Reklama

Reklama

Jack je chudý chlapec, který miluje prastaré povídky a legendy. Mezi jeho nejoblíbenější patří pověst o moudrém králi Ericovi, o kouzelných fazolích a obrech. Při snaze prodat starého koně s povozem dostane výměnou vzácné kouzelné fazole, za něž je mu v mnišském klášteře přislíbena bohatá odměna. Než však získá příležitost fazole odevzdat, na vlastní kůži se přesvědčí, že mohou způsobit velké trable. Naneštěstí se v tu chvíli nachází v jeho domě zatoulaná princezna Isabella, která se vydala za vlastním dobrodružstvím. Obří fazolový stonek, který vyroste ze zapadlé fazole, odnese dům i s ní vysoko nad mraky do země obrů. Jack se okamžitě vydává na cestu za záchranou princezny Isabelly. (TV Nova)

(více)

Recenze (857)

burton odpad!

všechny recenze uživatele

Hnusná "pohádka". Pitomě laskavý král s vizáží černého korzára, téměř geniální Jack s vizáží retarda, nijaká princezna a zrůdní, nechutní, oslintaní obři, ne nepodobní Skurutům. Totální pohádkové porno. ()

HH 

všechny recenze uživatele

Hezká, ale poněkud sterilně pojatá pohádka. Z některých scén by se dalo vytěžit víc a i animace mohla být o fous lepší, uvážíme-li, že film byl natočen v roce 2013. Půl hvězdičky navíc za standardně dobrého Stanleye Tucciho, naopak půl hvězdy dolů za nevyužitý potenciál Billa Nighyho, který vlastně neměl co hrát... ()

goni 

všechny recenze uživatele

Tato pohodova oddychovka pre nenarocneho divaka obsahuje vsetko, co ma mat kazda spravna rozpravka - boj dobra a zla, lasku medzi princeznou a poddanym, mudreho a spravodliveho krala a oddaneho rytiera ako aj podleho radcu. Atmosferu dotvaraju krasne vizualne efekty v 3D a velmi dobre zvladnuty proporcionalny rozdiel medzi ludmi a obrami [36/2013]. ()

Vorima 

všechny recenze uživatele

V rámci "fantasy pro děti/pohádky" je to fajn a zasloužilo by si to i 4 hvězdy, ale pro dospělé tomu něco chybí. Minimálně kvalitní grafické zpracování, které alespoň v první části je z dnešního pohled dost hrozné. Ale v 90. letech by to asi bylo dostatečné. Dnes bohužel ne. ()

Karmyn 

všechny recenze uživatele

Jo u tohohle filmu jsem se celkem bavila. Měla jsem strach, že to zase bude pojaté podobně jako Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic nebo Sněhurka a Lovec ale nakonec né, je to pěkná pohádková fantasy. Obři josu skvělý, že člověku opravdu nahánějí strach. Jen bych neřekla, že je to zrovna pohádka pro děti (to ukusování hlav a podobně). Co mě na tehlé pohádce se moc líbilo, SPOILER že snad poprve je král ochotný obětovat svojí dceru pro ochranu celé země a není to hlupák. ()

Yancl 

všechny recenze uživatele

S klidným srdcem mohu tvrdit, že takhle nějak si představuji moderní pohádku zahalenou do stylového fantasy kabátu. Je to přesně ten typ filmu, který pojme celou věkovou skupinu, od menších dětí až po seniory. Základ příběhu tvoří stará pohádka "Jack a kouzelná fazolka", ale tvůrci to vzali po svém a dodali ten správný šmrnc. Především po audiovizuální stránce není co vytknout, design obrů je fantastický a po stránce kostýmu opět výborná práce. Člověk by se až divil, že se takové rozsáhlejší fantasy vyprávění vlezlo do 2 hodin. Naštěstí není v příběhu výraznější hluché místo, které by nudilo, ba naopak je celkový děj dobře doladěn a sympaticky se na to kouká. Možná mi chyběla rozsáhlejší akce nebo napínavější atmosféra, což ale neubírá na celkovém zážitku z filmu, který asi nebude po boku epických filmů typu 'Pán prstenů', ale určitě se zařadí do kolonky kvalitních filmů .. [82%] ()

Ondr@932 

všechny recenze uživatele

Jack a Obři je pěkné dobrodružství, neboli pohádka pro děti i dospělé ... Pěkné triky, napětí, láska, obři co víc si přát ... :-) Ale pořád mi tam něco chybělo, ale nevím co ... Nebo - li chvílemi to obsahově i trochu drhlo se mě zdá. Ale jinak jsem velmi uspokojen. Viděno v kině: 60% ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Milovníky pohádek Jack a obři jistě zaujme, protože je příběh hodně pohádkovej. Nicméně, už jen vzhledem ke jménu režiséra bych očekával, že právě tahle pohádka bude pojata tak trochu jinak. Střet lidstvo vs. kanibalský obři uplně vybízel k tomu, aby se z toho stala krvavější podívaná s temnou atmosférou, něco ve stylu Sněhurky a lovce, což je moderní pojetí "pohádek", který se mi fakt líbí. Moc bych za to nedal, že tohle ze štábu určitě někoho napadlo, ale kvůli ratingu to nejspíš nebylo prosaditelný. Kromě scénáře však bylo všecho na velice vysoký úrovni, ať už šlo o casting, triky nebo hudbu. Jenomže když mě příběh příliš nezaujme, těžko vždycky hledám důvod, proč označit snímek za nadprůměrnej a hodnej druhý projekce, tři silnější hvězdy. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Po ukážkach som k filmu pristupoval veľmi skepticky, ale našťastie Hoult v hlavnej úlohe nebol tak odpudivý ako sa javil v traileroch a z filmu sa nakoniec vykľula príjemná fantasy rozprávka. Nemá slabé miesta, vnútorná logika filmu drží pokope, stále sa je na čo pozerať a človek sa nenudí, čo je podporené aj kvalitným hereckým obsadením a v konečnom dôsledku veľmi slušnými trikmi. Záverečná invázia obrov mi už prišla byť k zvyšku filmu prilepená trochu nasilu, ale aspoň dodala epický rozmer a finále. Jednoznačne lepší film ako Oz, ale Singera je na takéto látky škoda. 7-/10 ()

emdvojka 

všechny recenze uživatele

Začnem od konca. Ten záver bol podľa mňa skvelý námet na druhý diel. Ale určite by zhltol oveľa viac chechtákov, pretože mať obrov v súčasnom mega meste, ako je Londýn, bude tvrdý oriešok. Čo sa týka Jacka a jeho priateľov, tak som spokojný, príbeh o lovcovi obrov je dobrý, triky tiež, herci ujdú a aj celkové spracovanie nie je na zahodenie. Film trvá skoro dve hodiny, ale nemôžem povedať, že by som sa nudil...akurát mi bolo ukradnuté kto tento boj medzi obrami a ľudmi prežije a kto nie. A to je v rozprávke dosť dôležite. ()

Kadas97 

všechny recenze uživatele

Lepšia verzia Jacka a fazule, plná bojov a dosť drsných killov. Napriek tomu, že sú tu postavy udupané, roztrhané, rozšliapané a rozmačkané nepreleje sa ani jedna kvapka krvi. Ani keď obrovi pukne hlava, vyletí slizké oko ale tekutina žiadna. Hlavný hrdina mohol byť aj sympatickejší, ale sympatie si získal vedúci královskej gardy. Dlho som si lámal hlavu, kde hral ten král a asi po hodine filmu mi došlo, že v Rallye smrti. Hudba rozprávková, digitálne efekty na vysokej úrovni a príbeh obohatený obro-ľudskou vojnou. Čo viac od rozprávky chcieť 6 z 10. ()

Blaogranas 

všechny recenze uživatele

Kdyby Jack nevypadal jako teplouš a celkem značná část scénáře nebyla tak kýčovitá, možná bych si to užil víc. Nicméně zejména za vizuální zpracování ty 4* dám. ()

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Pěkná stylová pohádka co má duši. Trochu slabší akce a málo napětí ale zbytek je v pohodě. Vizuální stránka výborná včetně 3D a výprava je super. Brian je prostě někdo kdo umí a udělá z filmu maximum. Herecké obsazení velice sympatické. Určitě se podívám znovu a rád. ()

Narayan 

všechny recenze uživatele

Téměř dvouhodinový digitální humus, který nedokáže zaujmout naprosto ničím. V hlavní roli totální nýmand, totální roštěnka, totálně nevýrazný záporák a obi wan kenobi v totálně teplé zbroji. Děsná nuda plná digitálních obřích ksichtů, rostoucích fazolí a ubíjejících dialogů. ()

Související novinky

Spielberg má vybráno

Spielberg má vybráno

17.06.2014

Robopocalypse, American Sniper, Thank You for Your Service, Gods and Kings, remake West Side Story, Montezuma, The Kidnapping of Edgardo Mortara. To jsou projekty, o jejichž režii se v minulých… (více)

Mad Max zachraňuje supermodelky

Mad Max zachraňuje supermodelky

19.06.2012

Tak v téhle postkatastrofické budoucnosti bude opravdu horko. Nejen proto, že se tradičně projedeme sluncem rozpálenou pustinou, ale hlavní kořistí, o kterou se porvou postapo pankáči v bizarních… (více)

2011, rok změn

2011, rok změn

23.12.2011

Rok 2011 byl v mnoha ohledech významný a průlomový. Byl rokem změn - ať už těch drobných v našich každodenních životech, nebo těch velkých, které začnou psát nové etapy osudů celých národů (politické… (více)

Bryan Singer: Namísto Excaliburu Galactica

Bryan Singer: Namísto Excaliburu Galactica

23.10.2011

„Otec filmových X-Men“ momentálně natáčí triky nabité fantasy dobrodružství Jack the Giant Killer. Pak chtěl v žánrových vodách zůstat s remakem kultovního Excaliburu Johna Boormana, ale studio… (více)

Reklama

Reklama