Reklama

Reklama

Mocný vládce Oz

  • USA Oz: The Great and Powerful (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Oscar "Oz" Diggs je charismatický, ale nepříliš úspěšný cirkusový kouzelník. Při vystoupeních předvádí své iluzionistické triky, ale i šarm prohnaného a nemilosrdného svůdníka. Díky rozhořčené reakci manžela jedné z oklamaných žen se ocitá na útěku v horkovzdušném balónu. Balón se ale ocitne ve víru rozběsněného tornáda a přenese Oscara do pohádkové země Oz. Díky přezdívce si ho obyvatelé kouzelné říše ztotožní s vyvoleným mužem, který má podle dávného proroctví jejich zemi zachránit před úklady zlé čarodějnice. Seznámí se s laskavou kouzelnicí Theodorou a dozvídá se, že zemi kdysi vládl její otec, kterého zahubila její proradná sestra Glinda. Se svou druhou sestrou Evanorou už dlouho čekají na čaroděje, který zbaví zemi zlé čarodějnice i náletů jejích příšer. Neochotnému hrdinovi se na nebezpečnou výpravu nechce, když ale zjistí, že by se mohl stát králem a vlastníkem bájného zlatého pokladu, společně se sluhou Finleym, létající opicí a osiřelou porcelánovou Panenkou se vydává na cestu. (TV Nova)

(více)

Videa (56)

Trailer 4

Recenze (704)

POMO 

všechny recenze uživatele

Nedobre obsadený James Franco. Dve čarodejnice Kunis+Weisz nesahajú tej jednej zo Snehurky a lovca (Theron) ani po kotníky. Jedinou napínavou scénu filmu je naháňačka so svalnáčom v čiernobielom prológu. A jedinými kúzelnými chvíľami tie s porcelánovou panenkou. Toto sa nevydarilo, čo je u univerzálne úspešného Raimiho (v malých thrilleroch a hororoch, i v blockbusteroch) zarážajúce. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Okouzlující,Silný,Famózní,Neodolatelný Mocný Vládce Oz se mi vryl do duše! Tenhle film je silný ve všech směrech ! Herci,příběh,efekty a režie. Obsazení je víc než excelentní. James Franco v provedení Oze byl senzační, přinesl smysl lidstva a srdečnost do filmu, ale právě ženy zde zúčastněné dodávají filmu štávu. Rachel Weisz, Micchelle Williams a Mila Kunis. Všechny jsou ohromující, vizuálně xežrání a hlavně k pomilování ! Jedná se o velice příjemnou podívanou,která mě každým záběrem nutí se smát či brečet, ano tenhle film mě opravdu Dojal a né jednou. Scéna s porcelánovou panenkou byla jednoznačně HighLight filmu,jelikož mě pohladila na srdci, neskutečnou rozkoš a radost jsem zažíval a poté následovalo neuvěřitelně intenzivní,barevné finále,při kterém se mi rozšířili oční zornice,protože tady síla tkví v Technologii a ve víře! Nejkrásnější Fantasy pohádka hned po Hvězdném Prachu! Bravo Raimi, tohle se ti sakra povedlo !! ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

James Franco - (Oz) +++ Mila Kunis - (Theodora) +++ Rachel Weisz - (Evanora) +++ Michelle Williams - (Annie / Glinda) +++ Zach Braff - (Frank / Finley) +++ Bill Cobbs - (Master Tinker) +++ Tony Cox - (Knuck) +++ Abigail Spencer - (May) +++ Bruce Campbell - (Strážca brány) +++ Produkcia: Joe Roth, Grant Curtis +++ (Videl v nemeckom 3D kine 19.03.13) +++ ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Největší prd roku, mighty fanfrdolo Oz! Dobrovolně, na silu jsem vzhledl dané "dílo" od Raimi-ho a nestačil jsem být udiven. 3D barevna pohádka, která se ani děckám nelíbila (alespoň těm co seděli vedle mně). Viděl bych to tak na nedělní převedení s pudingem a pauzou na záchod, normálně hotovo. Tak zbulenou bachorku mé oko nevidělo, tak obézní Kunis mé oko nepozřelo, tak brutální dyaré mé oko nechtělo. 1/10 Opravdu, Nova, Neděle, 14:30, hotova senzace… ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Myslím, že mnohí tento film odpísali možno aj kvôli tomu, že zabudli, aký ten pôvodný bola kravina (preto ho máme radi) a že je to jedno veľké guilty pleasure. Prehnaná gýčovitosť sem patrí, viac mám problém so samotným príbehom, respektíve samotným Ozom. On sem príde, vidí tri ženské, s ktorými by sa zrejme najradšej hneď vyspal a jednej z nej zničí život. A to v ňom potom máme hľadať to dobré, ako sa snaží Glinda. Francovi myslím úloha debilka k jeho ksichtu sedí, niektoré "prequelové" vysvetlenia ma zaujali, ale samotná zápletka celého filmu už menej. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (28)

  • Aplikovať Mile Kunis (Theodora) mejkap trvalo štyri hodiny a po natáčaní sa jednu hodinu odstraňoval. (Greenpeacak)

Související novinky

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

21.10.2019

Režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Lesní duch) se po desíti letech vrátí k žánru, který ho kdysi proslavil. Kultovní režisér chystá zatím nepojmenovaný horor, který by měl být kombinací Misery… (více)

Sam Raimi a další tornádo

Sam Raimi a další tornádo

09.06.2016

Režisér trilogií se Spider-Manem a s Ashem se teď věnuje televizní tvorbě (především Ash vs Evil Dead) a dává si pauzu od velkého plátna. Jeho posledním filmem byl Mocný vládce Oz, v němž obří… (více)

Sam Raimi a třetí světová válka

Sam Raimi a třetí světová válka

02.03.2016

Režisér kultovní "trilogie Evil Dead" momentálně tráví čas u návratu svého krvavého dítka, seriálu Ash vs Evil Dead. Fanoušci za něj Sama Raimiho opět milují a pomalu mu odpouštějí třetího Spider… (více)

Hermiona a zvíře

Hermiona a zvíře

26.01.2015

Alenka v říši divů, Mocný vládce Oz, Zloba - královna černé magie... co hraná disneyovská pohádka, to obrovský hit, není tedy divu, že tenhle trend pokračuje. Už v březnu dorazí Popelka od Kennetha… (více)

Reklama

Reklama