemného zmizení manželky profesora Nicka Cuttera. Helen Cutter měla provádět výzkum v lesích, který se týkal neznámého obrovského zvířete. Po 8 letech se její manžel dostává na stejné místo za stejným účelem, ale nečekaně objeví kromě obrovského dinosaura také zvláštní anomálie. Ta dovoluje procházet mezi dvěma obdobími v historii země. Mezi přítomností a velmi vzdálenou minulostí, obdobím Křídy. Po tomto obrovském objevu je profesor Cutter a jeho výzkumný tým nucen stát se tajným vyšetřovacím týmem vytvořeným Ministerstvem vnitra. Postupně začnou odkrývat tajemství existence a hlavně vzniku anomálií, které se začnou objevovat velmi často a na velmi zvláštních místech. K tomu všemu se ještě profesoru Cutterovi začíná zjevovat jeho pravděpodobně mrtvá manželka Helen... (Djkoma)

(více)

Recenze uživatele Damnsinead k tomuto seriálu (4)

Pravěk útočí (2007) 

Vybíjená s dinosaury. Byla by to docela fajn blbinka, ale ty postavy! Tady je máme: Cutter -vůdce party s charismatem prodavače z místní trafiky. Stephen a Claudia -dekorace, výplně do milostného trojúhelníku. Abby -miss fanservice, ale má rozum a je hodně akční. Zřejmě nejlepší postava. Connor -makekýn, co je hrozně chytrý, ale chování tomu neodpovídá. Někdy kolem třetí řady prodělal jakýs takýs vývoj v docela sympatickou postavu. Helen -zřejmě "sexy" teroristka? Dinosauři ten dekolt určitě ocenili. Lester -sarkastický komentátor. Jenny -druhá Claudia.  Becker -po všem střílí, a tváří se kysele. Sarah -Mary Sue. Danny -další vůdce., s rozumem jako tři dny starý pes. Jess -třetí Claudia. Emily-akční a zajímavá, další sympatická postava. Matt -druhý Cutter. Je jich tam víc, ale ti ostatní nestojí za zmínku. A nepamatuju seriál, kde by hlavní postavy umíraly tak antiklimatickým způsobem. Výstřel, a je pryč, chramst, a je pryč. Někdo prostě zmizí, a už není. Ne že by to nějak ovlivnilo dění v seriálu. Co se týče dějové linky, je to prosté. Otevře se anomálie, vyběhne nějaká zubatá příšera, nadělá hodně paseky, tým ji zažene zpátky a je konec. V další epizodě se všechno opakuje. Asi není známo dost druhů pravěkých potvor, tak si tvůrci museli nějaké navymýšlet. Ale od čtvrté řady šla laťka hodně nahoru. Konečně se něco začalo dít a některé postavy dokonce prodělaly vývoj. To s tím nemohli přijít dřív? Kdyby to tak šlo od první řady, bylo by to na solidní čtyři hvězdy.  Takhle je to s odřenýma ušima průměr. ()

Die andere Seite (2007) (S01E01) 

Ochotnické divadlo s vysokým rozpočtem. Když pominu ty herecké výkony, je na pováženou, že se tu blbosti kupí hned od začátku. Objeví se anomálie, která umožňuje procházet do pravěku, dinosauři začnou pobíhat po městě, ale všichni jsou v klidu. Když jeden úchvatný vědec a nějaká týpek se zbraní frajersky projdou do pravěku, nemají žádný ochranný oblek. Nekoná se žádné odebírání vzorků, to nikoho nezajímá. Hlavně že našli botu. No a když několikatunového dinosaura srazíte autem, auto je bez jediného škrábnutí.  Nebýt ještěráka Rexe, nebylo by se na co koukat. 15% ()

Série 2 (2008) (S02) 

To je tak krásně blbý. Coby komedie brilantní. ()

Série 4 (2011) (S04) 

Konečně něco jiného než vybíjená s příšerama. První dvě epizody ze 4. řady byly sice tak nezáživné, že jsem zvažovala seriál nechat, ale po třetí epizodě se to začalo obracet k lepšímu. Hodně lepšímu. Lidi cestující časem jsou prostě o hodně zajímavější než monstra dělající paseku v současnosti. Škoda jenom, že to trvalo tři řady, než to tvůrci seriálu pochopili. ()

Reklama

Reklama