Reklama

Reklama

Vymítač ďábla

  • Česko Exorcista (více)
Trailer 3

Regan je dcerou slavné a bohaté herečky. Protože na ni matka nemá čas, tak si ani nevšimne, že se dceřino chování pomalu začíná měnit. Mluví sprostě a obličej se jí křiví do děsivého šklebu. Matka vezme dívku na lékařské vyšetření. Po sérii velmi podrobných vyšetření jsou lékaři bezradní. Dívčin stav se stále horší a teď už napadá i své okolí. Hlas se jí mění a ona komunikuje se svým okolím démonickým hlasem. Jeden z lékařů přijde s návrhem obrátit se na církevního specialistu, exorcistu. Matka to zprvu považuje za hloupost. Když se dívka změní v ďábelskou stvůru, která zabije jejího přítele, nezbývá jí nic jiného než se obrátit na vymítače ďábla. (TV Nova)

(více)

Recenze (904)

bichalmajus 

všechny recenze uživatele

Milujem staré horory. The Exorcist je jednoznacne jeden z najlepších hororov aké som videl, tá atmosféra by sa dala krájať, strach a napätie taktiež a aj keď ten film vidím po prvý krát až 47 rokov po premiere, tak mu to vôbec neuškodilo a dokonca mi príde, že zub času sa na ňom vôbec nepodpísal a aj kopa moderných hororov len márne z diaľky pozerá na tento masterpiece. ()

Moonwalker 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se zase po delší době mrknul na nějaký ten známější snímek z hororového soudku. A to na Vymítač ďábla. Vážení musím vám říct, že na to že je to z roku 1973, tak to má ku*va říz. Skvělá atmosféra, skvělá úvodní skladba a co se týče hereckých výkonů, tak nemám co vytknout. Tento film řadím mezi top hororů vůbec, a říkejte si co chcete ale i po těch letech jsem byl dosraný až za ušama, a těch scének tohoto typu je tam požehnaně. Zkrátka a dobře tento film řadím mezi hororové kulty, na který se prostě musíte kouknout. Jestli jste neviděli tak doporučuju mrknout. ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Horor, ktorý v tej dobe definoval pravý pojem tohto žánru a z ktorého sa do dnešnej doby pravidelne čerpajú nápady. Poriadna dávka drámy podporená s veľmi slušnými efektami, ktoré občas vyznejú smiešne, ale tá nepredvídateľnosť stupňuje kapacitu únosnosti divákových nervov na maximum. Naozaj strašidelný film, ale čím to bude, že najviac sa človek bojí pri scéne v operačnej sále? Sila okamihu, ktorá sa rozloží na zvyšok filmu. ()

Mr.Jokker 

všechny recenze uživatele

Napětí k prasknutí. Dneska už nepůsobí tak děsivě ale pořád je to jeden z top hororových snímků. Naprosto fantastické obsazení - fandil jsem jak mamince tak i duchovním. A konec mě dostal. Za mě 4 ale těžko se něco takového hodnotí jelikož je tento film docela unikát mezi horory! ()

JB001 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si konečně doplnil filmové vzdělání. 50 let starý film se mi líbil i když na horory se dívám spíš výjimečně. Tohle ale bylo velmi dobré. Jenom nechápu ty reakce katolické církve z tehdejší doby. Že by nevěřili v ďábla potažmo v existenci démonů? ()

vladi3

všechny recenze uživatele

Tbh velmi som sa nebala…. Neviem ci sa to da charakterizovat ako horor. Skor psychologicky triler… Velmi napinave a najma ku koncu. Skvelo natocnene a uzasni hlavni hrdinovia… Jedina hororova scena iba ak ta, kde doktori fajcili v nemocniciach… Ale zase take boli roky 70te… ()

Miroslav.Zac 

všechny recenze uživatele

Jsem ten typ člověka, který nejdřív vidí padesát parodií na nějakou dávnou klasiku, než si ji nakonec pustí. Přesně to se mi stalo i s tímto filmem. Viděl jsem nejen spoustu filmů, které ho parodovaly, ale taky hodně těch, které inspiroval. Četl jsem o něm kvanta článků, slyšel na něj pět ódy.... Je fakt, že nějakých čtyřicet devět let od premiéry vzbuzuje snímek u člověka otázku, jak mohl tenhle film vyvolávat nevolnost a paniku v kinech, ale faktem je, že tahle klasika je výrazným mezníkem v žánru hororů. ()

FuLister 

všechny recenze uživatele

Jasně, dneska už to asi není nejděsivější horor, co člověk může vidět. Ale mě se líbí že film nikam zásadně nespěchá, ponurá atmosféra postupně graduje a není to samá laciná lekačka, jakých je dnes fůra. ()

Nick321 odpad!

všechny recenze uživatele

Strašná pánbíčkářská hovadina. Neuvěřitelné, co všechno si navymýšleli, aby mohli zneužívat děti, ble. ()

Paulisman 

všechny recenze uživatele

Určite som čakal viac. I ked v ´73 by som sa na to mozno pozeral inak. Strach vychádzal len z Reganinho zovnajšku (resp. z vnútra) a to bolo dosť málo. (Možno to bude tým že jej ksicht som videl už predtým alebo tým že som najprv videl Scary movie 2). V každom prípade sú réžia a herecké výkony velmi kvalitné. ()

Lubek 

všechny recenze uživatele

Viem si predstaviť čo v roku 1973 tento film spôsobil. Pre mňa je tento film tá najsilnejšia káva. Verím že pre niektorých veriacich to musí byť doslova neznesiteľný pohľad na plátno. Ellen Burstyn, matka Regan tu predvádza zrejme životný výkon a považujem ho za jeden z najlepších hereckých výkonov vôbec. A kňaz ktorého hral Jason Miller? Tento herecký výkon je ešte lepší a myslím si, že práve tento herec je hrubo nedocenený! Čo si tu filmári dovolili je absolutne nevídané a človek má pocit že si toho tvorcovia dovoľujú až moc, ale to je na tomto filme práve to najsilnejšie. Pre mňa 98 %! ()

p81 

všechny recenze uživatele

Z tohohle filmu jsem měl jako desetiletý dítě, skoro rok noční můry. To žádnej jinej horror nedokázal. Od tý doby ho shlídnu při každý příležitosti. A pokud si dobře uvědomuju, jeden z mále filmů, kde byly použity podprahové záběry. Nemyslím teď halucinace malé Regan, ale obličej Karasovy matky před tím než on vyskočí z okna. Tohohle záběru jsem si všimnul, až po několikátém shlédnutí. ()

Chefyk 

všechny recenze uživatele

Film jsem vyděl v českém dabingu a možná i díky tomu na mě nepůsobil něak obzvlášť děsivě. Možná je to i tím, že o filmu jsem četl a vyděl z něho pár obrázků a díky jeho velkému renomé jsem čekal o trochu víc. Na druhou stranu to byl průlomový film ve svém žánru a provedení spolu s hereckými výkony mu určitě dělají čest. - 3*. ()

kisho 

všechny recenze uživatele

40 rokov ubehlo a na tomto filme nie je badat nanos prachu...ani na jednom policku celuloidu...hudba, strih, triky....nenasiel som nieco by ma vyrusilo....vynikajuce dielo klasickej kynematografie. ()

Dorren 

všechny recenze uživatele

Jen díky tomu, že jsem četla knihu, jsem si mohla doplnit nejasnosti v ději. Například otec Merrin už v Iráku věděl, že bude předvolán k vymítání. Ale není to tam nijak naznačeno, takže i scéna v Iráku je zbytečná. Je jich tam spusta. Film je dobře koukatelný, ale pro mně nic víc. ()

LAZZiO 

všechny recenze uživatele

Su dva pocity strachu pri sledovani hororu : ten ktory pocitujeme stale a ten ktory obcas prichadza nahle a necakane , tento lakaci skvost kombinuje oba. Riadna sialenota. :-) ()

Související novinky

Zemřel režisér William Friedkin

Zemřel režisér William Friedkin

07.08.2023

Ve věku 87 let zemřel legendární režisér William Friedkin známý nejlépe pro své nezapomenutelné klasiky Francouzská spojka a Vymítač ďábla. Režisérův skon potvrdil děkan Chapman University a známý… (více)

Vymítač ďábla se dočká rebootu

Vymítač ďábla se dočká rebootu

27.07.2021

Po úspěchu s oživením hororové série Halloween se režisér David Gordon Green pokusí provést to samé s další žánrovou klasikou, tentokrát Vymítačem ďábla. Práva k nové trilogii – ano, trilogii –… (více)

Blumhouse plánuje nového Vymítače ďábla

Blumhouse plánuje nového Vymítače ďábla

22.12.2020

Studio Blumhouse (Uteč, Neviditelný) se chce vrátit ke slavné filmové sérii Vymítače ďábla a to rovnou s pokračováním. Zatím není jasné, o jak přímé pokračování by mělo jít a zda by nový sequel mohl… (více)

Ze Sabriny - mladé čarodějnice bude horor

Ze Sabriny - mladé čarodějnice bude horor

26.12.2017

Pokud jste dospívali na konci 90. let, jen těžko vám unikl sitcom Sabrina - mladá čarodějnice. Šestnáctiletá čarodějka v něm žila se dvěma šílenými tetičkami a mluvícím kocourem, a možná ani nevíte,… (více)

Reklama

Reklama