Reklama

Reklama

Studio Marvel uvádí film Doctor Strange o světoznámém neurochirurgovi Dr. Stephenu Strangovi, jehož život se změní po strašlivé dopravní nehodě, která mu znemožnila používat ruce. Když ho tradiční medicína zklame, je Strange nucen hledat uzdravení a naději jinde. A tak se vypraví na mystické, odloučené místo známé jako Kamar-Taj. Brzy zjistí, že Kamar-Taj není jen chrámem uzdravení, ale i základnou pro boj s temnými silami, jež chtějí zničit naši realitu. Zanedlouho si musí Strange – vybavený novými magickými schopnostmi – vybrat, zda se vrátí k původnímu životu plnému bohatství a slávy, anebo se všeho vzdá a bude bránit svět jako nejmocnější kouzelník ve vesmíru. (Falcon)

(více)

Videa (18)

Trailer 4

Recenze (1 261)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Když už člověk ví, že nemá čekat nějakou originalitu, ale zkrátka další příběh o zrodu superhrdiny, je to o dost lepší podívaná a s odstupem času je třeba říct, že je to jeden z nejlepších superhrdinských startů v MCU. Benedict Cumberbatch je podle očekávání skvělý a jeho plášť hraje také výborně, triky jsou na jedničku a akční scény díky nim a všemu tomu nápaditému zrcadlení působí velmi svěže a originálně, Giacchinova hudba patří k tomu nejlepšímu, co kdo pro Marvel složil, tu a tam dojde na dobrý vtip a celé to má krásnou mystickou atmosféru. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Je to trošku něco jiného, než na co jsme od Marvelu zvyklí a dá se říct, že se tenhle návrat k sólovým kořenům vydařil. Znovu velmi dobrý Benedict Cumberbatch vysekl dalšího génia, arogantního neurochirurgického zmetka, který nejprve přijde o cit v rukou, po veškeré snaze nakonec zkouší alternativu a volí cestu do Nepálu, který se samozřejmě polepší a který je solidně napsanou postavou, která kolem sebe nepotřebuje další comicsové posily. Zamrzí odfláknutý kouzelnický výcvik, který některé starší ročníky nemusejí ani zaznamenat, nefungoval příliš ani kosmický bubák a rovněž chybělo pečlivější vysvětlení pravidel onoho světa a veškeré to odhalování vyšších dimenzí. Scott Derickson je rutinér, ale s velkým balíkem peněz si dokázal poradit vcelku dynamicky a nápaditě. Prostě Marvel má pořád co nabídnout. I pro nás, jenž nikdy nebudou dychtivě vyčkávat další premiéru. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Tolik informací, tolik kouzel - a tak málo času. Z každé scény je vidět, jak moc Derrickson (a koneckonců i celé Marvel Studios) novou součást svého vesmíru milují a vesele se rochní ve všech magických udělátkách, prostorech a kličkách. Klidně by nám ale v tomhle zlatém dole mohli nechat víc času, protože dvě hodinky jsou chvílemi zoufale málo. Bavil jsem se náramně a Cumberbatch se Strangem narodil, ale abych se došplhal k nejvyššímu hodnocení (a že k němu není zrovna daleko), budu si muset celé dobrodružství přechroupat ještě několikrát a konečně se už spřátelit s mnohokrát odkládanou předlohou. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Několikrát jsem tu překlikl mezi trojkou a čtyřkou a možná ne naposled. Doctor Strange je fajn zábavná komiksárna, vyčnívající především vizuální stránkou. Výprava, to ohýbání reality, to je vážně luxus na pohled. Strašně hravé, strašně vypiplané, v těch akčních scénách se tam toho pohybuje tolik, že když bych se snažil něco takového vizualizovat ve vlastní hlavě, tak se mi z toho rozskočí mozek. Ale kromě toho je to zase klasický Marvel s matným záporákem. To v tom celým universu proboha kromě Lokiho nemaj nikoho zajímavýho? To už je fakt zoufalost. A v potenciální dvojce to Ejiofor asi taky nevytrhne, zrod nového záporáka motivačně značně prázdný. Výrazným argumentem pro snížení hodnocení je pak absolutní nevysvětlení pravidel a limitů daného světa. Bojím se, že až se Strange spojí se zbytkem Avengers, bude z toho totální bordel, který to celé pošle do kytek. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pokud ne jedna z nejlepších, tak přímo nejlepší marvelovka (a nebo obráceně). Kdo je nepolíbený comicsem bude samozřejmě hudrat, jelikož tohle zkrátka comics je, akorát převedený na filmové plátno. Nedaří se mi najít slabé místo, užil jsem si film jako celek. Cumberbatch (jehož Holmese bytostně nesnáším) příjemně překvapil, Tilda jako vždy dokonalá (z jiného světa), Mikkelsen mi nevadil a požírač vesmírů? ten vizuálně vypadl přímo z kresleného comicsu (což necomicsáci zřejmě opět neocení). Speciální efekty dechberoucí (i když jich klidně mohlo být více), 3D oproti jiným filmům (s výjimkou posledního StarTreku) výborné, hudba skvělá a i ten dabing nebyl nejhorší (titulky by byly lepší, leč možnost nebyla). A na závěr - film je neobyčejně vtipný! Už dlouho jsem se takhle v kině nenasmál... a samozřejmě přišel i S.Lee... ()

Galerie (146)

Zajímavosti (77)

  • Stephen (Benedict Cumberbatch) se dal na medicínu poté, co jeho sestru chytla během plavání křeč a utopila se. Tato scéna se ve filmu měla objevit, ale nikam do příběhu nezapadala a proto byla odstraněna. (asdfasdf)
  • První dva komiksy "Doctor Strange" vyšly česky až v roce 2015 jako součást UKK (ultimátního komiksového kompletu). Je to konkrétně číslo 47 - "Přísaha", což je původně pětidílná minisérie "The Oath" z let 2006-2007 a číslo 87 -  "Bezejmenná země, bezbřehý čas", původně ze série "Strange Tales", díly 130-146 z let 1965-1966. (ČSFD)
  • I v tomto filmu si malé cameo vystřihl Stan Lee. V autobusu si čte knihu od Aldouse Huxleyho "Brány vnímání", ve které autor používal halucinogení látku podobnou LSD, aby si navodil stav mysli na spirituální úrovni. (Charpy)

Související novinky

Černý telefon, ideální hororové mrazení

Černý telefon, ideální hororové mrazení

13.07.2022

Třináctiletý kluk uvězněný sadistickým vrahem ve zvukotěsném sklepě. Na jeho stěně visí odpojený černý telefon. Ten však jednoho dne zazvoní. Ve sluchátku se ozývají předchozí vrahovy oběti, které… (více)

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

01.07.2021

Obsazení čtyřky Johna Wicka nepřestává bobtnat. Mimo představitele titulního hrdiny Keanu Reevese se tak ve filmu dočkáme například i Donnieho Yena, Billa Skarsgårda či Hirojuki Sanady. A teď se k… (více)

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

08.01.2021

Po napsání scénáře k pokračování Doctora Strange s podtitulem In The Multiverse of Madness a roli hlavního scenáristy a jednoho z producentů na seriálu Loki od streamovací služby Disney+ se Michael… (více)

Scott Derrickson zpátky u hororu

Scott Derrickson zpátky u hororu

02.11.2020

Režisér Scott Derrickson před pár měsíci opustil pokračování Doctora Strange kvůli kreativním neshodám, a nyní se zdá, že se místo toho vrátí ke svému milovanému žánru – plnokrevnému hororu.… (více)

Reklama

Reklama