Reklama

Reklama

Preacher

(seriál)
  • Česko Kazatel (neoficiální název) (více)
Trailer 2
USA, (2016–2019), 33 h 48 min (Minutáž: 40–60 min)

Předloha:

Garth Ennis (komiks)

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Dominic Cooper, W. Earl Brown, Joe Gilgun, Elizabeth Perkins, Ruth Negga, Lucy Griffiths, Tabatha Shaun, Jamie Anne Allman, Brian Huskey, Ricky Mabe (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(43)

Jesse Custer, kazatel v jednom malém městě v Texasu, je dosti složitý případ. Má ho v moci jakási tajuplná entita, která mu propůjčuje nadpřirozenou sílu. Custer se ve společnosti své bývalé přítelkyně jménem Tulip a Ira Cassidyho vydává na cestu, aby - a to je míněno doslova - nalezl Boha. (AMC Czech)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (154)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Dominic Cooper nesklamal, postavu mu verím a na Kazateľa je rozhodne tou najlepšou voľbou, len sa ešte musel trochu rozohrať. Zato Tulip je sklamanie, ako herecky, tak i tým ako je napísaná. V komikse bola úplne skvelá, tu bohužiaľ nie. V Pilote sa vlastne nič nestalo, ale zoznámenie sa s postavami bolo skvelé a naozaj vo veľkom štýle. Prvá séria Preachera bola síce fajn, ale strašne sa vliekla a nič zaujímavého neukázala, naozaj som z nej nebol príliš nadšený. Jej posledný diel vo mne ale prebudil nádej v to, že by tá druhá mohla byť dobrá. A bola. Zatiaľ čo na tú prvú som pozeral vlastne tak nejako zo záujmu a zvedavosti, tá druhá ma úplne pohltila už od prvej minúty a ja som z nej úplne nadšený. Tretia ešte lepšia a tak môžem len s nadšením očakávať sériu štvrtú. ()

geklon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rogen a Preacher? No casting na jedničku. I ta kontroverzní Tulip je nakonec kopanec do prdele. Ale nevyváženost a zbytečná odlišnost od předlohy v momentech, kde je to zbytečné, je na palec dolů. Atmoška jak debil a celá vizualizace je ojedinělá. Včetně hudby, soundtracku a střihu. Ale kurva proč je z Cassidyho takovej vyměklej ubožáček. Komiksový Cass je zmrd a zmrdům........věčný (ne)svit (ne)poskvrněné mysly, héj? První serka je na procenta 77%. ()

Reklama

Kaceris 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ po prvých šiestich dielov musím uznať, že som s preacherom spokojný. Má to síce ešte miestami hluché miesta, ale pri tom koľko filmových referencií som počul, a kopec momentov a hlášok ktoré som už počul, tak mi to ani moc nevadí. Je ale zase pravda, že celé to ťahá hlavne Joseph Gilgun ktorý je proste neuveriteľne dobrý. Tak uvidíme, snáď to v budúcnosti potiahne, a vytiahne sa vyššie. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Vpravdě šílený seriál si žádá alespoň trochu šíleného diváka. 1) Spoiler. Zběhlý lupič, nyní kazatel (!) hledá Boha za pomoci svého kamaráda - irského upíra (!), a dále za pomoci tajemné síly zvané Genesis, po které pátrají dva gangsteroidní andělé (!) s vizáží a metodami Al Caponeových pistolníků. Dále ctěný divák spatří pár příšer skutečných a pár lidských a to všechno se děje na zelených pahorcích texaských._____ 2) V tomto ryze americkém seriálu, natáčeném v polopouštích Nového Mexika, vystupují v hlavních rolích 38letý Angličan Dominic Cooper (kazatel Jesse), 32letý přitažlivý Angličan Joseph Gilgun (upír Cassidy) a 34letá rodilá Etiopanka (žije v Anglii) Ruth Negga (Jesseova dívka Tulip). Bez zajímavosti není ani 19letý Ian Coletti (Eugene se zašitou pusou)._____ 3) Předlohu jsem samozřejmě nečetl. Ale kdyby byly všechny zfilmované komiksy takovéhle, možná bych se stal jejich fanouškem._____ 4) Abych nezapoměl - skvělá znělka._____ 5) Druhá řada ještě lepší. Zatímco v první řadě hledáme cestu k Pánu, ve druhé pak samotného Boha. Zvyšuji hodnocení na 5*._____ 6) Pro fajnšmekry uvádím složení nápoje proti nočním můrám, který se jmenuje Keltský skřítek. Je to panák whisky, panák medu a dva drobky jedu na krysy. Dobrou chuť._____ 7) 6. 2. 2019 - Třetí řada si drží úroveň předchozích, i když novinek je již podstatně méně. Seriál jí neskončil, i když možná měl. No, uvidíme, jak to dopadne._____ 8) 2.10.2020 - Spoiler. Čtvrtou řadou vše končí. První pointa jakž takž uspokojí, druhá o něco více. Třetí pak tvoří jakýsi závěrečný sentimentální bonbónek._____ Celkově však po konci cítím smutek, takhle to dopadnout nemělo. Ale neumím říci, jak mělo. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Komiksy nečtu, takže neznám ani tento, ale tohle by mohlo být něco pro mě. Já mám vůbec biblická fantasy takhle dost ráda a když se šikovně ve správném poměru zkombinuje smysluplný, napínavý příběh s pořádnou dávkou nadsázky (zdravím prvních pět řad SPN) je to teprve voda na můj mlýn. Proto můžu jen doufat, že se toho v dalších dílech dočkám, potenciál by tu byl. Hlavní trojka vypadá zajímavě, Tulip s upírem zatím zaujali spíš cool akcí než něčím osobnějším, ale to se jistě změní, a kazatele jsem si oblíbila téměř okamžitě. O dostatek drsnějších scén se vzhledem k tomu, že to jde na kabelovce taky nebojím, prostředí texaského zapadákova je více než stylové a country muzika přímo lahůdková. Neznalost předlohy beru jako výhodu, alespoň nebude o překvapení nouze. Teď už jen aby se má očekávání naplnila a budu spokojená. ()

Galerie (1 368)

Zajímavosti (24)

  • Herci Dominic Cooper (Jesse Custer) a Ruth Negga (Tulip O'Hare) za sebou mají komiksovou minulost. Ruth si zahrála Rainu v seriálu Agenti S.H.I.E.L.D. (od r. 2013) a Dominic ztvárňuje otce Iron Mana (2008)Howarda Starka. Obě postavy jsou ale od konkurenčního vydavatelství Marvel. (Miro_CZ)
  • Dominic Cooper a Ruth Negga boli v čase natáčania seriálu partnermi aj v reálnom živote, podobne ako ich seriálové postavy. (ČSFD)

Související novinky

Constantine definitivně končí

Constantine definitivně končí

08.06.2015

Americké televize zruší každý rok řadu seriálů, které si nenajdou fanouškovskou základnu. Obvykle jde o zcela originální projekty, o to podivnější je tedy osud seriálového Constantinea. Momentálně na… (více)

Hledá se režisér!

Hledá se režisér!

18.02.2011

Pro remake Vrány, komiksovou adaptaci Preacher a DiCapriovo finanční drama z Wall Street. Máte zájem? Bohužel, hollywoodská studia momentálně vyjednávají s poněkud zvučnějšími jmény ;-). Pojďme… (více)

Tak co dál, Darrene? Na Sibiř?

Tak co dál, Darrene? Na Sibiř?

10.10.2010

Nakonec to zřejmě všechno bude jen víření mediálních vod před premiérou jeho mysteriózního thrilleru Black Swan, ale momentálně to vypadá, že Darren Aronofsky je na roztrhání. Byla mu nabídnuta režie… (více)

Škrtáme a odsouváme na neurčito

Škrtáme a odsouváme na neurčito

21.04.2010

Začalo to včera Hobitem, dnes to bude horší. Nedávno dal od nové bondovky ruce pryč Sam Mendes, protože už asi věděl, co bude následovat. Než se studio MGM vzpamatuje, agent 007 si může vzít… (více)

Reklama

Reklama