Reklama

Reklama

Mušketýr

  • Česko Ve službách krále (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když mu bylo 14 let, jeho rodiče zabila královská Garda v čele s krutým Febrem. Teď je připraven pomstít smrt svých rodičů, bránit čest francouzské královny a třeba dát i život pro svou krásnou Francescu. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

Greg25 

všechny recenze uživatele

40% Nemůžu si pomoct, ale mám pocit, že ty stará dobrá filmová zpracování Dumasových románů jsou nejlepší a mají také největší šmrnc. Když opominu některé bojové prvky, které spíše spadají do kategorie asijských bojových umění, pak nemůžu opominout, že tohle má s Dumasovým románem pramálo společného, nu, dobrá, filmu taky ubírá na hodnocení fakt, že se všechno toří kolem D´Artagnana a Tři mušketýři nehrají ani tak druhé housle, jako spíše třetí, což je jednoznačně škoda. A to se pomalu dostávám k hercům, Justin Chambers v roli D´Artagnana nedosahuje takového charizmatu jakého by dle mého názoru měl, nicméně nelze mu upřít snahu o herecký výraz. Tenhle film by mohl být zatraceně úspěšný kdyby se to vydalo na DVD jako bojové videoklipy pro pokročilé, a tím se z něho vyškrtalo všechno ostatní. Protože jediné co na tomhle filmu stojí za to jsou svižné a choreograficky propracované "šermovačky". Ale zbytek je jedna velká neucelená, nepovedená nuda, zkrátka nádherná ukázka toho jak snadno jdou věci a obzvláště pak filmy zkazit. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Všichni za jednoho, jeden za všechny. Tohle heslo slýchával D'Artagnan od malička od svého otce (a po jeho brutálním zavraždění od svého učitele a sluhy v jednom), že nemohl jinak, a jak dospěl šup do Paříže naverbovat k mušketýrům. Bohužel zjišťuje, že na historkách už je dávno leží prach, a slavní mušketýři se zabývají jen popíjením lahodného vínka a házením nožů na podobiznu kardinála Richelieu. Takhle to přece D Artagnan nemůže nechat, vypráská zlenivělé mušketýry od hospodských stolů do boje za krále a královnu, za lorda Buckinghama, ale hlavně proti kardinálovi a jeho pravé (i levé) ruce, tajemnému muži v černém (čistě náhodou vrahovi D Artagnanových rodičů) ... Uh, Alexander Dumas, kdyby toto viděl, tak by se musel otáčet v hrobě minimálně stejnou rychlostí, jako letěl film pryč z mého DVD. Což o to, Peter Hyams to asi myslel dobře - vzal původní prostředí od A.D., akorát tak moc chtěl z Mušketýra udělat trhák, že půlku vlastního námětu ořízl a do vystřižených míst vložil různé akční souboje a přestřelky. Jenže mu z toho vyšel pěknej guláš - ostatní mušketýři jsou zde k smíchu (D Artagnan to všechno zvládne přece sám), při postřelení D Artagnanovy milé padouch pěkně počká, než se jí její miláček vypláče na rameni, a pak teprve zaútočí, zabitím hlavního padoucha rázem veškerá bitva skončí, atd ... To by ale ještě nebylo tak hrozné - toto celé pak Hyams předal do rukou střihorukého Edwarda, který si dal záležet na tom, aby žádný záběr nebyl delší než půl vteřiny, takže při sledování soubojů si divák koleduje o epileptický záchvat (i když jinak choeoografie soubojů byla velmi dobrá). No jo, Dumas se asi nějakého slušného zfilmování taky nedočká ... ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mnohokrát otřepená fráze mušketýrů z dávné doby, kdy ještě Francii vládla monarchie a Alexander Dumas měl o čem psát se dočkala dalšího pokračování, remaku, znovuzrození?...plná špatných a nudných scén, ale také akčních, choreograficky perfektních scén, které rozhodně stojí za povšimnutí. A to je vlastně to jediné co za to všimnutí stojí. Ani herci se mi do rolí oněch mušketýrů nehodili, hlavně D´Artagnan, když už je přeci jenom divák zvyklý na ten originál, snáž se mu to srovnává s novějším. Mušketýr je další zbytečný film, který mohl vzniknout jak jinak než za velké podpory USA a mimojiné v rukách režiséra, který vždy z něčeho dokázal udělal nic. --- Neotáčej se ke mně zády D´Artagnane nebo tě vyzvu k souboji. - Nebojuj se mnou Aramisi, nebo tě zabiju. ()

DonPedro 

všechny recenze uživatele

Dumas se nepáral s historií, Hyams se nepárá s Dumasem. Ze Tří mušketýrů zůstala vlastně jen jména postav, najít v ději víc než velmi volnou inspiraci je téměř nemožné – a mně je tenhle přístup milejší než nějaký další bezpohlavní přepis a’la Stephen Herek. Kromě bojových scén, které se už zasloužené pochvaly dočkaly, stojí za zmínku i kamera – takhle pěkné práce se šerosvitem je až škoda. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +Mena Suvari, akční, moderní, zábavný -asi ne pro každého, nebere se moc vážně/// Už když jsem to viděl prvně před pár lety, tak se mi to hodně líbilo. A drajf to má i po letech. Jen si to nesmíte brát moc osobně, je to potisící překopanej příběh o mušketýrech, který je tentokrát zpracován moderně a hodně akčně./// Celkem 76%/// ()

Galerie (25)

Zajímavosti (11)

  • Počas natáčania v Gaskoňsku Hyams, Diamant, Chambers a Castaldi navštívili ceremóniu v Cathédrale Saint-Pierre de Condom, kde boli menovaní čestnými "mušketiermi", aj keď to nebola vojenská funkcia, ale skôr hostina organizovaná kultúrnym združením len voľne súvisiacim s pôvodnými mušketiermi. (Arsenal83)
  • Napriek záujmu miestneho obyvateľstva sa títo ako komparzisti nezúčastnili, pretože castingoví agenti pri hľadaní roľníckych rodín potrebovali drsné črty tváre, čo podľa ich vyjadrenia týmto obyvateľom chýbalo a vyzerali príliš mestsky. (Arsenal83)
  • Hoci film vznikol na základe francúzskeho diela, nezískal žiadne dotácie z francúzskeho národného fondu na podporu filmu, pretože bol považovaný za komerčne orientovanú produkciu. Niečo však dostal od regionálnych vlád, ktorých územia boli zobrazené vo filme. (Arsenal83)

Reklama

Reklama