Reklama

Reklama

Studio Marvel uvádí film Doctor Strange o světoznámém neurochirurgovi Dr. Stephenu Strangovi, jehož život se změní po strašlivé dopravní nehodě, která mu znemožnila používat ruce. Když ho tradiční medicína zklame, je Strange nucen hledat uzdravení a naději jinde. A tak se vypraví na mystické, odloučené místo známé jako Kamar-Taj. Brzy zjistí, že Kamar-Taj není jen chrámem uzdravení, ale i základnou pro boj s temnými silami, jež chtějí zničit naši realitu. Zanedlouho si musí Strange – vybavený novými magickými schopnostmi – vybrat, zda se vrátí k původnímu životu plnému bohatství a slávy, anebo se všeho vzdá a bude bránit svět jako nejmocnější kouzelník ve vesmíru. (Falcon)

(více)

Videa (18)

Trailer 3

Recenze (1 262)

Jamal 

všechny recenze uživatele

Z druhé řady kinosálu opravdu hukot. Při některých scénách ala SIGNAL FEST (jak už je zde zmíněno spojení s Počátkem ) se s vámi opravdu točí svět a film vás doslova vcucne do sebe. Benedict, jako charisma neuvěřitelné a i když jsem tam stále trošku viděl Sherlocka ( také zde používal více mozek jak hrubou sílu ). Jinak je to lehký nadprůměr, který drží v rukou právě postava Doctora Strange, ostatní role jsou vůči němu téměř druholigové, což je docela škoda. Doporučuji vidět, ale ne někde na PC nebo TV, byť věřím že máte sebelepší, na toto se musí do kina :)). ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Máme tady další přírůstek a zároveň další nebezpečí, které zrovna Zemi hrozí. Je potřeba psát ještě něco více? Marvel to má ostatně pod hlavičkou Disneyho v malíku a takové filmy si dokáže svou produkcí pohlídat. Jsem rád, že příběh nepřesáhl 2 hodiny a šablonovité vyprávění o tom jak se z arogantního frajírka stává v mžiku ochránce lidstva i docela odsýpá. Humor občas probleskne a veliká škoda že tvůrci více nevyužili potenciál záporného Madse. 60% ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prijemny prekvapeni. Film vizualne i pribehove pripomina mix mezi Pocatkem a Batman zacina, coz ale vubec neni na skodu, vzhledem k tomu, ze oboje jsou skvely filmy. Tohle je proste v ramci MCU jeden z nejvice se lisicich filmu, jasne, mame tu nejake narazky na ostatni superhrdiny, nemuze tu chybet zaporak, ale proste celkove funguje film sam o sobe a funguje skvele. Nechci zase tvrdit, ze by se jednalo o neco, z ceho by si clovek sednul na prdel, ale mame tu fajn pribeh, skvelou vizualni stranku, pohodovou hudbu, super triky a hlavne spoustu skvelejch a sympatickejch hercu, ktery zvladaj jak vazny sceny, tak i nejaky odlehcenejsi. Za me proste spokojenost, po opruzech typu Obcanska valka nebo Homecoming jsem zase zacal chovat drobnou nadeji, ze nejde MCU do kopru. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $165miliónovTržby USA $232,641,920Tržby Celosvetovo $677,566,070Tržby za predaj Blu-ray v USA $43,066,660Tržby za predaj DVD v USA $11,442,139║ toto Marvelu v celku vyšlo, z časti to prišlo celkom svieže, je tam dobré obsadenie, namakané triky, dokonca aj 3D malo čosi do seba, porovnávanie s Počiatkom sa nevyhneme ale dobre, bol to aj v tom prípade veľký zážitok tá vyhraná triková stránka ale aj akcia, škoda že Mads Mikkelsen a teda jeho postava nemala viac priestoru /videl v kine 3D verziu: 80%/ ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pokud ne jedna z nejlepších, tak přímo nejlepší marvelovka (a nebo obráceně). Kdo je nepolíbený comicsem bude samozřejmě hudrat, jelikož tohle zkrátka comics je, akorát převedený na filmové plátno. Nedaří se mi najít slabé místo, užil jsem si film jako celek. Cumberbatch (jehož Holmese bytostně nesnáším) příjemně překvapil, Tilda jako vždy dokonalá (z jiného světa), Mikkelsen mi nevadil a požírač vesmírů? ten vizuálně vypadl přímo z kresleného comicsu (což necomicsáci zřejmě opět neocení). Speciální efekty dechberoucí (i když jich klidně mohlo být více), 3D oproti jiným filmům (s výjimkou posledního StarTreku) výborné, hudba skvělá a i ten dabing nebyl nejhorší (titulky by byly lepší, leč možnost nebyla). A na závěr - film je neobyčejně vtipný! Už dlouho jsem se takhle v kině nenasmál... a samozřejmě přišel i S.Lee... ()

Galerie (146)

Zajímavosti (77)

  • Doktor Strange (Benedict Cumberbatch) se podíval i do takzvané kvantové říše, kam se smrtelník může dostat pouze pomocí kouzelného portálu, nebo technologie Hanka Pyma. (asdfasdf)
  • Ve filmu zazněla skladba "Interstellar Overdrive" od skupiny Pink Floyd. Měsíc před premiérou filmu si na koncertě Davida Gilmoura Benedict Cumberbatch (Stephen Strange) zopakoval roli lékaře, tentokrát během písně "Comfortably Numb", kde zpíval part, který v originále patří Rogeru Watersovi. (Coleator)
  • Jedním z primárních cílů režiséra Scotta Derricksona bylo, že chtěl využít mohutný rozpočet na vizuální efekty produktivně, respektive hned od začátku neměl v úmyslu zprostředkovat skrze vizuální efekty pouze destrukci. Chtěl zobrazit spíše budování než ničení. (ČSFD)

Související novinky

Černý telefon, ideální hororové mrazení

Černý telefon, ideální hororové mrazení

13.07.2022

Třináctiletý kluk uvězněný sadistickým vrahem ve zvukotěsném sklepě. Na jeho stěně visí odpojený černý telefon. Ten však jednoho dne zazvoní. Ve sluchátku se ozývají předchozí vrahovy oběti, které… (více)

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

01.07.2021

Obsazení čtyřky Johna Wicka nepřestává bobtnat. Mimo představitele titulního hrdiny Keanu Reevese se tak ve filmu dočkáme například i Donnieho Yena, Billa Skarsgårda či Hirojuki Sanady. A teď se k… (více)

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

08.01.2021

Po napsání scénáře k pokračování Doctora Strange s podtitulem In The Multiverse of Madness a roli hlavního scenáristy a jednoho z producentů na seriálu Loki od streamovací služby Disney+ se Michael… (více)

Scott Derrickson zpátky u hororu

Scott Derrickson zpátky u hororu

02.11.2020

Režisér Scott Derrickson před pár měsíci opustil pokračování Doctora Strange kvůli kreativním neshodám, a nyní se zdá, že se místo toho vrátí ke svému milovanému žánru – plnokrevnému hororu.… (více)

Reklama

Reklama