Reklama

Reklama

Terra Nova

(seriál)
Ukázka z filmu 1
Dobrodružný / Mysteriózní / Sci-Fi
USA, 2011, 9 h 36 min (Minutáž: 41–45 min)

Hudba:

Brian Tyler
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

V roku 2149 hrozí vyhynutie všetkého života na Zemi. Svet je na pokraji ekologického kolapsu. V snahe za­chrániť ľudskú rasu vedci vyvinuli portál umožňujúci vycestovať späť v čase do 85 miliónov rokov vzdialenej minulosti, aby v nej ľudia vybudovali novú civilizáciu v nádhernom nedotknutom svete prehistorickej Zeme. Rodina Shannonovcov má tri deti, čím porušila zákon a musí vycestovať do minulosti. Pripojí k osadníkom Desiatej pútnickej kolónie na Terra Nova. Netušia však, že nový idylický svet a jeho bujná panenská príroda ne­opísateľnej krásy ukrývajú aj mnohé tajomstvá a nepredvídateľné smrteľné hrozby. Kolóniu ohrozujú gigantické mäsožravé dinosaury. Shannonovci zistia, že hrozba nečíha len spoza múrov kolónie, ale pri­chádza aj zvnútra. Niektorí zo samotných osadníkov totiž nezdieľajú rovnaký názor na záchranu ľudstva než väčšina tých ostatných. A tak hrozí, že nová Zem zanikne skôr, než sa ju podarí obnoviť. (TV JOJ)

(více)

Recenze (341)

Venous666 

všechny recenze uživatele

Jako tenhle pilot se mi fakt zamlouvá. Jako skoro každej druhej uživatel, tak i já musím napsat, že to kombinace všeho možného (Jurský Park, SGU nebo SGA, Lost, Rodina Robinsonových a kdo ví co ještě. Jednoduše spojení všeho co mé oči mají rádi. Sice bych trochu poupravil scénář a vynechal pořád dokola ohrané objímačky a rádoby líbačky, ale i tak jsem nadšený. Vizuální stránka je tady hodně propracovaná a král Terra Novy Stephen Lang je ještě lepší než v samotném Avataru. No uvidíme co se nám vyklube v dalších dílech. ()

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Já myslím,že Jurský park nebo Avatar v tom nikdo nemusí hledat,protože to člověka vyloženě třískne do lebky.A ještě bych přidal Hvězdnou bránu,což je u mě ten nejhorší a nejnesympatičtější americký seriálový humus,který si umím představit.A taky trochu z Ulice.Rodinka je skoro nesnesitelná a dialogy typu ''udělali jsme dobře?'-ne vole,měli ste pochcípat na otrávené planetě!-se mi snad jen zdají.Dcerunku čeká velká láska s místní omaskáčovanou metroholkou a synáčkem ''tat'ka mě tolik zklamal'' bych rovnou nakrmil nějakého masožravosaura (toho čeká spousta dobrodružných eskapád s drsnou pipinou a to si kuřte,že je zaděláno na trojúhelník,až se tam zjeví jeho holka).Jediné něco,je tu Lang,který tu hraje v podstatě to samé co v Avataru.Pak tu máme ''ty druhé'' a záhadu na (určitě velice dobře zvládnuté) odhalení (-no odkud to jenom znám?).A efekty se kterými by si Spielberg před 18-ti lety ani nevytřel prdel.Pilot mi stačil.Trapné! ()

Grizzly 

všechny recenze uživatele

První a poslední dvojdíl super. Zbytek sice vyplněn takovou sladkou omáčkou, ale já mám takový oddechový scífka rád, takže nechám 75%. Herci sou fajn, Stephen Lang je drsňák a docela mne bavily i ty pitomý problémy těch děcek. Výprava je navíc slušná (no dinosauři by mohli vypadat trošku líp, ale budiž) a vypadá to dobře (akorát používání NERF hraček jako pušek je trošku laciný). Trošku mne štve jak je to nechutně pacifistický, ale to už bych musel chtít další Galacticu a o tom to neni. ()

Mallyyy 

všechny recenze uživatele

Takový mix filmů a seriálů, který neurazí. Konečně nějaký dinosauři. Stephen Lang si mě tu prostě získal. Hraje, dalo by se říci totožnou roli, jako v Avataru jen s jedním velkým rozdílem, tady hraje až moc velkého dobráka. Jestli nebude 2 série, tak je to velká škoda. Opět seriál, který má nízké hodnocení ani nevím proč... ()

HonzyR 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších Pilotů, které jsem kdy viděl. Super postavy, prvotřídní efekty, zajímavě rozehraný příběh. Bohužel potom šla kvalita tak neuvěřitelně dolů, že jsem vydržel dodívat se asi do 7mého dílu... Škoda, mělo to obrovský potenciál a očividně i slušný rozpočet. __40%__ ()

Dogmeat 

všechny recenze uživatele

Není to nic geniálního a postavy se občas chovají tak tupě, až by tím skolily raptora, ale když není co dělat (například nemoc), zabavit se sledováním dá. Bojím se, že dneska už stejně ani nikdo nenatočí seriál, kde by nebyla "dokonalá" rodinka a neřešily se půl každého dílu jen vztahy. Doba seriálů jako SG či ST je už asi nenávratně pryč. ()

Dlaha 

všechny recenze uživatele

Místy celkem dost nelogické, často předvídatelné, nekomplikované, ale postavy jsou příjemné a na seriál se dobře dívá. Není to žádná senzace, ale je to přesně to, co jsem potřeboval na odreagování. A jsem rád, že seriál nekončí vyloženě cliffhangerem, když se dalších dílů nedočkáme. ()

kostej_ 

všechny recenze uživatele

Je až neuvěřitelné, jak moc britští Outcasts vykradli tento dlouho natáčený seriál. Zpracováním ovšem na Terru zdaleka nemají. Po pátém dílu: obsahová kvalita jde zatím opravdu dolů, přístupnost se blíží někam k PG-0. ()

Magenta

všechny recenze uživatele

Po pilotu zatím nehodnotím, ale už teď mám pár postřehů... Předně mi TN v mnohém připomíná seriál Outcasts, a pokud se nevyhne jeho neduhům, mohla by skončit stejně. Na Terra Nově je upár věcí, které mě nutily zvědat obočí častěji, než je zdrávo - tak třeba Josh a Maddy si najdou spřízněné duše hned první den příchodu na TN, zároveň se Shannonovi stihnou seznámit se značným množstvím dinosaurů, kteří tu žijí. Ohledně dinosaurů mě iritovala jedna věc - že jejich zabíjení je na Terra Nově chápáno jako sport, jako něco vzrušujícího, než jako nutné zlo. Nevím, jestli si tamnější společnost myslí, že tímhle přístupem skončí jinak, než spolenčost v době, ze které utekli... Připadají mi spíš jako pěkná sebranka, než jako nová společnost, poučená z minulých (budoucích) chyb. Taky bych se chtěla podívat do továren na ten designový nábytek a svítidla, který je vidět v domácnostech :D Pokud si ho ovšem nevozí v každé výpravě, ale to jsme neviděli... No a než Skye, Josh a spol. skočili do toho romantického jezírka pod vodopádem, možná si měli přečíst něco o tom, co by v té době zhruba mohli potkat ve vodě. Asi by si to rozmysleli... I přes mou kritiku budu seriál sledovat dál, má zajímavý potenciál. A stýská se mi po Outcasts, takže tohle je více než slušná náhrada :) ()

solid 

všechny recenze uživatele

Seriálová jednohubka, taková méně vtipná a více klišoidní Heureka v minulosti s dinosaury. Ale s Nathanem a Jasonem koukatelná, uvidím jestli vydržím. ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Oukej, uznávám, že tento seriál je pro o hodně mladší cílovou skupinu než jsem já, pro kterou je Star Trek už moc technicky zastaralý. Víc klišovitou hlavní zápletku už vymyslet nemohli. Zlouni jsou zlí a mají daddy issues. Dobří dělají kraviny až zrady, ale projde jim to, protože jsou ti hodní. Škoda peněz za efekty, které mohli utratit na nějaký hard core scifi seriál a ne rodinnou slátaninu, která se mohla odehrávat v americkém maloměstě. ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se moc nepovedlo. Je to klišoidní až běda, postavy jsou nesymapatické a jejich problémy mě jaksi nezajímají. Na to co se slibovalo, velké zklamání. Zápletky nejsou vůbec originální. Nějaký zajímavější hlavní příběh je až moc v pozadí a tak hlavní část děje zabírají uslzené telenovelové rodiné trampoty. - Až moc hloupé - 40% ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Jedná se o "kriminální" seriál, protože se pořád něco vyšetřuje, s prvky sci-fi a přídavkem Jurského parku v podobě dinosaurů, kteří se vyskytují v seriálu sporadicky. Je to takový průměrný seriál s rodinným nádechem, kdy jedna řada stačí. Sice se počítalo s více řadami, bo hodně věcí je otevřených, ale jednu věc uzavřeli, takže celkem spokojenost. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Nachytali mne, využili mojí dávné slabosti pro druhohorní ještěry…..parchanti!!!!! Šel jsem do toho a brzy narazil. Je to tak, i Terra Nova trpí, stejně jako už pomalu každý druhý nový seriál, všudypřítomným syndromem „Ztracení“. Dinosauři, cestování časem, tajné organizace, ufouni, albíni, vodníci, hejkalové…….. proč je trendem posledních let kombinovat a kombinovat a kombinovat a přehánět a kombinovat………ku..a, v jednoduchosti je síla. A do toho ještě, ten almanach amerických morálních hodnot, nebo hurá casting v čele se Stephenem Langem sympatickým asi jako Nečas s Topolánkem dohromady. Viděl jsem, OK, ale dalších minut mi již netřeba. ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Základna z Avatara (včetně šéfa), okolí z Jurského parku a do toho všeho trocha krimi a rodinných vztahů. Potenciál slušný, ale kdyby líp využili sci-fi rovinu nebo aspoň dinosaury, mohl to být unikátní kousek. Takhle se jedná jen o průměrnou vztahovku z prostředí, kde je občas k vidění velký ještěr. Slabší tři. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Solidní výpravný sci-fi seriál dokázal na sebe upoutat pozornost. Z počátku se překvapeně velmi slibně vyvíjel. Bohužel, ani tentokrát se nevyhnul jistým patosem. Mě osobně hlavně vadili ti dinosauři. Proboha, to si už nikdo bez nich nic neumí představit? Jinak byla každá epizoda vcelku povedená, ale každým dalším dílem nic nového nepřinášel. Začal jsem se pomalu obávat, že to nakonec dopadne jako se seriálem 'Lost', kde se vše zbytečně moc natahovalo. Tvůrci to asi pochopili také a tak další natáčení ukončili. A udělali dobře. Kde je napsané, že vše musí mít několik stovek dílů. Takhle zůstalo aspoň to nejlepší co mohlo vzniknout. ()

Související novinky

Seriálové popravy a znovuzrození

Seriálové popravy a znovuzrození

23.12.2011

Skončila nám podzimní televizní sezóna a kabelovky vyhodnocují čísla sledovanosti. Které seriály dostanou povolení pokračovat a které budou nemilosrdně zaříznuty? Nejdříve k těm úspěšným: Dexter bude… (více)

Spielbergova Terra Nova odložena

Spielbergova Terra Nova odložena

14.03.2011

Na „televizní Jurský park“, nebo lépe řečeno „prehistorický Avatar“ si budeme muset počkat déle, než se myslelo. Ještě superbowlový TV spot nám tvrdil, že pilotní film Spielbergem produkovaného… (více)

Reklama

Reklama