Reklama

Reklama

Exorcista

(seriál)
Trailer
USA, (2016–2017), 14 h 30 min (Minutáž: 41–47 min)

Tvůrci:

Jeremy Slater

Hrají:

Ben Daniels, Alfonso Herrera, Geena Davis, Hannah Kasulka, Brianne Howey, Alan Ruck, Camille Guaty, Francis Guinan, Kurt Egyiawan, William Peter Blatty (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Tam, kde je dobro, tam je aj zlo. Tam, kde je Boh, tam je aj diabol. Tomas je prototypom moderného kňaza, ktorý vedie svoje kázne skôr v priateľskom duchu, než v prísnej atmosfére striktného dodržiavania božích prikázaní. Keď sa jedného dňa v jeho farnosti objaví Angela, ktorá ho tvrdohlavo presviedča o tom, že jej príbytku sa snažia zmocniť temné sily, pričom toto zlo začína ovládať najmä staršiu dcéru Kat, neostáva mu nič iné, ako Angelin rodinný dom navštíviť. Následná skúsenosť ho privedie k jedinému možnému riešeniu: spojiť svoje odhodlanie v boji s temnotou so skúseným "exorcistom", ktorého neustále vidí vo svojich donekonečna opakujúcich sa nočných morách. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (79)

Strike 

všechny recenze uživatele

První díly jsou trochu takové volnější a skoro jsem toho chtěl nechat. Naštěstí od cca 4 dílu se to celkem rozjede a druhá půlka serie už je dosti zábavná. Pomáhá tomu i propojení s kultovním filmem z roku 1973. Ač tedy nejsem nějakej hororovej fanda, a možná i proto, tak jsem byl nakonec celekm spokojený. 7/10 ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Farnosti v Chicagu sa nečakane darí a zásluhu na združení miestnej komunity má hlavne otec Tomas Ortega (Alfonso Herrera). Ten môže povedať, že žije svoj sen a o svojich farníkov sa stará dňom i nocou. Jedného dňa sa mu jedna žena z jeho farnosti zdôverí s nepríjemným tajomstvom. Angela (Geena Davis) verí, že jej dcéra je posadnutá zlými silami. Otec Tomas sa rozhodne rodinu navštíviť. V ich dome zistí, že situácia vyzerá ešte horšie, než sa zdalo. Uprostred Chicaga sa prebúdzajú démonické sily a milióny osôb začínajú byť v ohrození. - Ja osobne si myslím, že v tomto prípade vôbec nevadí to, že tento seriál nesie meno jednej z najväčších hororových klasík. Ide totiž vlastnou cestou a snaží sa byť zaujímavým, aj keď sa napojeniu na film nevyhol. Prekvapilo ma to spracovanie viery, ktoré sa mi zdá byť vhodné aj pre veriacich, aj pre ateistov, čo je u stanice Fox dosť nečakané. Za úspech tohto seriálu sú podla mňa najviac zodpovední herci. Čo sa týka hlavných hercov, tak mi všetci vo svojich úlohách úplne vyhovovali, a ak sa objavila nejaká postava, ktorá bola zahraná horšie, tak dlho nevydržala. V budúcnosti budem dávať pozor hlavne na mladé tváre Hannah Kasulky (jedno z najviac cool mien vôbec) a Brianne Howey, ktorá by sa už o niekolko mesiacov mala objaviť v celovečernom horore. Zápletka je plná pôsobivých a nečakaných zvratov, ktoré sa vydarili, ale nechcem prezrádzať viac. The Exorcist ma prekvapil aj svojou mierou brutality, ktorá je na moderný seriál na takej stanici, ako je Fox, extrémna. Za pozornosť stoja hlavne tri posledné epizódy, kedy sa exorcizmy často vyrovnajú aj hororom s vyššími rozpočtami. Za negatíva považujem pomalší rozjazd v úvodných epizódach a nevydarené CGI efekty, často v momentoch alebo v sekvenciách, ktoré by sa bez efektov zaobišli. The Exorcist je však pre mňa vydareným seriálom, ktorý sa nebojí TV obmedzení a má mnoho atmosférických pasáží. Som rád, že sa sem nedohrnuli idioti, ktorí by to hodnotili podla názvu. Teraz nezostáva nič iné, než čakať na informácie o druhej sérii, ktoré sú zatial prevažne nejasné. + herečka z The Fly + herečka z Scream Queens a Viral + herec z Carnage Park + herečka z Kill Game + herečka z Kill Game a American Horror Story + herečka z The Visit ()

Reklama

Sidonka

všechny recenze uživatele

Dobře natočený seriál, ke kterému jsem se dostala z nouze, protože nebylo po ruce nic jiného. Z řemeslného hlediska dobré, napínavé, působivé, ale filmy o vymítání a exorcistech mi nejsou zrovna milé. Na jednu stranu jsem byla zvědavá co bude dál, ocenila jsem celej štáb a profesionální práci, i výběr herců, na druhou stranu mi bylo z některých výjevů až fyzicky zle (popáleniny obětí a jiné příliš brutální scény apod.). Takže kdo na to má žaludek, doporučuji jako slušně odvedenou práci. Já bych si to znovu nepustila, ale jen kvůli svému citlivému naturelu. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

První série mi přišla lehce nadprůměrná. Sympatické postavy, zajímavě rozehraný příběh, celkově mám tohle téma ráda, ale nějak jsem v tom pořád neviděla nic extra. To přišlo až s druhou sérií, která mě fakt chytla už u prvního dílu a nepustila až do konce. Ve všech ohledech je pro mě prostě druhá série lepší - zajímavější příběh a postavy, místo s tajemnou minulostí, kde se to odehrává, mrazivější atmosféra. Takže musím jednu hvězdičku prostě ještě přihodit. ()

fredisek 

všechny recenze uživatele

Seriál, který se celou dobu tváří jako ohromné klišé, a v posledních dvou dílech odhalí svou ďábelskost. Nicméně i hromada okoukaných motivů v prvních osmi dílech skvěle funguje. Postavy si mají co říct a taky co provést. Finále je skvělé a lákání na druhou sérii snad poprvé u hororového seriálu nelituji. Záporáci slibují dávku pořádného hororu. Navíc civilního, ďábel tu totiž není abstraktní postava, která lidi trápí. Je vlastně dost lidský a o to děsivější. Plusem je Alfonso Herrera, snad se bude objevovat před kamerou častěji a častěji. ()

Galerie (280)

Zajímavosti (12)

  • Herečka Sharon Gless si po tom, čo získala úlohu Chris MacNeil, spomenula na svoju prvú skúsenosť s The Exorcist (1973). V sedemdesiatych rokoch sa vybrala do kina na premiéru tohto filmu a celá rada za ňou bola obsadená katolíckymi kňazmi. (Marceloo)
  • Hannah Kasulka (Casey Rance) vyrástla v kresťanskej rodine. Pastor ich farnosti sa navyše nechal počuť, že spolu so svojou ženou radi sledujú tento seriál. (Marceloo)
  • Väčšina hercov videla pôvodný film The Exorcist z roku 1973. Niektorí z nich dokonca v mladom veku. Konkrétne Ben Daniels (Marcus Keane) v štrnástich rokoch, Geena Davis (Angela Rance) v trinástich rokoch a Alfonso Herrera (Tomas Ortega) so svojím sedemročným bratom ako desaťročný. (Marceloo)

Související novinky

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Brooklyn 99 se nakonec neruší

Brooklyn 99 se nakonec neruší

14.05.2018

V posledních dnech zažívali seriáloví fanoušci jednu ránu za druhou. Nedávný konec Ash vs Evil Dead totiž doprovodilo zrušení Exorcisty, The Expanse, Designated Survivora, Lucifera, Posledního chlapa… (více)

Rupert Wyatt chystá novou sci-fi

Rupert Wyatt chystá novou sci-fi

28.08.2016

Režisér Zrození planety opic patřil v roce 2011 mezi nejobletovanější hollywoodské filmaře. Jeho úspěšný restart opičí ságy vydělal 481 milionů dolarů, Wyatt se ale kupodivu neujal pokračování. Místo… (více)

Reklama

Reklama