Reklama

Reklama

Avengers: Age of Ultron

  • USA Avengers: Age of Ultron (více)
Trailer 2
USA, 2015, 141 min

Pokus miliardáře Tonyho Starka oživit program na udržení celosvětového míru skončí nezdarem a největší hrdinové světa, včetně Iron Mana, Kapitána Ameriky, Thora, Neuvěřitelného Hulka, Black Widow a Hawkeye musí čelit děsivému nebezpečí. V sázce je osud celé planety. Povstane zlovolný Ultron a jenom Avengers mu mohou zabránit v uskutečnění ďábelských plánů. Nová křehká spojenectví a nečekané zvraty jsou zárukou vzrušujícího a jedinečného akčního dobrodružství globálních rozměrů. (Falcon)

(více)

Videa (57)

Trailer 2

Recenze (1 506)

Nevka 

všechny recenze uživatele

Zklamání se nedostavilo. Po nějaké době strávené na CSFD jsem si již vypěstoval značnou imunitu na některé negativistické komentáře. Jasně, každý v tom vidí něco jiného. Mně se to třeba líbilo. Konverzace mezi postavami je zábavnější než v jedničce a hlášek je tu požehnaně. Dát slušné fóry do souboje Hulk vs. Hulkbuster je opravdu umění. Rozebírání života Hawkeye, který neměl vlastní film bylo vcelku fajn, ale u Black Widow mě nijak zvlášť nezaujalo. Ať už prostředím nebo myšlenkou. Maximofovi (Quicksilver, Scarlet Witch) a Vision potěšili. Ze začátku byla až trochu moc akční kamera v lese, kde měl člověk trochu problém s přehledností, ale po dvou minutách to člověk vstřebal. Celkově to mělo grády a vůbec jsem se nenudil. Skvělé dávkovaní napětí, akce a humoru. Ultron nebyl zrovna nejlepší z možných kandidátů na záporáka, ale aspekt filosoficky pomateného robota z něj nakonec udělal slušného magora, který by si možná rozuměl s Lokim, kdyby je spolu zavřeli někam na ostrov (znalci Arrow pochopí). Roboti byly sice slabší, ale rozhodně ne nejslabší protivníci v historii Marvelu, jak jsem tu někde četl. Chitauriové z jedničky byli na podobné úrovni. Za sebe doporučuji titulky. Dabing by některé hříčky pokazil. Vypadá to, že jsme naštvali Thanose. Jen tak dál a vzhůru na Ant-Mana. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Velkolepé, s jasným přesahem, charaktery naplněné až po okraj - a přesto chci víc. Tím spíš, že to s tímhle režisérským dohledem bylo pravděpodobně naposledy. Kdo Jossův nejkomplexnější počin, tedy Buffy the Vampire Slayer, sledoval i jindy než po návratu ze školy ve věku třinácti let, ten ví, že některé vyprávěcí archetypy sypal král geeků z rukávu téměř o dvě dekády dříve. A přestože má tentokrát na příběh o tom, kterak Kráska musela zachraňovat Zvíře (Black Widow a Hulk) i na ten o člověku, který nemá žádné nadpřirozené nebo technikou vyhnané schopnosti a přesto místním bohům zkrátka musí stačit (Hawkeye) jen takhle omezený prostor, nevypráví je o nic hůře. Jen rychleji. V tom také tkví jediný zádrhel vrcholu celé Phase Two. Musí pomrkávat na události všech sólovek i kypřit půdu pro Infinity War, takže se není co divit, že není dost času pro všechny zúčastněné. U Iron Mana, Thora nebo Capa to nevadí, protože i když je zbožňujeme, brzy je uvidíme v samostatných dobrodružstvích a jejich role, okrojené na chybujícího génia, odvážného válečníka a čestného vůdce, bohatě postačí. Větší problém to je u dvojčat se spoustou potenciálu, který ale Ultroniáda - fungující jako jejich origin - nemá žádnou šanci naplnit. Proto nemá cenu si nic nalhávat, ony dvě hodinky dvacet je pro hromadu linek a dvě hromady postav zoufale krátká doba. Jestli je pravda, že původní Whedonův sestřih sahal přes tři hodiny, tak se za prvé vůbec nedivím a za druhé tímto žádám o nějakou soukromou projekci, protože lepší komiksárnu by svět neviděl. Na první zhlédnutí tudíž za 90%. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ja nevim no, Avengers jsem tak nejak povazoval za moznost videt v plny parade vsechny marvelacky hrdiny proti o level lepsimu zaporakovi, nez je v solovkach. Zatimco prvni film to splnil bez pripominek, tohle vypada spis jak proste jedna z mnoha misi, ktera neurazi, ale ani vylozene nenadchne a kdyby nebyla, tak se vlastne nic moc nestane. Jasne, akce je furt fajn a je ji vyplnena vetsina lehce prestreleny stopaze, triky taky bez pripominek. Ale proste to zacina bejt uz trochu okoukany, hrdinove se zase dohadujou, aby se na zaver semkli a nakopali zaporakovi prdel. Chapu, ze komiksovy filmy na tom vicemene stoji, ale nektery filmy uz ukazaly, ze prostor pro originalni napady furt je. Je sice fajn, ze se predstavi dalsi tri hrdinove, Vision je vlastne docela fajn, i kdyz trochu pripomina Dr. Manhattana, ale Quicksilver a Scarlet Witch jsou proste jen trapny kopie X-menu. A stale jeste furt nechapu, co tu dela Black Widow a Hawkeye. Ale herci jsou vicemene do posledniho sympataci. Co se tyce zaporaka, ten je sice na jednu stranu fajn v tom smyslu, ze to neni jen nemyslici silenec hodlajici znicit svet a diky skvelymu Spaderovo dabingu ma i docela sympatie, ale na druhou stranu to zase vypada jak dalsi recyklat zesilevsich robutku z Iron mana. Ale celkove jsem vlastne spokojenej, prvni dil byl trochu zjevenim, tohle je proste jen pokracovani ve stylu vseho vic, ale o zabavu i tak neni nouze. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Trochu rozpaky u tohoto ... Těšil sem se mega a rozhodně chtěl jít do kina. Při pobytu v Praze jsem na Andělu narazil na krásnou prodavačku vstupenek a ta mi místo hromady sračkoidních materiálů, slev apod., vnutila i vstupenku na "Ultrona", kterej zrovna začínal ... Já jí bohužel nevnutil nic, ale to je život a co se dá dělat ... :)) Myslel sem, že příjde ještě větší řacha, než první Avengeři a co po nich u mě kupodivu vede, tak DVOJKA Captain America (zatímco jednička je pro mne sračka!). No bylo to ok, ale zasmál sem se 2x, Downey si dal pohov, všichni hráli tak, aby odehráli a shrábli (ne)zasloužený maňáče. Jednoznačně se frčelo na úspěchu předešlýho dílu a dalších verzích o jednotlivých marveláckých postavách. No a když se akce a děj přesunuly na Východ a já nevěřícně sledoval zelenou škodovku 120LS, jak se řítí a popojíždí v nějaké Východní začmoudlé zemi, jejíž etnikum je mi u prdele, do propasti ... tak ve mě sakra hrklo. Tady někdo kuresky šetřil na všem a chtěl jen a jen vydělat na ovcích a já nebyl ani tak nasranej na tvůce, že to dost podělali a nesnažili se, ale že ZE MĚ KURVA UDĚLALI TAKY TU BLBOU STÁDOVOU OVCI jako z Vás tady!! Z Tebe!! Tebe, Tebe ty vole, z Toma Hardyho!! Blizzarda! Cervenaka, Verbala !! FUUCK !!! Já nejsem ovce !! To každej ví ... ale po skončení jsem měl pocit, že jí ze mě Joss Whedon na chvíli udělal, vyjebal se mnou a já se stal jedním z vás ... a musím říct, je mi vás líto a vašich tupých životů ještě víc ... Tak třeba příště to zas výjde, ale akce gut a všechno takový nemastný neslaný, ale jo ... ok. Jako ty vaše podělaný životy ... , že ReDAKU?? :-DD ()

Slasher odpad!

všechny recenze uživatele

Po zklamání z jedničky přichází definitivní NE. Tahle týmovka je hezky všeho všudy prázdná, zmatená, přeplácaná, nekonzistentní sázka na jistotu, na kterou prostě ovce půjdou a nechají se opít tou falešnou "epic" aurou, nablýskanou partou starých známých hrdinů (obohacenou o pár směšných nových) a dějem ze zadku, co se tváří jak když vážně dává smysl. Po FURIOUS7 jen další bezpohlavní mega$$$ brak, v jehož závěru už jsem úplně ztrácel pozornost. FUJ. ()

Galerie (201)

Zajímavosti (140)

  • Autor komiksu Stan Lee si, stejně jako v ostatních filmech z Marvel Cinematic Universe, zahrál cameo. Byl veteránem na večírku ze začátku filmu, kterého opilého vynášejí ven, přičemž řekne: "Excelsior", což je jeho přezdívka. Lee se nechal na Comic-Conu slyšet, že cameo v tomto filmu patří mezi jeho nejoblíbenější. (Dracconnis)
  • Sokovia, stejně jako Wakanda, jsou fiktivní neexistující státy. Jelikož měla být Sokovia (a její hlavní město Novi Grad) situována na Balkán, tvůrci našli místo pro její realizaci o kousek vedle, v italském Údolí Aosty. (Robbi)
  • Hi-tech vychytávka, kdy Captain America (Chris Evans) používá magnety na předloktí k práci se štítem, vychází z původního komiksu. Samozřejmě, že upgrade nemá na svědomí nikdo jiný než Tony Stark (Robert Downey Jr.). (Charpy)

Související novinky

Desátému Rychle a zběsile ujel rozpočet

Desátému Rychle a zběsile ujel rozpočet

18.11.2022

Jako by nestačilo, že desáté Rychle a zběsile muselo vyměnit režiséra Justina Lina (Star Trek: Do neznáma, Rychle a zběsile 5), který nevydržel pracovat po boku egoisty Vina Diesela, za rutinéra… (více)

Joss Whedon se vrací do televize

Joss Whedon se vrací do televize

15.07.2018

Režisér prvních dvou Avengers Joss Whedon se mezi geeky poprvé proslavil díky seriálu Buffy, přemožitelka upírů. Od té doby měla jeho kariéra jenom vzestupnou tendenci, jenže pak přišlo zklamání řady… (více)

Toby Kebell půjde po krku Vinu Dieselovi

Toby Kebell půjde po krku Vinu Dieselovi

28.06.2018

Akční komiks Bloodshot s Vinem Dieselem (Rychle a zběsile) v hlavní roli se pomalu přesouvá před kamery a nyní bylo konečně taky oznámeno obsazení hlavního záporáka. Postavu nelítostného Axe,… (více)

Black Panther velkolepě ovládl kina

Black Panther velkolepě ovládl kina

19.02.2018

Dlouho to vypadalo, že je značka pro blockbuster to nejdůležitější. Teď se však ukazuje, že je (minimálně) stejně důležitá i péče o ní. Kdybyste se před pár lety zeptali, jestli za první víkend utrží… (více)

Reklama

Reklama