Reklama

Reklama

Amityville: Probuzení

  • USA Amityville: The Awakening (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Bella, její dvojče James a malá sestra Juliet se se svou matkou přestěhují do nového domu. Hlavním důvodem je, že potřebují ušetřit peníze, aby mohli pro Jamese, který je v kómatu, zaplatit nákladnou zdravotní péči. Zkrátka jsou v situaci, kdy si příliš vybírat nemohou a dům Amityville jim po všech stránkách vyhovuje. Navíc James nejen nečekaně nabyde vědomí, ale začne se zázračně uzdravovat. Bohužel to je pro obyvatele domu pravděpodobně poslední dobrá zpráva. Jejich radost totiž netrvá dlouho. V domě se začnou dít i další nadpřirozené jevy a ty už nejsou tak radostné. Spíše děsivé. Bella začne matku podezřívat, že jim o jejich novém domově neřekla úplně všechno. A její tušení se brzy potvrzuje. Dozvídá se, že žijí v nechvalně známém domě Amityville, o kterém se už několik desetiletí vypráví děsivé a krvavé historky. Nyní se potvrzuje, že to nejsou pouhé legendy. Boj o přežití v domě plném zla právě začíná. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (100)

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Probuzení mě neočekávaně neuspalo... a po dlouhé době zase jeden z těch kvalitnějších snímků a pokračování, které stojí za to vidět. Ano, snímek sice místy pokulhává, ale to mu prominu. Jen přemýšlím, kdo byl vlastně víc posedlý, jestli ten kluk nebo jeho máma, která asi něco musela smažit ve sklepě, protože vypadala jako fetka :-D Takže moje spokojenost vyvrcholila se závěrem filmu, který stál za ten čas u televize. 75% ()

humanbeing 

všechny recenze uživatele

V první hodině se Amityville: Probuzení drží nad vodou jen díky nápadu s bratrem hlavní hrdinky, který je ve vegetativním stavu udržovaný na přístrojích - něco, co v horrorovém žánru ještě zase tak moc využité nebylo. Jinak se víceméně neděje nic zajímavého - natož strašidelného. Jakmile se děj začne posouvat dopředu, slabé zpracování stěžejních scén zabije poslední zbytky strašidelného potenciálu filmu, takže pak už jen zbývá koukat, jak se poslední třetina filmu s náhodně vygenerovaným sledem událostí dotrmácí do konce, který mohl končit daleko lépe (zajímavěji - ale abych se vyhnul spoilerům...). Poslední Amityville nenabízí atmosféru, ani dobré lekačky. Jedinými pozitivy jsou: zajímavý nápad s postavou ve vegetativním stavu, herecký výkon Jennifer Jason Leigh a pěkná figura hlavní hrdinky. Ani toho 'strašidelného domu' se člověk nakonec moc nedočká. Od Blumhouse Productions jsem něco tak slabého nečekal. ()

Reklama

PetrPan odpad!

všechny recenze uživatele

Není to zřejmě to nejhorší, kam až může Amityville klesnout, perly Exorcism a Asylum jsem dosud neměl tu "čest" zhlédnout, ale průser to je bez pochyb. V tom baráku naposledy strašilo v roce 1982 a pietní akt nad mrtvým bubákem se odehrál o třiadvacet let později. Bohužel není mu přáno, aby odpočíval v pokoji a jeho ostatků se chlípně chápe Franck Khalfoun a světlo světa pak spatří znetvořený plod tohoto spojení s nabubřelým podtitulem Probuzení. Toto filmové nedochůdče pak v potrhaném céčkovém kabátku nabízí směs toho nejhoršího ze současného pojetí hororu, v čele s přeřvanými a zcela nefunkčními lekačkami a dokonale splňuje i ta nejpřísnější kritéria svého ratingu, a tak tu máme opět "horor" zcela bez děsu či krve. Zato nechybí prachbídná herecká sebranka v čele s Bellou Thorne, která by se neztratila ani v české seriálově tvorbě našich úžasných soukromých televizí. Nutno poznamenat, že jí zdatně sekunduje i Cameron Monaghan , jehož "terminátora" v závěru si jistě užije leckterý milovník LGBT. Kvadratorní krávovina, kterou od odpadu nezachránily ani jedny pěkné kalhotky. Proč a pro koho se tohle točí? Odpověď zřejmě znám, pár vysokých hodnocení už tu visí. Každopádně na velké plátno to nepatří, patří-li to vůbec někam. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Amityville: Probuzení“ je v konečném důsledku ale hodně průměrný snímek a v rámci série dle mého nic nového. Jsou zde nadhozeny zajímavé vztahy v rodině, ale nic nevede k jejich naplnění, respektive zdůraznění nějaké smysluplnosti pro zápletku. Postava Jamese je na první pohled odpudivá, což mi z hlediska castingu i mejkapu herce přijde hloupé a zbytečně účelné. Ženské hrdinky to lehce zachraňují. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Neřekl bych úplně, že je nový Amityville dobrý film, ale upřímně - po těch obstrukcích ze strany distributora, kdy bylo datum premiéry odloženo postupně snad o tři roky, jsem očekával úplně toxickou srágoru. Takže jsem vlastně ve výsledku příjemně překvapen, byť je Khalfounova novinka po všech stránkách přinejlepším průměr. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (10)

  • Z pôvodného 100-minútového strihu s hodnotením od 18 rokov bolo zostrihaných 13 minút, aby film mohol byť vysielaný už od 13 rokov. (Arsenal83)
  • Je to posledný film distribuovaný spoločnosťou RADiUS-TWC, pretože spoločnosť ukončila činnosť spolu s Dimension a ich materskou spoločnosťou The Weinstein Company 16. júla 2018 po obvineniach zo sexuálneho zneužívania voči jej spoluzakladateľovi Harveymu Weinsteinovi. (Arsenal83)

Reklama

Reklama