Reklama

Reklama

Medicejové

(seriál)
Trailer
Itálie / Velká Británie, (2016–2019), 22 h 13 min (Minutáž: 48–60 min)

Hrají:

Dustin Hoffman, Guido Caprino, Richard Madden, Stuart Martin, Annabel Scholey, Ken Bones, Alessandro Sperduti, Daniel Caltagirone, Lex Shrapnel (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Politické rodinné drama odehrávající se ve Florencii začátkem 15. století. Cosimo de Medici je u kormidla rodinné bankéřské dynastie, když jeho otec Giovanni náhle umírá... (Filmbox)

Recenze uživatele Morholt k tomuto seriálu (1)

Medicejové (2016) 

Medičejští se sice nemohou pyšnit takovým rozpočtem, jako třeba Borgiové nebo Tudorovci, ale o to víc kladou důraz na příběh a navíc střídmější pojetí má ke skutečné historii daleko blíž, než pojetí pompézní. Tohle vlastně mělo všechno, co má historický seriál/film mít. Historickou věrnost správně proloženou fikcí, krásnou výpravu, dobové kostýmy i poměrně důmyslný scénář. A samozřejmě herce. Jen s Richardem Maddenem v hlavní roli jsem měl trochu potíž. Pokud zůstával v rovině chladného politika, bylo vše ok, ale jakmile měly nastoupit emoce, trochu to haprovalo. Navíc uvěřit, že by byl otcem dospělého syna a vlastně i dědečkem, byl docela problém. To vlastně platí i pro Annabel Scholey, ale tam se to dalo přehlédnout, protože to je prostě bohyně. Byl bych moc rád za další řadu, ale obávám se, že nepřijde. I tak ale letí na Ostrovy i poloostrov velký dík. 90% ()

Reklama

Reklama