Reklama

Reklama

Řekni, kdo tě zabil

(seriál)
  • USA Pushing Daisies (více)
USA, (2007–2008), 16 h 2 min (Minutáž: 41–55 min)

Tvůrci:

Bryan Fuller

Hudba:

Jim Dooley

Hrají:

Lee Pace, Anna Friel, Chi McBride, Ellen Greene, Swoosie Kurtz, Kristin Chenoweth, Jim Dale, Mike White, Julia Campbell, Paul Reubens, Audrey Wasilewski (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Když je Ned malý kluk, zjistí, že má schopnost přivádět mrtvé zpět k životu pouhým dotykem. Ovšem na pouhou minutu, protože po uplynutí oněch šedesáti sekund musí jiný živý zemřít a zaujmout tak místo oživeného. Naštěstí může Ned život i vzít a to druhým dotekem. Dá se dohromady se soukromým detektivem, oživuje oběti zločinů a ptá se jich, kdo je zabil. Pak si rozdělí odměnu za zatčení. Ano, šlo to krásně, než se jednou z mrtvých stala Nedova dávná láska, dívka jménem Chuck, a Ned se rozhodl, že ji nemůže nechat zemřít. To ovšem znamená, že se jí nikdy nesmí dotknout... (Kessler)

(více)

Recenze (272)

Handle 

všechny recenze uživatele

Nápad seriálů byl velmi nadějný (i když podobných kousků je taky mraky, viz. ''A co když je to pravda?'') zpracování je taky originální, herci mi nevadí, ale když se mě někdo zeptá jestli se mi to líbí, tak stejně řeknu, že je to kravina. Tohle mohlo dopadnout mnohem líp, mělo to velký potenciál, pro mě bohužel skutek utek.. Nebaví mě to. Vtipy nejsou dobré, jako komedie to nefunguje, snad jediný, co se mi vždycky líbí je, jak se hl. postavy mají rádi, ale nemůžou se dotknout.. Toť vše. Nechápu, z čeho jsou lidi tak odvařený, ale nikomu to samozřejmně brát nebudu. :) ()

Zbyisek 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se dostal k tomuto nepříliš známému a nepříliš tradičně pojatému seriálu. Hned první díl diváka upoutá svým vizuálním pojetím, ale i zajímavou myšlenkou. Barevné, veselé, někdy až křiklavé prostředí, různé počítačové efekty, plno sedmikrásek a dalších kytiček. K tomu zvláštní schopnost hlavního hrdiny, okolo které se vše točí a o zábavu je postaráno. Některé díly jsou zajímavější, některé méně. Občas padne nějaký hodně povedený vtípek, občas zase dojde k nějakému zajímavému a nečekanému zvratu. Co mi na seriálu trochu vadilo byl fakt, že stále dokola opakoval, co se vlastně stalo. Na začátku každého dílu v klasickém "Previously on Pushing Daisies" se nám vlastně zopakovalo vše, co se událo v prvním dílu plus občas něco navíc z dílu posledního. Stále dokola poslouchat věty jako "What if you didn't have to be dead?" a "You touch murder victims, ask who killed them. Touch them again, back to being dead and you collect the reward?" se po takových 3 dílech ohrálo. Po tolika dílech snad už každý divák ví, o co tady vlastně běží. Navíc přílišné opakování bylo často i uvnitř dílů. Celkově ale působí seriál svěže a příjemně, slabší díly vyrovnají díly zábavnější. Takže pokud máte rádi úsměvné romantické fantasy s detektivními příběhy vybarvenými v těch nejpestřejších barvách, je tento seriál pro vás. 77% ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Malý Ned dokázal pouhým dotykem přivést k životu vše mrtvé. Ten dotyk byl dar, který dostal, ale těžko říct, kdo mu ho dal. Nebyl v krabici, neměl návod ani záruční list. Prostě byl….. 1. série Máte rádi zázraky? Vypravěčskou poetiku jako měla třeba... Amélie? Fantasticky (třeba Burtonovsky...) barevná filmová políčka? Nebaví vás sáhodlouhý detektivní dedukce a laboratorní rozbory stop a zločinců? Chcete místo detektivního týmu raději Šípkovou Růženku Annu Friel? A místo drastických úmrtí raději smrt přičichnutím se spoustou (?) romantiky? TAK JSTE TADY DOBŘE! V těchto příbězích je totiž krimi jen omáčkou pro hodně mluvení a pravidla ,,dotyku“ jsou velmi nešťastná. Ale dotek přece potřebujeme všichni…! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Kriminálka Miami (atd..) je nuda. Já chci vidět hezkou holku a mít touhu chytit ji za ruku. 2.) Umřít výstřelem z pistole umí každej. Já chci víc! 3.) Jsem na sladký a za koláč jsem ochoten dát i bod! 4.) Mám ,,smrtelnou“ alergii. PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * 2. série Po třetím díle to VZDÁVÁM !!! Tenhle přeslazenej seriálek prostě není pro mě. Nic převratnýho se tu neděje, pořád je to to samý dokola.... Hodnocení nechávám, protože proti nikomu nic špatnýho nemám. Jen mě to nebaví! ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

"Everything we do is a choice. Oatmeal or cereal, highway or sidestreets, kiss her or keep her. We make choices, and we live with consequences." Originální seriál s neskutečně unikátní atmosférou i stylizací, rychle ubíhajícím dějem a sympatickými postavami a herci, který dokáže být jak napínavý tak vtipný tak dojemný a přitom všem příjemně pohodový a romantický bez toho, aniž by upadl do klasické americké telenovely (i když druhá série k tomu bohužel v jednom místě silně skloňuje, ale naštěstí se včas probere). Škoda, že je tak málo dílů, protože hodně věcí by si zasloužilo dovysvětlení. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Seriálové zjevení z jiného světa - nezapomenutelně vizuálně svébytné, a vlastně i celkovým projevem a humorem stylové jako... no... já vlastně nevím. Něco takhle šíleně barevného a natřískaného odkazy, parodiemi, poctami a kdo ví čím ještě, co by ale působilo dojmem, že tohle je přesně to co tvůrci chtěli, a co hlavně dokázalo to šílenství se ctí ustát, jsem asi vážně ještě neviděl. Při oživovačkách si sice nejednou vzpomenete na Beetlejuice, ale pokud se týká celku, kreace Tima Burtona jsou ve srovnání s příhodami neustále stresovaného Koláčníka a jeho přátel slabý čajíček. Buď si to zamilujete nebo po prvním dílu pohrdlivě vyprsknete, že tohle ten Sonnenfeld fakt přehnal. Přehnal, ale kulometné jazykové hrátky v kombinaci s vytěžováním šestákových noirových klišé ve jménu zábavy dokáží ve spojení s absurdními zápletkami z těchhle detektivních pohádek pro dospělé udělat málem legendu. Legendu, která bohužel skončila zcela evidentně předčasně a hodně narychlo. Poslední díl nechává otevřených příliš mnoho otázek, a závěrečný konkluzivní voiceover je asi tak přirozený jako umělohmotný exteriér Kristin Chenoweth. Nezbývá než doufat, že dojde na natočení té závěrečné minisérie, o které se Sonnenfeld před časem kdesi zmínil. Kouzelná Charlotte "Chuck" Charles, třeštidlo s kňouravým hláskem Olive Snook, hustohustý detektiv Emerson Cod, a samozřejmě Ned "Magic Finger" Pie-Maker by si to rozhodně zasloužili. Kdybych měl vypočítávat každý moment, kdy jsem smíchy málem spadl ze židle, bylo by to ještě na dlouho. Takže vyberu "jenom" včelí úl, jeptišky v zelenotyrkysových hábitech, Vertigo, klaunské autíčko, norské kriminalisty a Pigbyho, což vám absolutně nic neřekne, a budu doufat, že se chytnete na moje doporučení - protože jenom kvůli tomu závěru, za který tvůrci nemohli, nemůžu dát plnou palbu. 90% PS: I český překlad a dabing jsou vynikající. ()

Galerie (391)

Zajímavosti (18)

  • Jim Dale, který dělá v seriálu vypravěče, je v USA známý také tím, že namluvil čtenou verzi Harryho Pottera. (Dino07)
  • Seriál byl v roce 2009 nominován na pět cen Emmy, odnesl si čtyři (Kristin Chenoweth za roli Olive, umělecký vedoucí, kostýmy, makeup). (Lennie)
  • V 7. epizodě 2. série s názvem "Bohatým brát" se malý Ned (Field Cate) pokouší oživit hada a králíka svého indského kamaráda. Oživuje je na hromadě suchého listí, které však navzdory předešlým tvrzením při doteku s Nedem (Lee Pace) zůstalo stále suché. (Rimer545)

Související novinky

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

01.11.2022

Zatímco poslední celovečerní příspěvek do jedné z nejpopulárnějších hororových sérií všech dob dorazil do kin už před dlouhými třinácti lety a dalšího filmu se kvůli tvůrčím sporům o práva na… (více)

Konkurence pro Dextera? Hannibal Lecter!

Konkurence pro Dextera? Hannibal Lecter!

14.09.2011

Slavný filmový kanibal se přesouvá do televize. Francouzské studio Gaumont založilo novou divizi, která bude produkovat televizní seriály. A hned uzavřelo smlouvu s Marthou de Laurentiis. Známý… (více)

Reklama

Reklama