Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta

  • USA Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V dalším pokračování svých fantastických dobrodružství se kapitán Jack, ke kterému se štěstěna opět jednou nemilosrdně obrátila zády, ocitá tváří v tvář bandě smrtících pirátských duchů pod vedením strašlivého kapitána Salazara (Javier Bardem), kterým se podařilo uniknout z Ďáblova trojúhelníku a jejichž jedinou touhou je připravit o život každého piráta - a zejména Jacka. Jackovou jedinou nadějí na přežití je bájný Poseidonův trojzubec, ale pokud má mít šanci ho nalézt, musí přesvědčit ke spolupráci Carinu Smythovou (Kaya Scodelario), geniální a krásnou astronomku, a Henryho (Brenton Thwaites), tvrdohlavého mladého námořníka a člena královského námořnictva. Jedině s jejich pomocí má kapitán Jack, svírající v rukách pevně kormidelní kolo Umírajícího racka, své zoufale nicotné a zchátralé lodi, naději nejen zvrátit nepřízeň osudu, se kterou se poslední dobou potýkal, ale také zachránit si život ve střetu s nejmocnějším a nejděsivějším protivníkem, jakému byl kdy nucen čelit. (Falcon)

(více)

Recenze (934)

URBAN 

všechny recenze uživatele

Nejsem příliš velký fanoušek Pirátů z Karibiku, ale toto pokračování mělo něco do sebe. Mělo vtip a i dobrý příběh. 3D u tohoto filmu nemá smysl spíše mi zkazilo vizuální zážitek. Pokud je libo popcornový výplach toto je jasná volba. ( 21.6.17/Cinestar/Sčítání lidu: 12 ) ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Hm, myslím, že všechno už jsme jednou někde viděli. Bylo to jak kombinace všeho z předchozích dílů. Záporák nic moc (a to i přesto, že Javier Bardem měl co nabídnout), logika stranou, akční scény nesmyslné až tupé a popírající fyzikální zákony. Děj úplně mimo a cucanej z prstů s neostříhanejma nehtama. Jack Sparrow už snad ani není vůbec vtipnej, jenom se zasekl ve stejným typu gagů. Prostě tam není nic, čím by mohl film překvapit. Teda pardón, překvapil mě unylej českej dabing nové mladé dvojky Kaya Scodelario a Brenton Thwaites... kteří byli mimochodem tak otravní, až se to nedalo (absolutně se nedá srovnávat s Keirou a Orlandem, kteří jsou sice taky pěkné tvářičky, ale herecky a charismaticky aspoň o dvě úrovně výš). Cameo Paula McCartneyho vyloženě o ničem. Kdyby tihle piráti byli ručník, utřel bych si s nima maximálně tak nohy. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

DEATH WILL COME STRAIGHT FOR HIM!! Ze začátku byl kapitán Salazar strašidelné monstrum a jeho první důstojník s páskou přes oko nevídaně charismatický. Bohužel během filmu začala ta hrůza a tajemno jaksi opadávat. Jack dělá pořád ty svý stejný psí kusy a nějak mě to ani nerozesmálo. Bludný Holanďan do bojů o moře vůbec nezasáhl (i když teď si neuvědomuji, jak jeho prokletí přesně fungovalo - kromě vstupu na souš jednou za 10 let). Naštěstí byli Henry a Carina sympatické postavy. Přesto nevím jak film hodnotit. Přijde mi to jaksi plytké. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

6 let pauza od čtvrtého dílu a vrací se nám naši známí zpět se solidním záporákem - Salazarem. Od předchozího dílu je vidět dobrý posun a pořád se něco děje. Hrdinové jsou tam neustále pod tlakem smrti a do toho Jack neustále hláškuje různé blbinky i když už nejsou v tak dobré formě jako u prvních 3 dílů. Samostatně film funguje ale je to zároven hon na trojzubec - hon za kalichama, což je skoro to samé jako u předchozího dílu naštěstí obohacena bitvami, což by chybělo. Konec spokojenost, ale podtitulková scéna! Tam čekám na vysvětlení! // 75% ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Mimo povedený originální první díl je Salazarova pomsta jako přes kopírák v porovnání s předešlými díly. Johnny Depp už ničím nepřekvapí, záporáci hezky digitální ale nevýrazní. Vše směřuje k šablovitému konci kdy se všichni obejmou :) ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Javier Bardem má na znetvořené postavy a pokřivené osobnosti zřejmě patent. Salazar vypadá, jakoby vylezl z kompostéru a podle chování soudě, byl premiantem ve Zmijozelu. Jackova stylizace ho zhuleného rastapiráta začíná být rutinní, Wilda mě vždycky štval, ale na toho smrádka Turnera nejmladšího nemá ani náhodou (příště pravděpodobně bude v hlavní roli vnuk Turner a nakonec Turner embryo). Elizabeth má roli jen epizodní, Keira měla recht, že série už má odzvoněno, alespoň Barbossa je pořád stejně fajn. Zato prsatá čarodějka drží čestnou korouhev nejnesympatičtější postavy všech dílů. To radši trávit důchod s bandou nemrtvých námořníků než s jedním exemplářem astroložky. Triky jsou oproti kostlivé jedničce o pár set námořních mil dál, ale nad humorem se bohužel zavřela voda. Hvězdičku navíc uděluje má námořnická krev. ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Salazarova pomsta je o něco lepší než Na vlnách podivna ale zase ne o moc. Koukatelné, žádná katastrofa, ale celý příběh je hrozně průměrný a zapomenutelný. Pár scén zde bylo trochu přitažených za vlasy - třeba loupež banky, byla jednou z nejzábavnějších scén ale spousta scén měla vtip. Piráti ztratili kurz a i když se na konci tváří, že série by mohla získat druhý dech, já osobně tomu nevěřím. Nové postavy Carina a mladý Turner rozhodně nestačí na původní duo. Javier Bardem jako záporák Salazar taky nebyl špatný. Jenom ten Johnny Depp už mi moc nesedí, protože dost přehrává. Na chvíli se objeví i Orlando Bloom a Keira Knightley. Snad už další díl nebude... ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Druhý nejlepší díl. Připomíná mi to sérii Nezvratný osud -> Jednička super, dvojka slušná, trojka a čtyřka sračky a pětka zpátky v sedle. Salazarova pomsta má alespoň pro mě jednoznačně nejlepšího záporáka. Jde z něj největší strach. Kdyby se vám o něm zdálo, tak by to byl fakt blbý sen, on by vás honil a vy by jste před ním utíkali. Kdyby se vám zdálo o Barbossovi, tak by jste s ním normálně kecali a kamarádili, kdyby se vám zdálo o Davy Jonesovi, tak by vám nijak neškodil, protože by jste mu jednoduše rozbili hubu. On vůbec Davey Jones je takový blbeček, pitvořící se karikatura bez respektu, v podstatě všechny scény s ním jsem ve dvojce a trojce protrpěl nudou, jak byl otravný a nudný. No tak tomuhle šaškovi by jste v tom snu prostě rozbili tu držku a o Černovousovi by se vám ani nezdálo. Ale Salazar by vás honil a vy by jste utíkali. Úplně si dovedu představit, jak jste strašne zpomalení a on vás dohání a vy se snažíte chytat třeba nějakého zábradlí, od kterého se co nejvíc odrážíte, ale furt jste jak přilepení k zemi a nemůžete běhat. A úplně na houby, jak vás zdrhá celá banda, ta se rozprchne po skupinkách, vy se oddělíte sólo a schováte se někde v postranních uličkách v domnění, že přece bude pronásledovat skupinu po pěti lidech, kteří jsou navíc na otevřeném prostoru, ale ne, Salazar by úplně krysácky zdrhal pořád za váma a i když by jste měnili směry v celém tom bludišti uliček, on by, krysa, byl pořád za váma, prostě takový ten sen, jak se vůbec nemůžete dovolat pomoci a ani se s ním zkamarádit, protože by to nešlo. Tak strašidelný je. ()

miguel_111 

všechny recenze uživatele

Návrat ku koreňom očividný a určite potešujúci. Akcia, lokácie , humor a samozrejme Jack Sparrow potešili.. Zmena režiséra pomohla,a ani nove postavy a hlavný záporák až tak nevadili. Pre mňa tretí najlepší diel serie po prvých dvoch častiach Pre mňa 80%.. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Člověk by řekl, že tahle série je u konce jako daň z obratu. Překvapivě se však ukazuje, že tahle neverending série má světu stále co dát. Poněkud přebytečné je účinkování Orlanda Blooma, který se v posledním roce musí zcela evidentně nasrat do každého filmu, byť v sebedebilnější roli. Vědět dříve, že vizuál bude tak velkolepý, tak bych neváhal utratit 149 Kč v Cinema City. 77% ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Tolik práce a přitom taková blbost. Nasadenie a snahu nikomu uprieť nemožno. Herci snaživí, Depp by sa milerád aj prelomil v páse (zrejme aby si nakopol kariéru potom čo dole hajzlom spláchol viac ako sto miliónov dolárov), triky idú na plné pecky, hudba buráca, dej sa valí vpred ako splašený vlak, akčné scény zručné. Ale celé je to čerstvé asi ako jogurt, ktorý stál v lete mesiac na balkóne. Zámer vrátiť sa k štýlu jednotky má za následok, že film pôsobí obohrato, vyžmýkane, nudne a že už predsa len kus zaspal dobu. A nech sa všetci zúčastnení hoc aj ohádžu o zem, a akože sa fakt snažia, zatuchnutosť z filmu nevyženú. Pre opulentný vizuál, akčné tempo, dobrých hercov a žmýkanie nostalgie a sentimentu sa to zubami nechtami vydriape na niečo pozerateľné a určite záživnejšie ako katastrofálne sračková štvorka, ale druhý vietor do plachiet už táto séria jednoducho nechytí. To by chcelo razantnú otočku v celkovej koncepcii, na ktorú bola príležitosť práve teraz a Disney ju, síce s dobrým úmyslom, ale prešustroval. ()

griph 

všechny recenze uživatele

ᴰⁱˢ ˢʰⁱᵗ ᵐᵉʲ ᵏᵒⁿᵗᵉʲⁿ ˢᵃᵐ ᵒᶠ ᵈⁱ ⁱⁿᶠᵒʳᵐᵃᵗⁱᵒⁿ ʲᵘ ʷᵒⁿ'ᵗ ᵗᵘ ⁿᵒᵘ ᴶᵘ ʰᵉᵛ ᵇⁱⁿ ʷᵒʳⁿᵈ  Poslední díl? Salazar? Nuže, d last part nám nabízí k vidění mladýho Džekýho, který už je pomalu v důchodu a chlast ho stále nepřestal bavit, jeho aktivity jsou nyní u vykrádání banek. Už jako mladý Džeky byl pořádný pirát, jelikož osral Salazara a poslal ho do nějaký temný prdele, kde zůstal až do konečného dílu, kde se musí Džek vzdát svého kompasu, aby Salazar vytáhnul svou posádku z temné prdele na moře a mohl se pomstít tomu slavnýmu pajrajt Speroovi. Jelikož Salzyho nikdy dříve Barbosa neviděl, jakmile zaslechne, že hledá nějakýho Speroua, chytne se toho a pomůže mu ho najít.. Mezitím už Enry s Karinou našli Džeka a patrají po trojzubci, který ho má sejvnout. Jakmíle naleznou trojúhelník a ponoří se na dno, při hledání trojzubce, při úniku z hlubin zjistí Hektor, že má dautr a jeho dcera je právě Karina Smyth. Nakonec už jen Elyzabet a Wyll.. to je asi tak ól. :) ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Co mě hodně potěšilo, je zajímavě vymyšlené rozšíření nejen příběhu původní svázané trilogie, ale třeba i ukázání minulosti Jacka Sparrowa a důvodu, proč se vlastně stal kapitánem. Humor byl opět skvělý, místy až trochu příliš „sextantuální“, či zatraceně absurdní, ale o to čerstvější. Bohužel, jediná postava, která celou humoristickou stránku táhla, je opět ten starý, dobrý Jack Sparrow, který ovšem tím pádem ani trochu nezklamal a hrál výtečné první housle. Tedy, neberu li v potaz Barbossu, jehož sympatický návrat byl taktéž potěšujícím prvkem. Nové postavy ve formě syna Willa, či „čarodějnice“ Cariny, nějak zvlášť nevynikly, ani přes svou snahu být mnohdy taktéž vtipné a stejně jako předtím Will a Elizabeth jen doplňovaly příběh a dávaly dobré důvody k většině dění. Co se děje týče, jak už jsem řekl, zajímavě navazuje na trilogii, ovšem je místy až příšerně předvídatelný. To už si člověk třeba jen říkal, že „v tom trezoru určitě něco bude“ a nebo „jasné, ta loď se přece jen tak bez zádrhele do té vody nespustí“. Navzdory tomu je to ale celkově solidní pokračování se zajímavým nápadem, které mě osobně uvedlo do příjemné, pirátské nálady (a ne, neznamená to, že si film hned půjdu stáhnout jakožto kinorip). Hodnocení jsem zvažoval na pomezí, ale nakonec polevím a dávám 75%, což jsou takové slabší 4*. Již jsem zvědav na pokračování, které leccos naznačilo v potitulkové scéně (dobře tak těm, co z kina odchází třeba už u závěrečné scény). ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Na poslednom diele som bol ešte s frajerkou, tak to muselo byť už riadne dávno. Piráti to ale nezabalili a priplávali, znova. Dostali skvelého záporáka, prekombinovaný dej a vypapaný vizuál. Inak mi to ale prišlo hrozne pocitovo dlhé, s mrte hluchými miestami a preplácaným úvodom, pri ktorom si poviete, že to snáď ani nie je možné. Inak ale všetko funguje ako má, postavy sú sympatické, scenár je klišoidný a romantický, Depp sa snažil a kľudne môže prísť ďalší diel. O pár rokov. 3 z 5 (Kino Dukla Svidník) ()

skrblik007 

všechny recenze uživatele

Pátí Piráti působí jako svěží karibský deštík v době, kdy už si z celé série pamatuju jen jedničku a s ostatními díly to šlo čím dál víc z kopce (OK, dvojka ušla, z trojky ovšem mám v paměti jen rozmazanou šmouhu a čtyřku jsem raději vynechal). Celkově je už sice cítit únava materiálu (a podle toho to na place vypadalo), ale tvůrci se vzchopili a za astronomický rozpočet vytvořili příjemný návrat na palubu. Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales má i přes svou stopáž solidní drive, akci, humor, excelentní triky (3D se opravdu vyplácí) a celkově fajnovou atmosféru. Kéž by už tahle série skončila, protože tohle by byla důstojná rozlučka. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Konečně. Ano. Výborně. Už jsem ani nedoufál a strašně se toho okamžiku obával. Jenže přišlo překvapení, Salazarova pomsta je výtečná a já se u ní úžasně bavil! Samozřejmě, pátí Piráti nejsou lepší než druzí a první (ano, v tomto pořadí), ale po těžce neuvěřitelně průměrné trojce a čtyřce je tohle neskutečná změna k lepšímu a po skvělé potitulkové scéně bych dokonce velmi rád uvítal další pokračování. Pětka je parádní dobrodružství, jak má být a skvěle utíká - akce je povedená, postavy (staré i nové) mají zajímavý vývoj, vtipy fungují, Johnny Depp... inu, je lepší, než v předchozích dvou dílech, ale víc se k němu asi napsat nedá a návrat starých známých potěšil. Tři scény jsou naprosto fantastické - otevření banky, návrat Perly a už zmíněná potitulková scéna. Jack Sparrow konečně nepůsobí trapně (právě naopak) a Geoffrey Rush jako tradičně vládl celému filmu. Zombie žraloci překvapivě výteční. Kaya je největší kočka ze všech pěti dílů. Brenton je fajn. Bardem měl dostat víc prostoru. Flashback skvělý. Hudba parádní. Délka tak akorát, vůbec to nepůsobí natahovaně a ani to natahované není. Zážitek a velmi povedený, svižný restart série, která, ať je jakákoliv, je stejně furt dobrá. Jen je škoda, že jsem se na to nedokopal do kina. 80%. Doufám v šestku. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Byl jsem hodně vděčný, že jsem mohl po delší odmlce nejnovější dobrodružství populárních Pirátů vidět na velkém plátně, kde na mě film vždy působí mnohem intenzivnějším a zásluhou toho kladnějším dojmem, než později doma na internetu či na nosičích. Pátý díl veleoblíbené ságy v čele s již legendárním Jackem Sparrowem byl pravděpodobně jedním z nejočekávanějších filmů loňského roku. Jak už je ale v posledních letech zvykem, natahovat kdysi úspěšné série se příliš nevyplácí a když jsem dostal možnost zhlédnout Salazarovu pomstu později v pohodlí domova a poté částečně ještě jednou, dosti mě zaráželo, čím mě vlastně v kinosále pětka tak uchvátila. Hodnocení už jsem měnit nechtěl, to je zde uloženo z prvních dojmů, které byly koncem května prostě pohodové a negativity by se jeden nedokopal. Jen už prostě asi odrůstám od přespříliš digitálně přeplácaných fantasy/sci-fi, kterým loni vévodila finální scéna právě v tomto filmu. A napodruhé se už vážně nedala vydržet. Snad ty nominace na Zlaté maliny jednou provždy utnou tipec sprostému těžení z úspěchu tak skvělého Prokletí Černé perly a Truhly mrtvého muže. [viděno v Cinestar Plzeň 25.5.2017] ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Na rozdiel od mnohých užívateľov nebudem špeciálne vyzdvihovať scénu s gilotínou. Áno, pravdepodobne ide o najnápaditejšiu a najvtipnejšiu pasáž piatych pirátov, no dovolím si tvrdiť, že i bez nej by ma film bavil viac ako predchádzajúce dva prírastky do série. Jack Sparrow v Deppovom podaní už síce je tak trochu obohraná platňa, stále však má v rukáve pár tromfov, pričom sa po jeho boku nestrácajú ani mladé prírastky do pirátskej rodiny a tradične skvelý je i hlavný zloduch, tentokrát v podaní charizmatického Bardema. Možno budem patriť medzi menšinu, no pokiaľ sa niekedy v blízkej budúcnosti dočkáme ďalšieho pokračovania, ktoré bude minimálne tak svižné a zábavné ako Salazarova pomsta, určite sa nebudem hnevať. (75%) ()

Související novinky

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

24.10.2018

Scenáristé Deadpoola a Zombielandu Rhett Reese a Paul Wernick měli údajně mít první schůzky se studiem Disney o potenciálním rebootu miliardové série Piráti z Karibiku. Zatím není jasné, jestli… (více)

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

23.10.2018

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) a producent Andrea Iervolino (Hudba ticha) nedávno oznámili spolupráci na několika nových projektech, přičemž tím prvním se stane snímek Waiting for… (více)

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

20.11.2017

U filmových sérií platí jednoduchá matematika - pokud je další díl úspěšnější než ten předchozí, jede se dál, pokud ne, místo pokračování se dá chvíli pauza a potom ideálně reboot. Letos takhle… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

Reklama

Reklama