Reklama

Reklama

Assassin's Creed: Embers

Animovaný / Krátkometrážní
Kanada, 2011, 21 min

Hudba:

Jesper Kyd

Obsahy(1)

Tento animovaný film definitivně uzavře příběh assassina Ezia Auditore da Firenze. Starý Ezio se se svou rodinou usadil v rodné Florencii. Ezio ví, že se jeho čas krátí, ale tahle věc ho netíží. Někdo ho chce totiž zabít. (TwoFace)

Recenze (80)

novoten 

všechny recenze uživatele

Krátký film o Hidden Blade Made in Italy potřetí a poprvé příjemně. Lineage i Ascendance většinu času nudily, v Embers se ale hraje na emoce a z nezanedbatelné části i na nostalgii a to zrovna sem konečně pasuje. Vždyť jsem v Eziově kůži bojoval, běhal a skákal celé tři díly herní série a dát mu sbohem proto není nic lehkého. Scenáristicky to sice není žádná velká výhra, protože navázání na Asii moc smysl nedává, ale jsem rád, že jsem na rozdíl od herního Revelations dostal pro mistra Auditoreho alespoň nějaký konec. Smíření s vlastním osudem proto opatrně chválím, ale od loučení s dlouhodobě nejoblíbenější postavou celého Assassin's Creed bych zkrátka čekal víc. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Docela zklamani. Ezio je starej, vetsinu filmu se jen keca a vzpomina a do toho dva drobny souboje. Pribeh v podstate zadnej a funguje to tak jako opravdu jen ukonceni osudu Ezia. Navic to neni hrany, jako solidni Lineage, ale animovany a animace teda nic moc. Ale ty 3* to da. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it. Many decades would pass before I understood the meaning of all three. V životě bych tak krátkému filmu nedal plný počet, ale jakmile máte celou herní trilogii o postave Ezia Auditore dohranou několikrát, tak níž zkrátka jít nejde. Slzy na konci mne v tom pouze utvrdily. Requiescat in pacem, Ezio. ()

Darneth 

všechny recenze uživatele

"When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it. Many decades would pass before I understood the meaning of all three. And now, the twilight of my life, misunderstanding has past into contentment. Love, liberty, and time: once was so disposable, are the fuels that drive me forward. And love, most especially, mio cara. For you, our children, our brothers and sisters, and for the vast and wonderful world that gave us life, and keeps us guessing. Endless affection, mio Sofia." Všemi očekávané finále, které u mě bohužel nedosáhlo tak kýženého emocionálního rozbouření, jak jsem původně předpokládala. Přesto jsem pocítila malé bodnutí sentimentu a melancholie, když jsem měla dát addio tak významné osobě, jenž mi přirostla za ta léta neochvějně k srdci. Requiscat in pace Ezio....forever yours. ()

Earl_23 

všechny recenze uživatele

Řekněme, že kdo hrál hru, rozhodně toto viděl s těžkým srdcem. Sám osobě je pak tenhle filmek povedený a čtyři hvězdičky by si zasloužil asi i tak. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nostalgické a dojemné zakončení života jednoho známého assassina. Mě, jakožto fandu celé série, to totálně odrovnalo. Requiescat in pace Ezio Auditore! ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Důstojné rozloučení se s Eziem, kterého v posledních dnech jeho života navštíví čínská assassinka Shao Jun (známá ze hry AC Chronicles: China) a Ezio nasposledy bere do rukou zbraň, aby jí pomohl přemoci vrahy, které na ní poslal čínský císař. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Embers je skvělý kraťas, parádní děj a hlavně hlas Ezia v plné polní! Vizuální stránka mě vůbec nevadila, ale mohla být ve stylu animaček ve hře. Druhá menší vada je vzhled Ezia, nepodobá se Eziovi ani kapku, až na detaily jako je jizva na rtu. My name is Ezio Auditore. When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it. Husina jak prase! ()

draggo 

všechny recenze uživatele

Assassins Creed patří mezi moje nejoblíbenější série a Ezio mezi moje nejoblíbenější hrdiny. Skrze tři perfektní hry jsem prožil celý Eziův životní příběh, a viděl jak vyrostl z toho náctiletého florentského floutka v muže, který si vydobyl můj hluboký obdiv a respekt. Vědomí, že už jsme dorazili na konec cesty mě drtí, ale zároveň jsem opravdu rád, že se Eziovi dostalo tak důstojného konce a mě zůstaly na celou sérii tak krásné vzpomínky. Potěšilo mě, že konec autoři nepojali přehnaně akčně a Ezio odešel ze světa neporažen. Slzička mi na konci taky ukápla a nemohu než také napsat obligátní "Requiescat in Pace, Ezio Auditore da Firenze." Nikdy nezapomenu :) /85% a 4*/ P.S.: Tu jednu hvězdičku srážím za animaci, která mě zklamala a vypadá hůře, než samotná hra. Ale zásadní problém to není, tady jde hlavně o obsah. :) ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

AC: Embers dokázal to, co nedokáže leckterý blockbuster! Silné, smutné, ale bohužel takový je život! Jsi hrdina a takovým zůstaneš, requiescat in pace, my friend, Ezio! ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Sice mi to nedoplnilo podivný konec v Revelations, ale jako závěrečná kapitola moc pěkné... a smutné. ()

GILLWANDER

všechny recenze uživatele

Je to vskutku pekná animácia (hra ňou bohužiaľ na ten rok nedisponovala) ale ako ukážka k hraniu tejto hernej sérii prijateľné. Už len všetko vsadiť na film, ktorý rozhodne či herný priemysel vie prekvapiť aj na filmovom plátne. ()

Fíla 

všechny recenze uživatele

Ubisoft tomu musel udělat konec. Kdo hrál hry, je to jeho srdeční záležitost a tak i ví, že to takhle muselo skončit. Zabijáci jsou po celém světě, i v Číně jak je tady vidět. Jsem celkem spokojený, že i Ezio došel klidu. ()

Wladi.mir 

všechny recenze uživatele

Tohle snad musí chytit za srdce všechny, kteří hrály ty dlouhé hodiny hru Assassins Creed. Jeden krásný příběh končí a snad další začíná. Requiescat In Pace Ezio Auditore da Firenze. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Dvacetiminutový epilog není tak dobře animovaný jako trailery k úspěšné herní sérii a nezasvěcený se v něm může ztratit. Prostě "obyčejný" bonus pro fanoušky Assassin's Creed. ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Výtvarné zpracování působí jako Shrek jednička, ale je to velice příjemné sledovat. Škoda, že to není v herním enginu, ale zaplať pánbů za to, že aspoň dabing postav je totožný. Ragdoll to skvěle vystihl, ale i tak je to docela slabé a doufal jsem, že Eziův konec uvidím zpracovaný podobně skvěle, jako ten Altaïrův v Revelations... Lepší tři. PS: Je až s podivem, jak strašně dokáže člověk přilnout k vymyšlené postavě :) Requiescat in pace, Ezio... ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Málo filmových (fiktívnych) postáv mi prinieslo toľkú dávku emócií, sympatií, adrenalínu,... ako Ezio. Nejedná sa o žiaden vyblýskaný Lineage, či početné fanfilmy. Ale je to skromná animovaná rozlúčka za málo peňazí, ale o to viac plná srdca a duše. Ako by si prial sám chudák neboštík. A ešte aj tá hudba vháňa slzu do oka! - I can not seem to leave my past behind me, I started this act of my life so late... I knew I would not have enough time to do everything. No I worry I do not have enough time to do anything. - Nuž... Requiescat in pace. ()

Reklama

Reklama