Reklama

Reklama

Penny Cheneryová je žena v domácnosti a matka čtyř dětí. Dozvídá se o smrti své matky a vrací se do svého rodného domu. Její otec je těžce nemocný. I když o dostizích skoro nic neví, rozhodne se po něm převzít dostihové stáje ve Virginii a vsadit všechno na to, že kůň jménem Secretariat se stane šampiónem. S pomocí zkušeného trenéra Luciena Laurina si dokáže v ryze mužském byznysu získat respekt, řídit obchody a vychovat dostihového šampiona - držitele americké Trojkoruny a nejslavnějšího koně dostihové historie. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (167)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Pohádka pro dospělé. Ale nechal jsem se jí unést. Disney občas moc dobře ví, jak na diváka, to se musí nechat. Z počátku jen další sportovní film o outsiderovi (tentokrát v roli outsidera Diane Lane v životní roli), ze kterého se postupem času vyklube zážitek, který doporučím komukoli a kdykoli. Ke konci mě děj vůbec nikam nepustil a se zatajeným dechem jsem hlavnímu hrdinovi držel pěsti i přesto, že jsem už dávno věděl, jak všechno dopadne. Randall Wallace je bezpochyby rutinér, kterému se však pokaždé (Muž se železnou maskou, Údolí stínů) podařilo mě přikovat do křesla. Jsem rád, že se mu to povedlo i tentokrát. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě připadal chladnej, odtažitej a bez emocí. Co taky chcete od koně, ten toho většinou moc nenakecá. Vlastně jde jen o to, jestli kůň poběží rychle, nebo ještě rychlejc. No, pravda, pelášil nakonec parádně, ale mě to bylo celkem ukradený. Jak říkám, bez emocí. Přitom je film natočen svižně, nebo spíše velmi svižně, což oceňuju. Je to opravdu zvláštní film, nijak mě nezaujal, nezanechal ve mě téměř nic, ale přitom jsem ho slupnul jak malinu (se říká, ale já mám radši jahody...) na jeden zátah a vůbec jsem se nenudil. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Když se Penny dozví o smrti matky a těžké nemoci svého otce, rozhodne se sama převzít správu na rodinnou farmou zaměřenou na chov závodních koní. Bez zkušeností, jen s láskou ke koním a úctou k těm, kteří v oboru něco dokázali, společně s výstředním trenérem Lucienem Laurienem (John Malkovich), pozná talent v mladém koni pojmenovaném Secretariat. Na jeho budoucnost se rozhodne vsadit úplně všechno ... Na filmu je vidět, že pochází ze studia Walta Disneyho - je to totiž taková pohádka. Přes všechny klady, které film má (kamera, hudba, herecké obsazení) je to stále jen pohádka - od prvního okamžiku víte, jak celý film dopadne, a že onen koník všechny závody hezky vyhraje (omlouvám se těm, kteří čtou můj komentář a fakt netušili..). Takže to máme absenci jakékoliv zápletky, napětí či něčeho podobného - film se ubírá po nalajnované trase až do očekávaného závěru a titulků. Na druhé straně jej nelze úplně strhat, protože po technické stránce je natočený úžasně - ať už jde o sympatické scény v zákulisí velkého sportu, a nebo právě velmi akčně natočené dostihy. A kapitolou sama pro sebe je i herecké obsazení, které je také výborné - John Malkovich, Diane Lane, ale třebas i v menší roli Scott Glen... ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Standardní rodinný film, který vás nijak extrémně nezasáhne, ale jako kulisa do práce, kdy nemáte možnost sledovat každý záběr s každým detailem, je naprosto vyhovujícím adeptem. Původně jsem čekal film cílící na samotného koně jako hlavního protagonistu, nakonec je to spíše o jeho majitelích a jejich hamižné honbě za úspěchem. V tom tvůrce cením, že je i přes tenhle neduh nevykreslili jako nesympatické postavy, ale dokázali je diváku podat tak, aby je chápal a fandil jim. [viděno na Disney+ 8.10.2022] ()

Taninaca 

všechny recenze uživatele

Vděčný příběh o koni, co rád vyhrával...Ale dvě hodiny neutáhne ani Secretariat. Ta stopáž je vážně hrozně dlouhá a snímku vůbec nesluší. I když jsem počítala s tím , že Secretariat vyhraje, pokaždé když běžel, držela jsem palce a skoro nedýchala. Ale z dostihového prostředí se mi asi víc líbil Seabiscuit. Teď už jenom doufám, že se v Disney někdo zmíní o Železníkovi... ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Penny Chenery sledovala většinu natáčení. Chyběla pouze v době svého odpoledního šlofíka. (Anchi)
  • V jednej scéne odohrávajúcej sa v roku 1969, Bull Hancock (Fred Dalton Thompson) hovorí o Lucienovi Laurinovi (John Malkovich), že je "oblečený ako Super Fly". Film Super Fly však mal premiéru až v roku 1972. (U_S_O)
  • Vo filme sa objavila aj skutočná nahrávka z dostihového závodu Preakness Stakes (druhý závod The Triple Crown), keď rodina Tweedyovcov tento závod sledovala v TV. (U_S_O)

Reklama

Reklama