Reklama

Reklama

Řekni, kdo tě zabil

(seriál)
  • USA Pushing Daisies (více)
USA, (2007–2008), 16 h 2 min (Minutáž: 41–55 min)

Tvůrci:

Bryan Fuller

Hudba:

Jim Dooley

Hrají:

Lee Pace, Anna Friel, Chi McBride, Ellen Greene, Swoosie Kurtz, Kristin Chenoweth, Jim Dale, Mike White, Julia Campbell, Paul Reubens, Audrey Wasilewski (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Když je Ned malý kluk, zjistí, že má schopnost přivádět mrtvé zpět k životu pouhým dotykem. Ovšem na pouhou minutu, protože po uplynutí oněch šedesáti sekund musí jiný živý zemřít a zaujmout tak místo oživeného. Naštěstí může Ned život i vzít a to druhým dotekem. Dá se dohromady se soukromým detektivem, oživuje oběti zločinů a ptá se jich, kdo je zabil. Pak si rozdělí odměnu za zatčení. Ano, šlo to krásně, než se jednou z mrtvých stala Nedova dávná láska, dívka jménem Chuck, a Ned se rozhodl, že ji nemůže nechat zemřít. To ovšem znamená, že se jí nikdy nesmí dotknout... (Kessler)

(více)

Recenze (273)

VasaX 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejpříjemnějších seriálů co jsem měl tu čest za poslední dobu vidět. Pekař koláčů Ned s jedinou ale o to významnější paranormální dovedností oživovat mrtvé, alespoň tedy v jistém smyslu, soukromý detektiv Emerson se svým, pro mě velmi zábavným, smyslem pro humor, a vůbec všechny hlavní a často i vedlejší či epizodní charaktery co tu jsou, mají své jedinečné kouzlo, a ať jsou vám jako charaktery sympatické či nikoli, příjemné či nepříjemné, stejně člověka nakonec uchvátí a budou bavit. Škoda jen té nedotažené druhé série... oproti některým slátaninám co už jedou pomalu třetí sezónu a to téměř o dvojnásobném počtu dílů, je škoda že tady to nepokračuje dál... nezbývá než doufat. ()

Magneto 

všechny recenze uživatele

Úžasný seriál kombinujúci výtvarnú a dramaturgickú stránku filmov Tima Burtona ako napr. Big Fish, alebo Lemony Snicket...Kúzelná atmosféra, morbídny ale nevinný humor a zaujímavé obsadenie. Tento seriál som si obľúbil hneď od prvých minút....Zápletka je typicky burtonovská a som zvedavý ako si s ňou tvorcovia budú pohrávať v ďalších dieloch... ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Tak to je moje. Kouzelnou barevností mi to připomínalo Penelope. Ta atmosféra podle mě hrála v seriálu velkou roli. Taky se mi líbí malý počet dílů, což zaručilo, že se seriál nestihl zkazit, jak to mu zpravidla bývá. Herci byli perfektní od Lee Pace, přes Annu Fiel až po Chi McBride (můj osobní favorit v tomto seriálu), no a tetičky nebyly jiné než perfektní. Jediný, kdo mi tu vadil, byla Kristin Chenoweth - tu jako herečku nemám vůbec ráda a vadí mi snad všude v čem jsem ji viděla. Díly vás nikdy nenudí, střídá se tu vtip, občas napětí (i když abych pravdu řekla, poslední díly jsem viděla s českým dabingem a tam mě velmi mrzelo že v podstatě už od začátku jsem věděla kdo je ten bídák, jelikož ho vždy - aspoň v těch 4 dílech- daboval Vaculík), láska, absurdita, magičnost. A to vše je zabaleno, jak už jsem se zmínila, v krásné přímo pohádkově magické barevné atmosféře. ()

Zbyisek 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se dostal k tomuto nepříliš známému a nepříliš tradičně pojatému seriálu. Hned první díl diváka upoutá svým vizuálním pojetím, ale i zajímavou myšlenkou. Barevné, veselé, někdy až křiklavé prostředí, různé počítačové efekty, plno sedmikrásek a dalších kytiček. K tomu zvláštní schopnost hlavního hrdiny, okolo které se vše točí a o zábavu je postaráno. Některé díly jsou zajímavější, některé méně. Občas padne nějaký hodně povedený vtípek, občas zase dojde k nějakému zajímavému a nečekanému zvratu. Co mi na seriálu trochu vadilo byl fakt, že stále dokola opakoval, co se vlastně stalo. Na začátku každého dílu v klasickém "Previously on Pushing Daisies" se nám vlastně zopakovalo vše, co se událo v prvním dílu plus občas něco navíc z dílu posledního. Stále dokola poslouchat věty jako "What if you didn't have to be dead?" a "You touch murder victims, ask who killed them. Touch them again, back to being dead and you collect the reward?" se po takových 3 dílech ohrálo. Po tolika dílech snad už každý divák ví, o co tady vlastně běží. Navíc přílišné opakování bylo často i uvnitř dílů. Celkově ale působí seriál svěže a příjemně, slabší díly vyrovnají díly zábavnější. Takže pokud máte rádi úsměvné romantické fantasy s detektivními příběhy vybarvenými v těch nejpestřejších barvách, je tento seriál pro vás. 77% ()

easaque 

všechny recenze uživatele

„-3*“ Tlačit sedmikrásky je hezký název a vlastně i námět sitcomu je příjemný a bavil mě …. ale jen tak první tři díly, protože se téma pro mě vyčerpalo a už se jen vše opakuje a mě to začalo nudit. Ale nechci přehnaně kritizovat, protože se na to hezky kouká a mozek si odpočine. Taky humor mi byl blízký, stejně jako herecké obsazení. Proto jsem si ještě pustil poslední dva díly, abych si potvrdil si, že jsem mezitím o nic nepřišel ;-).  Takže vlastně ani nedivím vysokému umístění mezi oblíbenými seriály a třeba se u nějakého dílu zaseknu, pokud to budou zase někdy dávat v TV.  [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ]  ()

Galerie (391)

Zajímavosti (18)

  • Alfredo (Raúl Esparza) zmíní, že jeho homeopatické tinktury jsou „schválené od FDA“. Všechny rostlinné roztoky a homeopatické přípravky přitom nemohou být nikdy schválené od FDA, protože jsou mimo jejich jurisdikci. (TaNya_)

Související novinky

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

01.11.2022

Zatímco poslední celovečerní příspěvek do jedné z nejpopulárnějších hororových sérií všech dob dorazil do kin už před dlouhými třinácti lety a dalšího filmu se kvůli tvůrčím sporům o práva na… (více)

Konkurence pro Dextera? Hannibal Lecter!

Konkurence pro Dextera? Hannibal Lecter!

14.09.2011

Slavný filmový kanibal se přesouvá do televize. Francouzské studio Gaumont založilo novou divizi, která bude produkovat televizní seriály. A hned uzavřelo smlouvu s Marthou de Laurentiis. Známý… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno